KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Demokrat parti'de 16 aday yarışıyor

DP'nin 6 Ocak'taki olağanüstü kongresinde yarışacak başkan adayları arasında Ağar'ın desteklediği Çağrı Erhan ve Çiller'in desteklediği Süleyman Soylu'nun adları öne çıkıyor. Yarışa son olarak Aytun Çıray da katıldı

Demokrat parti`de 16 aday yarışıyor
03 OCAK 2008 PERŞEMBE 09:03
0
1075
0
AA aa
Demokrat Parti (DP), Mehmet Ağar'ın genel başkanlığı bırakacağı 6 Ocak'taki olağanüstü kongresinde, yeni liderini seçecek. Ağar'ın desteklediği Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan ile eski Başbakan Tansu Çiller'in desteklediği eski DP İstanbul İl Başkanı Süleyman Soylu'nun öne çıktığı genel başkanlık yarışına, "emanetçi" olmadığı iddiasıyla eski Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Aytun Çıray da katıldı.
Seçimde yüzde 10'luk ülke barajının altında kalmasının ardından ciddi sarsıntıların yaşandığı DP'nin olağanüstü büyük kongresi, Selim Sırrı Tarcan Spor Salonu'nda yapılacak. Aday sayısının dün itibarıyla 16'ya çıktığı DP'nin koridorlarında, Ağar'ın Erhan'ı desteklediği, Çiller'in de "oğlum" diye hitap ettiği Soylu için kulis yürüttüğü konuşuluyor. Erhan ile Soylu'nun isimlerinin ön plana çıktığı yarışa, Çıray da katıldı. Çıray, DP'yi Türk siyasetinde hak ettiği saygın yere taşımak istediğini belirterek Milliyet'e şunları söyledi: "Rifat Hisarcıklıoğlu, Abdüllatif Şener, Turhan Çömez gibi isimleri de zaman içinde DP'ye katarak, merkez sağı yeniden büyütmeliyiz. Parti, yeni ve yıpranmamış isimlerle kendisini yenilemeli. Türk insanının birleştirici özelliklerine vurgu yapan bir liderliğe ve siyasete Türkiye'nin bugün çok fazla ihtiyacı var. Ağar ile Çiller, dublör kullanarak bir yarışa giriyorlar. Vesayet siyaseti artık sona ermiştir. Yasaklı dönemde, emanetçilik şerefli bir görevdi. Bugün millet artık icazetli siyasete oy vermez."

'Emanetçi değilim'

Erhan da dün düzenlediği basın toplantısında, emanetçi olmadığını ifade ederek, "Mayısta yapılacak olağan kongrede de adayım. Diğer adaylar da bunu açıklarlarsa emanetçi tartışmalarını bir kenara bırakıp asıl işimize bakarız" dedi.
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve diğer eski genel başkanlar ile görüştüğünü belirten Erhan, "Türkiye'nin yüzde 65'i gençken, ülke genç bir başbakan görsün" dedi.



Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
11.09.2025
17:29
Bingöl`de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı gerçekleştirildi
Bingöl'de, üst merkezlerde riskli bulunarak yapılmayan iki aşamalı diz protezi revizyon ameliyatı, Bingöl Devlet Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.
11.09.2025
12:16
Bir ilginç kaza! Bingöl`de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Bir ilginç kaza! Bingöl'de park halindeki otobüs kaza yaptı!
Otobüsün hareket ettiğini fark eden sürücü kapıyı açmak istese de başarılı olmadı ve otobüs, park halindeki başka bir otobüse çarparak durdu. Kameralara yansıyan kazada maddi hasar oluştu.
11.09.2025
11:56
Bingöl`de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de aranan şahıs saklandığı adreste yakalandı!
Bingöl'de 7 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir şüpheli şahıs saklandığı adreste yakalandı. Yapılan aramada 1 adet tabanca ve 14 adet fişek ele geçirildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine teslim edildi.
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın