KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
21 Temmuz 2026 Salı
°C

Deprem gerçeğine dikkat çektiler

Bingöl'de 1-7 Mart deprem haftası nedeniyle etkinlik düzenleyen Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, öğrenci ve öğretmenlerin yaptıkları temel, kolon ve zemin çalışmalarıyla binalarda yapılan hatalara dikkat çekti.

Deprem gerçeğine dikkat çektiler
03 MART 2024 PAZAR 18:05
6
2166
5
AA aa

Ülke genelinde olduğu gibi Bingöl'de de 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle çeşitli etkinlikler düzenlenmeye devam ediyor. Bu çerçevede Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki inşaat teknolojileri ve tesisat teknolojileri alanındaki öğrenci ve öğretmenler farkındalık etkinliği düzenledi. Öğrenci ve öğretmenler yapılardaki temel, kolon ve zemin gibi başlıca hatalara dikkat çekecek çalışmalar hazırladı. Çalışmaları öğrenci ve idarecilere anlatan öğrenciler, sağlam binalar için yapılması gerekenleri de anlattı.

İlimizde daha dayanıklı binalara ulaşmak için bu çalışmaları hazırladık”

Deprem haftasında düzenledikleri etkinlikle ilgili konuşan Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Murat Sözer, ''1-7 Mart ülkemizde deprem haftası. Okulumuz teknik lise, tabi bu alanda da farkındalık oluşturmak, depreme dayanıklı binalar yapmak, yapılar yapmak üzere inşaat teknolojileri alanımız ve tesisat teknolojileri alanımız ortak çalışarak güzel projeler ortaya çıkardık. İlimizin deprem noktasında daha dayanıklı binalara ulaşması, daha kaliteli binalara ulaşması adına bir çalışma yürüttük. Bu çalışmada yapılan hatalar, binalarda yapılan yanlışların önlenmesi, binalarda eksik kullanılan malzemelerin önlenmesi, kesilen kolonların, kesilen kirişlerle ilgili dikkat çekmek bu projeyi yürüttük. Hem tesisat hem de inşaat öğrencilerimizle birlikte güzel bir projeler ortaya çıkardık. Amacımız, deprem haftası nedeniyle hem farkındalık oluşturmak hem de güzel bir mesaj vermek. Sağlıklı yapılar bizi depremden koruyacaktır. Sağlıklı yapılarla sürece dahil olmak istiyoruz ve bu sürede öğrencilerimizi yetiştirip, ileride onların sağlıklı yapılar yapmasını temenni ediyoruz” dedi.

11'inci sınıf öğrencisi Cihat Kilbun ise ''Deprem Haftası nedeniyle öğrenci arkadaşlarımız ve öğretmenlerimizle farkındalık oluşturmak istedik. Zemin, kolon, bina yapımında göz ardı edilen hataları burada göstermek istedik” şeklinde konuştu.

Şehit Zafer Kurt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri daha önce de kentteki evlerde deprem sırasında düşmesi muhtemel dolap, vestiyer gibi ağır eşyaları gönüllü olarak ücretsiz şekilde sabitleyerek adından söz ettirmişti. İHA 

 

 

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108314)
06 Mart 2024 Çarşamba 08:10
Çocuklar aman aman şimdiki eğitim camiasını sakın olaki örnek almaya çalışmayın. Yönünüzü şaşırır kendinize gelemezsiniz.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108277)
04 Mart 2024 Pazartesi 15:43
Öğretmen kesiminde bu kapasite olamaz. Okuma hevesi olan öğrenciler yapmıştır. En yakın doğum günü olan ögretmeninize hediye edin.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108275)
04 Mart 2024 Pazartesi 15:18
Öğretmenlerde bu kapasiteyi göremiyorum. Öğrencilerin başarısıdır. Yoksa kendilerini o fotoğrafa zorla sokarlardı.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108260)
03 Mart 2024 Pazar 19:39
Mühendis kesiminin görüpte görmemezlikten geldiği sorunu sizler görmüşsünüz. Gözlerinizden öpüyorum. Bu gözlerle hayata devam edin. Egitimcileride tebrik ediyorum. Diğer Egitimci kesimine kapak yapmışsınız
Misafir Kullanıcı (@Misafir_108284)
04 Mart 2024 Pazartesi 22:57
@Misafir Kullanıcı Bizim kimseye dediğiniz şeyi yaptığımız yok. Hele ki eğitimcilere hiç yok..!
21.07.2026
12:06
Fırat Havzası Projesi`yle Bingöl`e kırsal kalkınma desteği
Fırat Havzası Projesi'yle Bingöl'e kırsal kalkınma desteği
Bingöl dahil 6 ildeki 400 orman köyünde yaklaşık 40 bin haneye ulaşılması hedeflenen proje çerçevesinde başta kadınlar ve gençler olmak üzere kırsal alanda üretim yapan vatandaşlara yaklaşık 86 milyon avro tutarında hibe ve kredi desteği sağlanacak. Bingöl'ün 5 ilçesi projeden yararlanacak. İşte o ilçeler ve detayları…
21.07.2026
11:08
Bingöl`de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'de araç uçuruma yuvarlandı: 1 kişi hayatını kaybetti
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde aracın uçuruma yuvarlanması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.
21.07.2026
00:22
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Terör soruşturmalarında yeni dönem! Tüm illerde özel bürolar kurulacak
Adalet Bakanı Akın Gürlek'in talimatıyla, terör suçlarına ilişkin soruşturmaların daha etkin, koordineli ve uzmanlaşmış şekilde yürütülmesi amacıyla tüm il Cumhuriyet başsavcılıkları bünyesinde müstakil 'Terör Suçları Soruşturma Büroları' kurulmasına karar verildi.
21.07.2026
00:03
Suudi Arabistan`dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan'dan umre vizesinde yeni düzenleme
Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı, çok girişli umre vizesinin kullanım şartlarında değişikliğe gitti. Yeni düzenlemeyle vize sahipleri, vizenin geçerlilik süresi boyunca ülkeye birden fazla kez giriş ve çıkış yapabilecek. Ancak toplam konaklama süresi 90 günle sınırlandırılacak.
20.07.2026
23:51
Cevdet Yılmaz:
Cevdet Yılmaz: 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı Töreni'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanında olmaya devam edeceğini belirterek, 'Kıbrıs hiçbir zaman bir Rum adası olmayacaktır' dedi.
20.07.2026
23:50
Çakan, Ağrı`daki görevine başladı
Çakan, Ağrı'daki görevine başladı
Bingöl İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinden Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Abdulhaluk Çakan, düzenlenen devir teslim töreniyle yeni görevine başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın