KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Nisan 2026 Salı
°C

Darp olayına kınama

Bingöl Karlıova Devlet Hastanesi’nde görevli doktor ve sağlık personelinin darp edilmesini kınayan Güler: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi” dedi.

Darp olayına kınama
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 20:46
42
5315
2
AA aa

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler ve Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, Karlıova Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren bir kişinin yakınlarının saldırısına uğrayan doktor ve sağlık personellerini ziyaret etti.

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler, Karlıova Devlet Hastanesi'ne gelerek, hasta yakınları tarafından dövülen doktor Esra Yırtar ile 6 sağlık çalışanını ziyaret etti. Güler, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin tasvip edilmeyen bir durum olduğunu belirterek: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi. Güvenlikçi arkadaşlarımız darp edildi. Bunları duyunca ciddi derecede üzüldük, üzüntümüzü ifade etmek mümkün değil. Ölümler olabilir, kazalar olabilir, yani her şey gelebilir ama burada 24 saat çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı Karlıova İlçesi'nin tümüne mal etmek doğru değil. Biz de yaklaşık 20 aydır burada görev yapıyoruz. Karlıova halkının her zaman sağlıkçının yanında olduğunu gördük. Ama bu saldırı sonrası sağlıkçı arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. Umarım en kısa zamanda moralleri düzelir motivasyonumuzu tekrar elde ederiz. Buradan saldırıya maruz kalan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum" dedi.

Sağlık-Sen Bingöl şube Başkanı Bilal Aslan ise, son günlerde artan sağlık çalışanlarına yönelik olan saldırıları kınayarak bu saldırının özellikle Bingöl'de meydana gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Şiddetin kimden, nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyleyen Aslan: “Hayatları pahasına hayat kurtarmaya çalışan sağlık personellerinin yine hayatlarını kurtardığı kişiler tarafından şiddete maruz kalmasını kınıyoruz"dedi. Bir kadın doktora saldırı yapılmasını bir Bingöllü olarak utanç ile karşıladığını söyleyen Aslan, "Bayana, kültürümüz gereğince, inancımız gereğince el kalkamayacağını hepimiz biliyoruz. Bu saldırının hukuki boyutunu mutlaka takip edeceğiz. Bu şiddeti yapanların mutlaka hakim karşısına çıkması gerekiyor ve mutlaka cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Necati GENGÖRÜ (@Misafir_17668)
13 Ağustos 2014 Çarşamba 13:52
...Meslektaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyorum...
Ali AY (@Misafir_17615)
01 Ağustos 2014 Cuma 09:25
Evet doktora yapılan şidet hiç bir şekilde kabulenecek bir olay değil yapanları şidetle kınıyoruz ama ne yazıkki doktorlarında hastaneye baş vuran hastalara adil ve hastalılkları ile ilgili çözüm yerine krurum içinde yapmaları gereken performasnı göz önüne alarak sala gitsin anlayışının hakim olduğu bu sağlık sektörünün durumuna hiç eğilme ihtiyacı duymayan sayın güler ve tüm yetkililer siz siz olun hasta memnunyetini ön plana çıkarın insana insanca yaklaşın çıkara dayalı tedaviden uzak bir kimliğe sahip olun bende sağlıkta çalışan personelim sağlık camiası çökmüş durumdadır
14.04.2026
13:51
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Bingöl Stadyumu için Yozgat modeli!
Gençlik ve Spor Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre; yenilenecek Bingöl Şehir Stadyumu için Yozgat modeli uygulanacak. Kapasitesi 8 Bin olacak, mevcut yere inşa edilecek! Diğer detaylar ise şöyle;
14.04.2026
12:23
Bingöl`de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Lastik Değişimini Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları nedeniyle sürücüler yazlık lastiklere geçişi erteledi. Lastikçilerde beklenen yoğunluk oluşmazken, mevsimine uygun lastik kullanımının önemine dikkat çekiliyor.
14.04.2026
12:03
Bingöl`de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl'de bir hastanın safra kesesinden 2 Bin 67 taş çıkarıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde gerçekleştirilen kapalı safra kesesi ameliyatında bir hastadan 2 bin 67 taş çıkarıldı. Doktorlar, bu denli yüksek sayının oldukça nadir görüldüğünü belirtti.
14.04.2026
10:14
Bingöl`de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Bingöl'de Üniversitelilere Siber Suç Uyarısı
Başsavcı Abdullah Sert ve Savcı İrem Zeynep Evran, Bingöl'de üniversite öğrencileriyle bir araya gelerek siber suçlar, sosyal medya güvenliği ve dijital dolandırıcılık konularında önemli uyarılarda bulundu.
14.04.2026
09:35
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
Bingöl dahil 12 İlde FETÖ Operasyonu: 17 Gözaltı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 12 ilde operasyon düzenlendi. Bingöl'ün de aralarında bulunduğu illerde 15'i aktif kamu görevlisi 17 şüpheli gözaltına alındı.
14.04.2026
09:15
Bingöl`de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl'de Jandarmadan Huzur Operasyonu
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 3-10 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda hapis cezası bulunan 3 kişi yakalanarak tutuklandı. Farklı olaylarda uyuşturucu maddeler ele geçirilirken 15 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın