KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
10 Mayıs 2026 Pazar
°C

Darp olayına kınama

Bingöl Karlıova Devlet Hastanesi’nde görevli doktor ve sağlık personelinin darp edilmesini kınayan Güler: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi” dedi.

Darp olayına kınama
31 TEMMUZ 2014 PERŞEMBE 20:46
42
5367
2
AA aa

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler ve Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Bilal Aslan, Karlıova Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitiren bir kişinin yakınlarının saldırısına uğrayan doktor ve sağlık personellerini ziyaret etti.

Bingöl Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Muhammet Akif Güler, Karlıova Devlet Hastanesi'ne gelerek, hasta yakınları tarafından dövülen doktor Esra Yırtar ile 6 sağlık çalışanını ziyaret etti. Güler, doktor ve sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin tasvip edilmeyen bir durum olduğunu belirterek: “Sözlü bir şiddet değil, fiili bir şiddet söz konusu oldu. Özellikle çalışan doktorlarımız yumruklandı, tekmelendi. Güvenlikçi arkadaşlarımız darp edildi. Bunları duyunca ciddi derecede üzüldük, üzüntümüzü ifade etmek mümkün değil. Ölümler olabilir, kazalar olabilir, yani her şey gelebilir ama burada 24 saat çalışan arkadaşlarımıza yapılan bu saldırıyı Karlıova İlçesi'nin tümüne mal etmek doğru değil. Biz de yaklaşık 20 aydır burada görev yapıyoruz. Karlıova halkının her zaman sağlıkçının yanında olduğunu gördük. Ama bu saldırı sonrası sağlıkçı arkadaşlarımızın moralleri çok bozuk. Umarım en kısa zamanda moralleri düzelir motivasyonumuzu tekrar elde ederiz. Buradan saldırıya maruz kalan arkadaşlara geçmiş olsun diyorum" dedi.

Sağlık-Sen Bingöl şube Başkanı Bilal Aslan ise, son günlerde artan sağlık çalışanlarına yönelik olan saldırıları kınayarak bu saldırının özellikle Bingöl'de meydana gelmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Şiddetin kimden, nereden gelirse gelsin karşısında olduklarını söyleyen Aslan: “Hayatları pahasına hayat kurtarmaya çalışan sağlık personellerinin yine hayatlarını kurtardığı kişiler tarafından şiddete maruz kalmasını kınıyoruz"dedi. Bir kadın doktora saldırı yapılmasını bir Bingöllü olarak utanç ile karşıladığını söyleyen Aslan, "Bayana, kültürümüz gereğince, inancımız gereğince el kalkamayacağını hepimiz biliyoruz. Bu saldırının hukuki boyutunu mutlaka takip edeceğiz. Bu şiddeti yapanların mutlaka hakim karşısına çıkması gerekiyor ve mutlaka cezalandırılması gerekiyor” diye konuştu. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Necati GENGÖRÜ (@Misafir_17668)
13 Ağustos 2014 Çarşamba 13:52
...Meslektaşlarımıza Yapılan Saldırıyı Kınıyorum...
Ali AY (@Misafir_17615)
01 Ağustos 2014 Cuma 09:25
Evet doktora yapılan şidet hiç bir şekilde kabulenecek bir olay değil yapanları şidetle kınıyoruz ama ne yazıkki doktorlarında hastaneye baş vuran hastalara adil ve hastalılkları ile ilgili çözüm yerine krurum içinde yapmaları gereken performasnı göz önüne alarak sala gitsin anlayışının hakim olduğu bu sağlık sektörünün durumuna hiç eğilme ihtiyacı duymayan sayın güler ve tüm yetkililer siz siz olun hasta memnunyetini ön plana çıkarın insana insanca yaklaşın çıkara dayalı tedaviden uzak bir kimliğe sahip olun bende sağlıkta çalışan personelim sağlık camiası çökmüş durumdadır
10.05.2026
18:49
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Vali Çelik, yeni saha alanını yerinde inceledi!
Bingöl Şehir Stadyumu'nun yeniden yapılacak olması nedeniyle, 2. Lig'e yükselen 12 Bingölspor'un iç saha maçlarını Aşağı Çarşı'da oynayabilmesi için yeni proje hazırlanıyor. Bingöl Valisi Cahit Çelik, saha alnında incelemelerde bulunarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi.
10.05.2026
16:54
‘Milyonluk usulsüzlük
'Milyonluk usulsüzlük' iddiası!
Bingöl 3. Kısım Sanayi Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Faruk Başaran, 2024 yılı hesaplarına ilişkin bağımsız denetim raporlarında milyonlarca liralık usulsüzlük tespit edildiğini iddia ederek, genel kurul sürecine ilişkin kamuoyuna açıklamada bulundu.
10.05.2026
16:52
Bingöl`de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim yatırımları sürüyor
Bingöl'de eğitim altyapısını güçlendirmeye yönelik yatırımlar devam ederken, kent genelinde yapımı süren okul ve sosyal tesis projelerinde incelemelerde bulunuldu. Projelerde sosyal alanlar, teknolojik altyapı, erişilebilirlik standartları ve güvenli eğitim ortamlarının ön planda tutulduğu ifade edildi.
10.05.2026
16:51
Bingöl yaylalarına göç başladı
Bingöl yaylalarına göç başladı
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinden yola çıkan göçerler, havaların ısınmasıyla birlikte Bingöl yaylalarına doğru uzun ve meşakkatli yolculuğa başladı.
08.05.2026
21:02
Bingöl ADEM-2`den ‘Kadın El Emeği` Sergisi
Bingöl ADEM-2'den 'Kadın El Emeği' Sergisi
Bingöl'de Aile Destek Merkezi-2 bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin hazırladığı el emeği ürünler, Kalium AVM'de açılan 'Kadın El Emeği' sergisiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. Sergide yer alan eserlerin büyük emek ve özveriyle hazırlandığını kaydeden Nermin Çelik, bu ürünlere sahip çıkmanın aynı zamanda kadın emeğine sahip çıkmak anlamına geldiğini vurguladı.
08.05.2026
20:54
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı yardımlarını sürdürüyor
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Nisan ayında Bingöl'de 258 aileye 514 bin 583 TL değerinde ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Derneğin yurt içi ve yurt dışındaki toplam yardım tutarının ise 1 milyon 474 bin 233 TL olduğu açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın