KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mayıs 2026 Salı
°C

Depremzede çocukları ısıtan hediye

Zaza Dernekler Federasyonu, Elazığ'daki depremzede çocuklara atkı ve bere hediye etti. Sorunları da dinleyen heyet, ihtiyaçlara göre bir kampanya planladıklarını ilettiler.

Depremzede çocukları ısıtan hediye
13 ŞUBAT 2020 PERŞEMBE 19:03
52
8944
3
AA aa

24 Ocak 2020 günü akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde depremin ardından Türkiye, hasarın ve can kayıplarının yaşandığı Elazığ ve Malatya'ya koştu. Doğudan batıya hemen her ilden yardım ve desteklerin yapıldığı depremzedelere, çetin geçen kış gününde ısıtan bir hediye de Zaza Dernekler Federasyonu'ndan geldi.

Federasyon Genel Başkanı Murat Bukan ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Alan ile bağlı derneklerin başkan ve üyelerinin eşlik ettiği programda çadır kentteki depremzede çocuklara atkı ve bere hediye edildi.

Üzerinde Zaza Dernekler Federasyonu ile İngiltere'deki Zaza FC London futbol takımı logolarının yer aldığı atkı ve bereleri dağıtan Başkan Bukan ile beraberindeki heyet, yakından ilgilendikleri çocuklarla hem sohbet ettiler, hem de anne babalarından sıkıntıları dinlediler.

Yoğun ve dondurucu soğuklarda çadırlarda yaşamını idame ettiren aileler, bir an önce sıcak bir eve kavuşma hayallerini paylaşırken, yardımlarına koşan, hediyeler veren herkese teşekkür ettiler.

Zaza Dernekler Federasyonu tarafından yoğun kar yağışının olduğu bir günde sıcak bir hediye verilmesinin de anlamlı olduğunu aktaran depremzedeler; “Hediyenin miktarı, büyüklüğü veya değeri bizler için pek bir önem taşımıyor. Bizleri düşünmüş olmaları, soğuk bir günde yanımızda bulunmaları ve sıkıntımıza ortak olmaları yetiyor. Zaza Dernekler Federasyonu ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

BUKAN: “HERKES GÜCÜ NİSPETİNDE DESTEĞİNİ SÜRDÜRMELİ”

Hediye dağıtımının ardından görüşlerini aktaran Federasyon Genel Başkanı Murat Bukan, depremin yarattığı travmaların büyük olduğunu ve bunun atlatılmasının ilgi ve birliktelikle atlatılabileceğini söyledi.

Dondurucu soğukların etkili olduğu bugünlerde çocukların üşümemesi için hazırlattıkları atkı ve bereleri takdim ederken çocukların yüzündeki tebessümün ve gözlerinden yayılan umut dolu bakışların her şeye bedel olduğunu ifade eden Bukan: “Türkiye'nin her yöresiyle Elazığ'ın yanında olduğunu burada görmüş olduk. Devlet, her türlü imkânı seferber etmiş durumda. İş dünyası, sivil toplum örgütleri ve bireyler, imkanları dahilinde her türlü desteği sunuyor. Herkes bir fayda sağlama telaşında. Miktarı veya değeri önemli değil. Depremin hemen ardından başlatılan kampanyalar devam ettirilmeli. İhtiyaçlar fazla. Herkes gücü nispetinde desteğini sürdürmeli. Bugüne kadar gösterilen hassasiyetler, insanımızın merhametini, birlik ve beraberliğe verdiği önemin göstergesidir. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Bukan, çalışmalara katkılarından ve emeklerinden ötürü İngiltere'deki Zaza FC London futbol takımı yönetimine, Almanya Zaza Derneği Başkanı Ali Keskin ve yönetim kurulu üyesi Erkan Bukan'a, Bingöl, Tunceli, Adıyaman Gerger, Ankara ve İstanbul dernek başkan ve yönetimine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

ALAN: “YANIMIZDA OLUNMASI GURUR VERİCİ”

Federasyon Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Zaza Derneği Başkanı Muharrem Alan ise; “Mensubu olduğum Zaza Dernekler Federasyonu'nun bu zor günlerde yanımızda olması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Genel Başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55726)
14 Şubat 2020 Cuma 10:54
Maşallah... Elinize sağlık...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55722)
14 Şubat 2020 Cuma 10:35
ALLAH ŞIMARA RAZİV
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55713)
14 Şubat 2020 Cuma 08:09
Allah hayırlarınızı kabul etsin güzel bir davranış
26.05.2026
15:04
Bingöl`de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'de Bayram Arefesinde Kar Mesaisi
Bingöl'ün yüksek kesimlerinde etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle kapanan yolları açmak için ekipler bayram arefesinde de çalışmalarını sürdürüyor. Solhan-Genç bağlantı yolunda yer yer metrelerce karla mücadele eden ekipler, ulaşımın aksamaması için yoğun mesai harcıyor.
26.05.2026
14:40
Bingöl`de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl'de Bayramda Toplu Taşıma İlk İki Gün Ücretsiz Olacak
Bingöl Belediyesi, Kurban Bayramı'nın ilk iki gününde şehir içi toplu taşımayı ücretsiz hale getirecek. 27–28 Mayıs tarihlerinde özel halk otobüslerinden ücret alınmayacak, yolcu ücretleri belediye tarafından karşılanacak.
26.05.2026
14:38
Yargıtay`dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay'dan Emsal Emeklilik Kararı: SSK Primi Fazla Olan Vatandaş Haklı Bulundu
Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, SSK prim günü daha fazla olmasına rağmen 'son 7 yıl' kuralı gerekçe gösterilerek Bağ-Kur'dan emekli edilen vatandaş lehine emsal niteliğinde karar verdi. Kararın, benzer durumda bulunan milyonlarca sigortalıyı ilgilendirdiği değerlendiriliyor.
26.05.2026
14:37
Bingöl`de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Bingöl'de 4 Bin 573 Personel Bayram Tedbirleri Kapsamında Sahada!
Kurban Bayramı öncesi Bingöl genelinde güvenlik ve trafik tedbirleri artırıldı. İl genelinde 129 uygulama noktası oluşturulurken, bayram süresince 4 bin 573 personelin sahada görev yapacağı bildirildi.
26.05.2026
14:36
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Kurban Pazarında Hareketlilik! Üreticiler Satışlardan Umutlu
Bingöl Canlı Hayvan Pazarı'nda Kurban Bayramı arifesiyle birlikte yoğunluk arttı. Pazarda sık sık pazarlık görüntüleri yaşanırken, üreticiler hayvan sayısının geçen yıla göre daha az olduğunu ancak talebin sürdüğünü belirtti.
26.05.2026
14:34
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Sporcularından Türkiye Şampiyonlukları
Bingöl Belediye Yaşam Spor Kulübü sporcuları, Nevşehir'de düzenlenen Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Bocce Volo Türkiye Şampiyonası'nda elde ettikleri derecelerle önemli bir başarıya imza attı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın