KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
15 Ocak 2026 Perşembe
°C

Denktaş'tan cumhurbaşkanı talat'a eleştiri

KKTC 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın, '24 Nisan'da bu halk ilk defa iradesini kullanmıştır' sözlerini eleştirerek, halkın KKTC'yi kurarak iradesini ortaya koyduğunu ve bunu ortadan kaldıran yeni bir irade olamadığını söyledi.

Denktaş`tan cumhurbaşkanı talat`a eleştiri
27 NİSAN 2006 PERŞEMBE 17:09
0
1181
0
AA aa
Demokrat Parti (DP) basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, dün akşam gerçekleştirilen DP Girne İlçe Örgütü binasının açılış resepsiyonunda bir konuşma yapan 1. Cumhurbaşkanı Denktaş, Talat'ın açıklamasının 'yanlış ve yanıltıcı' olduğunu savundu. Denktaş, "KKTC'yi kuran halk, iradesini ortaya koymuştur. Bunu ortadan kaldıran yeni bir irade yoktur ve olamaz. 24 Nisan'da bu halka, kimse 'KKTC'den vazgeçiyor musun' demedi. O oyları verenler, Annan Planı'nı okumadı. Kendilerine söylenenlerle istifade etti. Kendilerine söylenenlerin hiçbiri, bugüne kadar olmadığına göre, o irade koftur ve irade değildir" dedi.
Referandumda ortaya konulan iradenin içinde, ABD iradesi, İngiliz iradesi, AB iradesi, Türk Hükümeti'nin baskısı ve iradesi bulunduğunu ileri süren Denktaş, bu yüzden 24 Nisan iradesinin bir şey ifade etmediğini savundu. Önceki gün Kaleburnu Köyü'ne ve oradan da Tatlısu bölgesine gittiğini anlatan Denktaş, Tatlısu'da bazı vatandaşlara tebligat yapıldığını ve bu olaydan vatandaşların rahatsız olduğunu söyledi. Denktaş vatandaşlara, ellerinde bulunan KKTC tapularından rahatsız olmamaları gerektiğini, muhatabın hükümet olduğunu söylediğini de belirtti.

mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
15.01.2026
18:49
Bingöl`de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de uyuşturucuyla mücadele
Bingöl'de polis ekipleri tarafından yapılan çalışmada, 482 gram metamfetamin ele geçirilirken 1 şüpheli ise tutuklandı.
15.01.2026
18:43
Bingöl`de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de karla mücadele çalışmaları sürüyor
Bingöl'de yoğun kar yağışı nedeniyle kent genelinde kapanan yüzlerce köy yolu ulaşıma açılırken 77'sinde ise çalışmalar sürüyor.
15.01.2026
18:23
Emekli maaşı zammına zam geldi!
Emekli maaşı zammına zam geldi!
En düşük emekli aylığını 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkaran madde, TBMM Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi. Bu ay emekli maaşları bu rakam üzerinden yatacak. En düşük emekli aylığına böylelikle yüzde 18,48 oranında zam yapılmış oldu. Şimdi gözler bayram ikramiyesine döndü.
14.01.2026
19:18
Başkan Alpay Görevine Başladı
Başkan Alpay Görevine Başladı
'Bu güveni boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışacağız' diyen Alpay; 'Esnafın kapısını sadece seçimde değil, her zaman çalacağız' dedi.
14.01.2026
19:02
Bingöl`de Kamu-Sen`den ‘Ek Zam ve Refah Payı` Çağrısı
Bingöl'de Kamu-Sen'den 'Ek Zam ve Refah Payı' Çağrısı
Türkiye Kamu-Sen Bingöl Teşkilatı, memur ve emeklilerin enflasyon karşısında eriyen maaşlarına dikkat çekerek ek zam ve refah payı talep etti. 'Enflasyon kadar zam istemiyoruz' diyen sendika, mevcut maaşların insanca yaşam koşullarını karşılamadığını vurguladı.
14.01.2026
15:20
Bingöl`de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Bingöl'de Asayiş Suçlarında Düşüş Yaşandı
Vali Ahmet Hamdi Usta, 2025 yılı verilerini açıklayarak birçok suç türünde azalış olduğunu bildirdi. Usta'nın açıklamasının sonundaki veda konuşmasında ise duyulu anlar yaşandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın