KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
27 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Depremzede çocukları ısıtan hediye

Zaza Dernekler Federasyonu, Elazığ'daki depremzede çocuklara atkı ve bere hediye etti. Sorunları da dinleyen heyet, ihtiyaçlara göre bir kampanya planladıklarını ilettiler.

Depremzede çocukları ısıtan hediye
13 ŞUBAT 2020 PERŞEMBE 19:03
52
8912
3
AA aa

24 Ocak 2020 günü akşam saatlerinde merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğünde depremin ardından Türkiye, hasarın ve can kayıplarının yaşandığı Elazığ ve Malatya'ya koştu. Doğudan batıya hemen her ilden yardım ve desteklerin yapıldığı depremzedelere, çetin geçen kış gününde ısıtan bir hediye de Zaza Dernekler Federasyonu'ndan geldi.

Federasyon Genel Başkanı Murat Bukan ve Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Alan ile bağlı derneklerin başkan ve üyelerinin eşlik ettiği programda çadır kentteki depremzede çocuklara atkı ve bere hediye edildi.

Üzerinde Zaza Dernekler Federasyonu ile İngiltere'deki Zaza FC London futbol takımı logolarının yer aldığı atkı ve bereleri dağıtan Başkan Bukan ile beraberindeki heyet, yakından ilgilendikleri çocuklarla hem sohbet ettiler, hem de anne babalarından sıkıntıları dinlediler.

Yoğun ve dondurucu soğuklarda çadırlarda yaşamını idame ettiren aileler, bir an önce sıcak bir eve kavuşma hayallerini paylaşırken, yardımlarına koşan, hediyeler veren herkese teşekkür ettiler.

Zaza Dernekler Federasyonu tarafından yoğun kar yağışının olduğu bir günde sıcak bir hediye verilmesinin de anlamlı olduğunu aktaran depremzedeler; “Hediyenin miktarı, büyüklüğü veya değeri bizler için pek bir önem taşımıyor. Bizleri düşünmüş olmaları, soğuk bir günde yanımızda bulunmaları ve sıkıntımıza ortak olmaları yetiyor. Zaza Dernekler Federasyonu ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

BUKAN: “HERKES GÜCÜ NİSPETİNDE DESTEĞİNİ SÜRDÜRMELİ”

Hediye dağıtımının ardından görüşlerini aktaran Federasyon Genel Başkanı Murat Bukan, depremin yarattığı travmaların büyük olduğunu ve bunun atlatılmasının ilgi ve birliktelikle atlatılabileceğini söyledi.

Dondurucu soğukların etkili olduğu bugünlerde çocukların üşümemesi için hazırlattıkları atkı ve bereleri takdim ederken çocukların yüzündeki tebessümün ve gözlerinden yayılan umut dolu bakışların her şeye bedel olduğunu ifade eden Bukan: “Türkiye'nin her yöresiyle Elazığ'ın yanında olduğunu burada görmüş olduk. Devlet, her türlü imkânı seferber etmiş durumda. İş dünyası, sivil toplum örgütleri ve bireyler, imkanları dahilinde her türlü desteği sunuyor. Herkes bir fayda sağlama telaşında. Miktarı veya değeri önemli değil. Depremin hemen ardından başlatılan kampanyalar devam ettirilmeli. İhtiyaçlar fazla. Herkes gücü nispetinde desteğini sürdürmeli. Bugüne kadar gösterilen hassasiyetler, insanımızın merhametini, birlik ve beraberliğe verdiği önemin göstergesidir. Rabbim bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Bukan, çalışmalara katkılarından ve emeklerinden ötürü İngiltere'deki Zaza FC London futbol takımı yönetimine, Almanya Zaza Derneği Başkanı Ali Keskin ve yönetim kurulu üyesi Erkan Bukan'a, Bingöl, Tunceli, Adıyaman Gerger, Ankara ve İstanbul dernek başkan ve yönetimine teşekkür ettiğini de sözlerine ekledi.

ALAN: “YANIMIZDA OLUNMASI GURUR VERİCİ”

Federasyon Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Zaza Derneği Başkanı Muharrem Alan ise; “Mensubu olduğum Zaza Dernekler Federasyonu'nun bu zor günlerde yanımızda olması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Genel Başkanımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55726)
14 Şubat 2020 Cuma 10:54
Maşallah... Elinize sağlık...
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55722)
14 Şubat 2020 Cuma 10:35
ALLAH ŞIMARA RAZİV
Misafir Kullanıcı (@Misafir_55713)
14 Şubat 2020 Cuma 08:09
Allah hayırlarınızı kabul etsin güzel bir davranış
26.04.2026
22:47
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti:
DEVA Partili Baraç, vekilleri işaret eti: 'Belediye başkanına baskı uygulanıyor'
Milletvekillerinin bazı taleplerinin karşılık bulmaması halinde belediye başkanını kamuoyu önünde yıpratmaya yönelik girişimlerde bulunduğunu vurgulayan DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, bu sürecin siyasi hesaplaşmaya dönüştürülmemesi gerektiğini vurguladı.
26.04.2026
20:27
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Gökyüzü deliniyor! Bingöl için sağanak uyarısı!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Bingöl için uyardı! Pazartesi gök gürültülü sağanak uyarısı yapılan Bingöl için hafta içinde sağanak etkisinin süreceği vurgulanırken, sel ve yüksek kesimlerdeki çığ riskine karşı da tedbirli olunması çağrısında bulundu.
26.04.2026
20:23
Bingöl`de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de Soğuk Hava Yayla Sezonunu Geciktirdi
Bingöl'de mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıkları ve yüksek kesimlerde erimeyen kar nedeniyle besiciler yaylalara çıkamadı. Hayvanlar bu yıl ahırlarda besiye alındı.
26.04.2026
20:22
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Yedisu Depremi Sonrası Uzmanlar İkiye Bölündü
Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremin ardından uzman isimlerden dikkat çeken açıklamalar geldi. Prof. Dr. Naci Görür 'büyük depremi tetikleyebilir' derken, Prof. Dr. Osman Bektaş daha temkinli konuştu.
26.04.2026
20:15
Bingöl`de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Bingöl'de Deprem! Olumsuzluk yok, tarama sürüyor
Sabah saatlerinde Bingöl'ün Yedisu ilçesinde meydana gelen 4.4 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı yaşanmadı. Valilik, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı.
26.04.2026
20:12
Genç Muratspor`dan 5 Gollü Galibiyet
Genç Muratspor'dan 5 Gollü Galibiyet
Ligde kalma mücadelesi veren Genç Muratspor, deplasmanda Bulanık Kopspor'u 5-2 mağlup ederek kaderini son haftaya taşıdı. Kritik Doğubeyazıt maçı öncesi kentte birlik çağrısı yapıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın