KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Kasım 2025 Perşembe
°C

Darp olayına kınama

Bingöl Karlıova Devlet Hastanesi’nde görevli doktor ve sağlık personelinin darp edilmesini kınayan Güler: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi” dedi.

Darp olayına kınama
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 20:46
42
5110
2
AA aa

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler ve Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, Karlıova Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren bir kişinin yakınlarının saldırısına uğrayan doktor ve sağlık personellerini ziyaret etti.

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler, Karlıova Devlet Hastanesi'ne gelerek, hasta yakınları tarafından dövülen doktor Esra Yırtar ile 6 sağlık çalışanını ziyaret etti. Güler, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin tasvip edilmeyen bir durum olduğunu belirterek: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi. Güvenlikçi arkadaşlarımız darp edildi. Bunları duyunca ciddi derecede üzüldük, üzüntümüzü ifade etmek mümkün değil. Ölümler olabilir, kazalar olabilir, yani her şey gelebilir ama burada 24 saat çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı Karlıova İlçesi'nin tümüne mal etmek doğru değil. Biz de yaklaşık 20 aydır burada görev yapıyoruz. Karlıova halkının her zaman sağlıkçının yanında olduğunu gördük. Ama bu saldırı sonrası sağlıkçı arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. Umarım en kısa zamanda moralleri düzelir motivasyonumuzu tekrar elde ederiz. Buradan saldırıya maruz kalan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum" dedi.

Sağlık-Sen Bingöl şube Başkanı Bilal Aslan ise, son günlerde artan sağlık çalışanlarına yönelik olan saldırıları kınayarak bu saldırının özellikle Bingöl'de meydana gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Şiddetin kimden, nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyleyen Aslan: “Hayatları pahasına hayat kurtarmaya çalışan sağlık personellerinin yine hayatlarını kurtardığı kişiler tarafından şiddete maruz kalmasını kınıyoruz"dedi. Bir kadın doktora saldırı yapılmasını bir Bingöllü olarak utanç ile karşıladığını söyleyen Aslan, "Bayana, kültürümüz gereğince, inancımız gereğince el kalkamayacağını hepimiz biliyoruz. Bu saldırının hukuki boyutunu mutlaka takip edeceğiz. Bu şiddeti yapanların mutlaka hakim karşısına çıkması gerekiyor ve mutlaka cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Necati GENGÖRÜ (@Misafir_17668)
13 Ağustos 2014 Çarşamba 13:52
...Meslektaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyorum...
Ali AY (@Misafir_17615)
01 Ağustos 2014 Cuma 09:25
Evet doktora yapılan şidet hiç bir şekilde kabulenecek bir olay değil yapanları şidetle kınıyoruz ama ne yazıkki doktorlarında hastaneye baş vuran hastalara adil ve hastalılkları ile ilgili çözüm yerine krurum içinde yapmaları gereken performasnı göz önüne alarak sala gitsin anlayışının hakim olduğu bu sağlık sektörünün durumuna hiç eğilme ihtiyacı duymayan sayın güler ve tüm yetkililer siz siz olun hasta memnunyetini ön plana çıkarın insana insanca yaklaşın çıkara dayalı tedaviden uzak bir kimliğe sahip olun bende sağlıkta çalışan personelim sağlık camiası çökmüş durumdadır
06.11.2025
13:54
Araç sahiplerini üzecek haber: Motorine zam geliyor
Araç sahiplerini üzecek haber: Motorine zam geliyor
Bu gece yarısından itibaren motorin fiyatlarına 2,07 TL zam yapılacak. Yeni artışla birlikte Bingöl'de motorinin litre fiyatı 60 TL'ye ulaşacak. Böylelikle geçen hafta gelen 3 TL'lik zammın ardından art arda ikinci zam gelmiş olacak.
06.11.2025
13:19
Bingöl`de arıcılara seminer verildi
Bingöl'de arıcılara seminer verildi
Bingöl'de arıcılara, arı hastalıklarıyla mücadele ve koloni yönetimi üzerine kapsamlı bir eğitim semineri düzenledi.
05.11.2025
16:15
Türkiye siber vatan programı 2026`da 81 ilde uygulanacak
Türkiye siber vatan programı 2026'da 81 ilde uygulanacak
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Türkiye Siber Vatan Programı, 2026 döneminde Türkiye'nin 81 ilinde eş zamanlı olarak uygulanacak.
05.11.2025
14:57
Bingöl`ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl'ün 16. mahallesi belli oldu
Bingöl Belediyesi Meclisi, kent merkezinde yeni bir mahalle kurma kararı aldı. Yeni kararla birlikte merkezdeki mahalle sayısı 16'ya yükseldi. İşte yeni mahallenin adı ve sınırları…
05.11.2025
14:39
Bingöl`de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Bingöl'de Futbol Coşkusu: 9 Köy Takımı Sahaya İniyor
Toplam 36 maç sonunda grubu ilk dört sırada tamamlayan takımlar yarı finale yükselecek. Yarı finalin kazananları ise büyük finalde şampiyonluk için sahaya çıkacak.
05.11.2025
14:19
Bingöl`de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de zehir tacirlerine geçit yok
Bingöl'de jandarma tarafından yapılan çalışmada, 2 kilo 802 gram kubar esrar ele geçirilirken 1 şüpheli tutuklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın