KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mayıs 2024 Pazar
°C

Değişime kendimizden başlayacağız

Etkili İletişim ve Aile İçi İletişim Seminerinde konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Bilal Zemin, “Değişime kendimiz ile başlayacağız. Hayatta yaşamak kolay, hayatı zorlaştıran bizim bakış açımızdır” dedi.

Değişime kendimizden başlayacağız
31 EKİM 2011 PAZARTESİ 21:56
0
1436
0
AA aa

Bingöl Üniversitesi'nin koordinatörlüğü'nde ve Bingöl İl Müftülüğü, Bingöl Belediyesi, Bahar Derneği ortaklığıyla yürütülen “Bingöl'de Aile İçi İletişim ve Empati'nin Geliştirilmesi” başlıklı SODES projesi kapsamında; “Etkili İletişim ve Aile İçi İletişim Seminerleri”nin üçüncüsü olan “Etkili İletişim ve Pozitif Yaşam Semineri” cuma günü saat 10.00-12.00 saatleri arasında Bingöl Üniversitesi Rektörlük Konferans Salonu'nda yapıldı. Seminere konuşmacı olarak Kişisel Gelişim Uzmanı Bilal Zemin katıldı.    

İnsanların hayatlarını daha iyi ve daha huzurlu yaşamaları için sihirli bir kelimeye ihtiyaç olduğunu ve bu sihirli kelimenin de mutluluk olduğunu belirten Kişisel Gelişim Uzmanı Bilal Zemin, “İster maddi, ister manevi olsun her zaman için mutluluğu aramak çok önemlidir ve mutlu olmak önceliklerimiz arasında yer almalıdır” dedi. 

Bir internet sitesi tarafından yapılan ‘Türkiye'nin Sosyal Hobileri' başlıklı araştırmadan bahseden Kişisel Gelişim Uzmanı Zemin, “Bir internet sitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Türkiye'de yaşayan insanların yüzde sekseni topluluk önünde kendini ifade etmekten çekiniyor. Yani iletişimde korkular yaşıyor. Yüzde ellisi üst düzey bir yönetici ile iletişim kurmaktan çekiniyor. Yüzde altmışı insanlarla iletişim kurarken göz temasından çekiniyor. İletişim kurarken göz teması kurmuyor. Oysa dinlemenin birinci şartı göz temasıdır. İletişimde olumlu olmak esastır” diye konuştu.

Değişime kendimiz ile başlamamız gerektiğini belirten Zemin; “Değişime kendimiz ile başlayacağız. Hayatta yaşamak kolay, hayatı zorlaştıran bizim bakış açımızdır. Dünyayı değiştirmek istiyorsanız önce kendinizden başlamanız lazım, önce kendinizi değiştirmeniz gerekiyor. Hayat mükemmel olmayabilir ama yine de yaşamaya mecbursunuz. Mutluluk varılması gereken bir nokta değildir. Mutluluk üzerinde yürünülen yolun ta kendisidir. En değerli an nefes aldığın andır” şeklinde konuştu.

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
04.05.2024
14:17
'Bingöl ovası acilen kurtarılmalıdır'
Bingöl'ün birçok konudaki sorun ve çözüm bekleyen problemlerini gündeme getirmesiyle tanınan eğitimci Doğan Karasu, Bingöl Ovası'nın son durumunu paylaştı ve hem siyasilere hem de bürokrasiye 'Bingöl Ovasının acilen kurtarılması gerekiyor' çağrısında bulundu.
04.05.2024
14:16
'İslam Dünyası İmtihanı Maalesef Kaybetti'
Bingöl Üniversitesi tarafından düzenlenen panelde konuşan Prof. Dr. Mustafa Karataş, 'Gazze imtihan olmuyor. İslam dünyası imtihan oluyor. İslam dünyası imtihanı maalesef kaybetti. Özellikle devletler, hükümetler bu imtihanı kaybetti' dedi.
04.05.2024
14:15
'Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz'
Bingöl Üniversitesi'nce düzenlenen 'Tarihe Yolculuk' panelinde konuşan Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma; 'Nüfusunun üçte birinin Müslüman olduğu dünyada her gün Müslümanlar ölüyor! Bugün bu hale gelmemizin sebebi okumuyoruz, araştırmıyoruz, arşivleri incelemiyoruz. Böyle devam ettiğimiz sürece biz her gün ölmeye mahkûmuz. Biz tarihi doğru okumazsak, tarihi iyi öğrenmezsek bunlara yaşamaya mahkûm kalacağız.'
04.05.2024
14:13
Vali Usta:
Vali Usta: 'Huzura bozanlara göz açtırmayacağız'
2024 Mart-Nisan dönemi asayiş raporunu açıklayan ve işlenen suçlar ile uygulanan yaptırımların detaylarını aktaran Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta; 'Bingöl'ümüz, asayiş bakımından ülkemizin en güvenli şehirleri arasında yer almaktadır. Bu, siz değerli hemşehrilerimizin bizlere verdiği destek ve güvenlerinin sonucudur. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimiz genelinde alacağımız tedbirlerle suç işleyenlere, halkımızın huzurunu ve sükûnunu bozanlara göz açtırmayacağız inşallah' dedi.
04.05.2024
14:11
Bingöl`ün `Kayıp şehir` Pargasur şelalesi
Bingöl'ün 'Kayıp şehir' Pargasur şelalesi
Bingöl'ün Yayladere ilçesindeki tarihi kalıntı ve mağaralar ile 'kayıp şehir' olarak adlandırılan Pargasur şelalesi dron ile görüntülendi.
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın