KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Depremzedeye erken uyarı!

1 Mayıs 2003 depreminden sonra TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmesi yapan tüm borçluların geri ödemelerinin 31 Ağustos 2008'e kadar yapılması gerekiyor. Aksi takdirde borcunu zamanına ödeyemeyenlerin taşınmaz malları ipotek edilecek, taşınmaz malı olmayanlar ise kefil bulmak zorunda kalacak.

Depremzedeye erken uyarı!
13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 10:03
0
1582
0
AA aa
Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan karasu, yaptığı açıklamada deprem sonrası hak sahibi olanlar ile güçlendirme parası alanlara ciddi uyarılarda bulundu. Bingöl'de çok sayıda kişiyi etkileyecek bu gelişme öncesinde gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Karasu, önlem almayanların ciddi sıkıntılarla karşılaşacağının altını çizdi.
1 Mayıs 2003 depreminden sonra TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmesi yapan tüm borçluların geri ödemelerinin 31 Ağustos 2008'e kadar yapılması gerektiğini bildiren BİN-DER Başkanı Karasu: “Kimseye kanmayın! Borçlanan herkesin taşınmaz malları ipotek edilecek, taşınmaz malı olmayanlar ise kefil bulmak zorunda kalacaktır.” dedi.
31.Ağustos 2008 tarihinden sonra icraların başlayacağını ve kredi borçlanması yaparak TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmesi yapan tüm borçluların geri ödeme yapma zorunluluğu dönemine girileceğini aktaran Karasu, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün gönderdiği yazıdaki şu görüşlerini kaydetti.
“Son kredi diliminin ödendiği tarihten sonra ilk 2 yıl borçların tahsili yapılmayacaktır' bilgisine yer verilmiştir. ‘2 yıl dolduktan sonra, 3 yıl üst üste taksitini ödemeyen borçluların icraya uğratılmasını, işlemlerin bankanın usul ve esaslarına göre yapılmasını, günü geçen her yıllık takside % 5 faiz uygulanması ve borçlanan borçluların taşınmaz mallarının ipotek edilmesi, taşınmaz malları yoksa kefil suretiyle borçlandırılmaları' hükmüne yer verilmiştir. Aynı yazıda konut yapılmış arazilerin, arazi borçlananın arazisi değilse, bedelinin konut fiyatına dahil edilmediği, arsa bedellerinin tespit edilerek borç miktarına dahil edilmesi' bilgisine de yer verilmiştir”
Yazıdaki hükümleri değerlendiren Karasu, şu açıklamada bulundu.
“Bunun anlamı şudur: Bu konutlar kredi alınarak yapılmıştır. TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmeleri krediyle yapılmıştır. Bu krediler ilk 2 yıl ödemesiz, 2 yıldan sonra 3 yıl üst üste ödemenin yapılması gerekmektedir. İlk 2 yıl geçtikten sonra, 3 yıl üst üste ödeme yapma süresi 31 Ağustos 2008 tarihinde doluyor. Bu tarihe kadar olan tüm borçların ödenmesi gerekiyor, ödenmediği takdirde icra işlemlerine başlanacaktır. Borçlanan herkesin taşınmaz malları ipotek edilecek, taşınmaz malı olmayanlar ise kefil bulmak zorunda kalacaktır. Bingöl halkına şunu söylüyoruz: TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirme kredisiyle ev yapmış olan tüm hak sahibi halkımız 3 yıllık ödemesini 31 Ağustos 2008 tarihinden önce yapsın. Kimseye kanmayın, borçlusunuz ve bu borcunuzu icra yoluyla bile olsa tahsil edeceklerdir. Zor durumda kalmamak için, faiz ödememek için, ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik olumsuzluklar yaşamamak için bunu yapmanız şarttır. İlgili tüm birimlerle, bankayla yapılan görüşmelerden çıkan sonuç budur. Bingöl'den, orta hasarlı yapılar için alınmış kredi miktarı 13 milyon 249 bin 480 YTL'dir. Yani, sadece orta hasar yıllık geri ödeme tutarı 1 milyon YTL'yi geçmektedir. Yani, Orta Hasar 3 yıllık geri ödemesi tutarı 3 milyon YTL'yi bulmaktadır.  TOKİ, EYY, Köy Konutlarının geri ödemesi eklendiğinde devasa bir ödeme bilânçosu ortaya çıkmaktadır. Tekrar ediyoruz: Kimseye kanmayın, geri almazlar ifadeleri tamamen spekülasyon niteliğindedir”
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın