KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Şubat 2026 Salı
°C

Darp olayına kınama

Bingöl Karlıova Devlet Hastanesi’nde görevli doktor ve sağlık personelinin darp edilmesini kınayan Güler: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi” dedi.

Darp olayına kınama
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 20:46
42
5215
2
AA aa

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler ve Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, Karlıova Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren bir kişinin yakınlarının saldırısına uğrayan doktor ve sağlık personellerini ziyaret etti.

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler, Karlıova Devlet Hastanesi'ne gelerek, hasta yakınları tarafından dövülen doktor Esra Yırtar ile 6 sağlık çalışanını ziyaret etti. Güler, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin tasvip edilmeyen bir durum olduğunu belirterek: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi. Güvenlikçi arkadaşlarımız darp edildi. Bunları duyunca ciddi derecede üzüldük, üzüntümüzü ifade etmek mümkün değil. Ölümler olabilir, kazalar olabilir, yani her şey gelebilir ama burada 24 saat çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı Karlıova İlçesi'nin tümüne mal etmek doğru değil. Biz de yaklaşık 20 aydır burada görev yapıyoruz. Karlıova halkının her zaman sağlıkçının yanında olduğunu gördük. Ama bu saldırı sonrası sağlıkçı arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. Umarım en kısa zamanda moralleri düzelir motivasyonumuzu tekrar elde ederiz. Buradan saldırıya maruz kalan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum" dedi.

Sağlık-Sen Bingöl şube Başkanı Bilal Aslan ise, son günlerde artan sağlık çalışanlarına yönelik olan saldırıları kınayarak bu saldırının özellikle Bingöl'de meydana gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Şiddetin kimden, nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyleyen Aslan: “Hayatları pahasına hayat kurtarmaya çalışan sağlık personellerinin yine hayatlarını kurtardığı kişiler tarafından şiddete maruz kalmasını kınıyoruz"dedi. Bir kadın doktora saldırı yapılmasını bir Bingöllü olarak utanç ile karşıladığını söyleyen Aslan, "Bayana, kültürümüz gereğince, inancımız gereğince el kalkamayacağını hepimiz biliyoruz. Bu saldırının hukuki boyutunu mutlaka takip edeceğiz. Bu şiddeti yapanların mutlaka hakim karşısına çıkması gerekiyor ve mutlaka cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Necati GENGÖRÜ (@Misafir_17668)
13 Ağustos 2014 Çarşamba 13:52
...Meslektaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyorum...
Ali AY (@Misafir_17615)
01 Ağustos 2014 Cuma 09:25
Evet doktora yapılan şidet hiç bir şekilde kabulenecek bir olay değil yapanları şidetle kınıyoruz ama ne yazıkki doktorlarında hastaneye baş vuran hastalara adil ve hastalılkları ile ilgili çözüm yerine krurum içinde yapmaları gereken performasnı göz önüne alarak sala gitsin anlayışının hakim olduğu bu sağlık sektörünün durumuna hiç eğilme ihtiyacı duymayan sayın güler ve tüm yetkililer siz siz olun hasta memnunyetini ön plana çıkarın insana insanca yaklaşın çıkara dayalı tedaviden uzak bir kimliğe sahip olun bende sağlıkta çalışan personelim sağlık camiası çökmüş durumdadır
02.02.2026
17:39
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Sigara fiyatları bir kez daha değişiyor!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sigaraya bir zam daha geleceğini duyurdu.
02.02.2026
16:58
ÖNDER`den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER'den Türkiye Genelinde Kan Bağışı Seferberliği
ÖNDER İmam Hatipliler Derneği, Türk Kızılay iş birliğiyle 'İyilik Kanımızda Var' sloganıyla Türkiye genelinde kan bağışı kampanyası başlatırken, Bingöl'deki bağış etkinliğinin 03–04 Şubat 2026 tarihlerinde Rabia Hatun Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde yapılacağını duyurdu.
02.02.2026
15:08
Bingöl Belediyesi`nden
Bingöl Belediyesi'nden 'Karla Mücadele' Açıklaması
Bingöl Belediyesi, DEM Parti Belediye Meclis Gurubunun, 'Belediyenin karla mücadelede yetersiz kaldığı' iddialarına yanıt verdi. Çalışmaların kesintisiz sürdürüldüğünü ve tüm imkânların sahaya yansıtıldığının vurgulandığı açıklamada 'çatı ve saçakların bina sorumluluğunda olduğu' vurgulanırken, yapılan eleştirilerin çözüm üretmediği ve sahadaki emeği yok saydığı ifade edildi.
02.02.2026
14:43
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Emeklilikte ikinci maaş fırsatı detaylar belli oldu! 1999, 2008 sigortalı olanlar...
Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi (TES) için geri sayım devam ediyor. Sistemin 2026 yılında hayata geçirilmesi bekleniyor. Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi, çalışanlara maaş kesintileriyle ek emeklilik geliri oluşturuyor. İşte tüm detaylar...
02.02.2026
14:42
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Prof. Dr. Aydemir: Modern Hayat Kulluğu Unutturuyor
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlediği konferansta konuşan Prof. Dr. Halis Aydemir, modern dünyanın insanı hız, haz ve sürekli meşguliyetle kuşatarak kulluk bilincinden uzaklaştırdığını söyledi.
02.02.2026
01:51
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı
Bingöl için kuvvetli yağış uyarısı yapan Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, çığ ve yağış nedeniyle oluşması muhtemel su baskını ve sel riskine karşı dikkatli olunmasını istedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın