KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Depremzedeye erken uyarı!

1 Mayıs 2003 depreminden sonra TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmesi yapan tüm borçluların geri ödemelerinin 31 Ağustos 2008'e kadar yapılması gerekiyor. Aksi takdirde borcunu zamanına ödeyemeyenlerin taşınmaz malları ipotek edilecek, taşınmaz malı olmayanlar ise kefil bulmak zorunda kalacak.

Depremzedeye erken uyarı!
13 ŞUBAT 2008 ÇARŞAMBA 10:03
0
1510
0
AA aa
Bingöl Sosyal Kültürel ve Ekonomik Kalkınma Derneği (BİN-DER) Başkanı Doğan karasu, yaptığı açıklamada deprem sonrası hak sahibi olanlar ile güçlendirme parası alanlara ciddi uyarılarda bulundu. Bingöl'de çok sayıda kişiyi etkileyecek bu gelişme öncesinde gerekli tedbirlerin alınmasını isteyen Karasu, önlem almayanların ciddi sıkıntılarla karşılaşacağının altını çizdi.
1 Mayıs 2003 depreminden sonra TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmesi yapan tüm borçluların geri ödemelerinin 31 Ağustos 2008'e kadar yapılması gerektiğini bildiren BİN-DER Başkanı Karasu: “Kimseye kanmayın! Borçlanan herkesin taşınmaz malları ipotek edilecek, taşınmaz malı olmayanlar ise kefil bulmak zorunda kalacaktır.” dedi.
31.Ağustos 2008 tarihinden sonra icraların başlayacağını ve kredi borçlanması yaparak TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmesi yapan tüm borçluların geri ödeme yapma zorunluluğu dönemine girileceğini aktaran Karasu, Bayındırlık ve İskân Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü'nün gönderdiği yazıdaki şu görüşlerini kaydetti.
“Son kredi diliminin ödendiği tarihten sonra ilk 2 yıl borçların tahsili yapılmayacaktır' bilgisine yer verilmiştir. ‘2 yıl dolduktan sonra, 3 yıl üst üste taksitini ödemeyen borçluların icraya uğratılmasını, işlemlerin bankanın usul ve esaslarına göre yapılmasını, günü geçen her yıllık takside % 5 faiz uygulanması ve borçlanan borçluların taşınmaz mallarının ipotek edilmesi, taşınmaz malları yoksa kefil suretiyle borçlandırılmaları' hükmüne yer verilmiştir. Aynı yazıda konut yapılmış arazilerin, arazi borçlananın arazisi değilse, bedelinin konut fiyatına dahil edilmediği, arsa bedellerinin tespit edilerek borç miktarına dahil edilmesi' bilgisine de yer verilmiştir”
Yazıdaki hükümleri değerlendiren Karasu, şu açıklamada bulundu.
“Bunun anlamı şudur: Bu konutlar kredi alınarak yapılmıştır. TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirmeleri krediyle yapılmıştır. Bu krediler ilk 2 yıl ödemesiz, 2 yıldan sonra 3 yıl üst üste ödemenin yapılması gerekmektedir. İlk 2 yıl geçtikten sonra, 3 yıl üst üste ödeme yapma süresi 31 Ağustos 2008 tarihinde doluyor. Bu tarihe kadar olan tüm borçların ödenmesi gerekiyor, ödenmediği takdirde icra işlemlerine başlanacaktır. Borçlanan herkesin taşınmaz malları ipotek edilecek, taşınmaz malı olmayanlar ise kefil bulmak zorunda kalacaktır. Bingöl halkına şunu söylüyoruz: TOKİ, EYY, Köy Konutları, Orta Hasar Güçlendirme kredisiyle ev yapmış olan tüm hak sahibi halkımız 3 yıllık ödemesini 31 Ağustos 2008 tarihinden önce yapsın. Kimseye kanmayın, borçlusunuz ve bu borcunuzu icra yoluyla bile olsa tahsil edeceklerdir. Zor durumda kalmamak için, faiz ödememek için, ekonomik, sosyal, kültürel ve psikolojik olumsuzluklar yaşamamak için bunu yapmanız şarttır. İlgili tüm birimlerle, bankayla yapılan görüşmelerden çıkan sonuç budur. Bingöl'den, orta hasarlı yapılar için alınmış kredi miktarı 13 milyon 249 bin 480 YTL'dir. Yani, sadece orta hasar yıllık geri ödeme tutarı 1 milyon YTL'yi geçmektedir. Yani, Orta Hasar 3 yıllık geri ödemesi tutarı 3 milyon YTL'yi bulmaktadır.  TOKİ, EYY, Köy Konutlarının geri ödemesi eklendiğinde devasa bir ödeme bilânçosu ortaya çıkmaktadır. Tekrar ediyoruz: Kimseye kanmayın, geri almazlar ifadeleri tamamen spekülasyon niteliğindedir”
 

 

 



BingolOnline/Bingöl Kent Haber

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın