KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
07 Haziran 2026 Pazar
°C

Demir sahası ihalesinde rekor teklif‏

Genç ilçesine bağlı Servi beldesinde bulunan demir sahası için 845 bin TL gibi rekor bir teklif verildi.

Demir sahası ihalesinde rekor teklif‏
08 ŞUBAT 2012 ÇARŞAMBA 22:47
1
5873
0
AA aa

Alınan bilgiye göre, Servi beldesinde bulunan 256 hektar alan demir sahasının açık artırma ihalesi Migem Maden İşleri Genel Müdürlüğü'nde yapıldı. Kapalı tekliflerinden sonra yapılan açık artırma ihalesine maden sektörünün dev firmaları olan Holun ve Dimin madencilik katıldı. Açık artırmanın 10.turunda saha 845 bin TL teklif veren Dimin madencilikte kaldı. Holun ve Dimin madencilik arasında gecen açık artırma yarısında Holun Madenciliğin fiyatı 804 bin TL'de kaldı. Servi beldesi Hamek bölgesindeki 256 hektar alan demir sahasını Dimin madencilik işletecek. 

Şu anki haliyle Avnik Sivan demir havzasında Holun madenciliğin 3 bin 600 hektar, Dimin madenciliğin 252 hektar sahası bulunmakta. Aynı havzada Ereğli madencilik bin 200 hektar ve Ceylan madenciliğe ait bin 600 hektar ve Murat madenciliğe ait 256 hektar sahalar da mevcut. 

Migem yetkililerinden almış olduğumuz bilgiye göre, verilen bu teklifler Bingöl bölgesindeki maden yataklarının öneminin ortaya koyduğunu ifade ederek, bu demir sahaların istihdam olanaklarına olanak sağlanacağı kaydedildi. 

Yetkililer, madencilik firmalarının Bingöl'e olan ilgisinin artarak devam edeceğine inandıklarını belirtti. 

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.06.2026
14:20
TOKİ Bingöl`de 88 konut satacak!
TOKİ Bingöl'de 88 konut satacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Toplu Konut İdaresi Başkanlığının (TOKİ) 64 ilde satışa sunacağı yaklaşık 20 bin konuta ilişkin merak edilen 10 sorunun yanıtını paylaştı. Bingöl'de satışa sunulacak konut sayısı ise 88 olarak açıklandı.
05.06.2026
14:09
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı`da yol balığı…
İzahı olmayınca mizahı olur! Kiğı'da yol balığı…
Daha önce çukurlara fidan dikmiştiler, bu kez su dolu çukurlardan balık çıkarıp 'yol balığı' mizahıyla paylaştılar. Kiğı Online Bilim Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Cüneyt Cici; 'Başka illerde dağlar delinip tüneller, devasa yollar yapılırken bizler halen çukursuz ve açık bir yol diye haykırıyorsak, bu ilimiz için bir ayıptır!' diye sitemini paylaştı.
05.06.2026
13:44
Emiroğlu, Bingöl`de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
Emiroğlu, Bingöl'de Engellilerin Sorunlarını Dinledi
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yunus Emiroğlu, Bingöl Engelliler Platformu temsilcileriyle bir araya gelerek engelli bireylerin karşılaştığı sorun ve talepleri dinledi. Emiroğlu, sorunların takipçisi olacaklarını söyledi.
05.06.2026
01:04
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Vicdanın Rotası; Sumud Filosu Konferansı
Tavz-Der tarafından Solhan'da düzenlenen konferansta, Global Sumud Filosu'nda yer alan Eğitimci-Aktivist Nevzat Öylek, yaşadığı süreci ve Gazze gerçeğini anlattı. Gazze'de açlık, susuzluk ve sağlık hizmetlerine erişim konusunda ciddi sorunların bulunduğunu belirten Öylek, özellikle çocukların ve sivillerin ağır bedeller ödediğini dile getirdi.
04.06.2026
23:14
Bingöl Ilıcalar`da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl Ilıcalar'da Feci Kaza: 1 ölü, 2 yaralı
Bingöl merkez Ilıcalar Beldesi'nde meydana gelen kazada bir kişi yaşamını yitirirken, iki kişi yaralandı. Araç, aniden yola çıkan ata çarptıktan sonra hurdaya döndü.
04.06.2026
22:09
'Köyler Arası Efrayim Bebeğe Umut Turnuvası'
Bingöl'ün SMA tip-1 hastası bebeği Efrayim Gökalp için bu kez köyler sahaya iniyor. Düzenlenmesi planlanan futbol turnuvasından elde edilecek tüm gelir tedavi kampanyasına aktarılacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın