KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Derbi maç bileti rüşvet oldu

Niteliği değiştirilmiş bozuk akaryakıtları kamu kurumlarına rüşvet karşılığı satan suç örgütünün, milyonlarca dolar haksız kazanç elde ettiği belirtilirken, örgütten para almayı kabul etmeyen bürokratların Fenerbahçe-Galatasaray derbisine götürülüp ağırlandıkları ortaya çıktı.

Derbi maç bileti rüşvet oldu
02 NİSAN 2007 PAZARTESİ 15:32
0
970
0
AA aa
24 KİŞİ TUTUKLU

Operasyon sonucu aralarında bürokratlarında bulunduğu 24 kişi tutuklanırken toplam 30 kişi hakkında "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, zincirleme şekilde ihalelere fesat karıştırma, kamu kurum ve kuruluşlarını dolandırma, özel belgelerde sahtecilik ve rüşvet vermek" suçlarından dava açıldı. Cumhuriyet Savcısı Nevzat Açıkgöz'ün hazırladığı 185 sayfalık iddianamede, ihalelerde dönen rüşvet, adam kayırma, yolsuzluk gözler önüne seriliyor. Örgüt lideri işadamının, İstanbul'da faaliyet gösterdiği belirtilen iddianamede, örgütün suça konu faaliyetlerini daha rahat yürütebilmek amacıyla, kurumlarda ihalelerde ve akaryakıt tesliminde görevli olan memurlardan bir kısmını kendilerine bağladıkları, kendileri ile çalışmayan ya da zorluk çıkaran bir kısım personelin tayin ve benzeri yöntemler ile devre dışı bırakılmasını sağladıkları belirtiliyor. Tutuklanan bürokratlar arasında Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun 19 Mayıs Üniversitesi, Devlet Hava Meydanları Müdürlüğü'nde ile Samsun Yaprak Sigara Fabrikası görevlileri de bulunuyor. İşte iddianemedeki bürokratlara yöneltilen suçlamalar:

MASRAFLAR ÖRGÜTTEN

"
19 Mayıs Üniversitesi İdari Mali İşler Daire Başkan Vekili olarak görev yapan Ş.B, üniversite işleri ve ihale aşamasında tekliflerle ilgili R.R, A.T ve İ.B'a bilgiler veriyordu. İhaleyi alan R, ve bağlantılı şirketler üniversiteye sürekli olarak eksik ve niteliği bozulmuş mal satıyorlardı. Bu işler karşılığı menfaat temin eden B. İstanbul'da oynanan Fenerbahçe-Galatasaray maçına R.R. tarafından götürülüp maç bileti, uçak bileti ve diğer masrafları örgüt üyeleri tarafından karşılandı. Şüpheli, suç örgütüne yardım etmek, ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet almak suçlarını işlemiştir.
Samsun Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğü'nde görevli B.E'nin de kurumlarınca yapılan ihalelerde suç örgütüne yardım ederek, buna karşılık olarak da para, 5 yıldızlı otellerde masraflarını karşılatma, maç bileti temin etme gibi maddi menfaatler sağladığı anlaşılmıştır."

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde görevli M.C, M.Y ihaleye fesat karıştırmak, 19 Mayıs Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü'nde çalışan H.A'ın da rüşvet almak suçundan cezalandırılması talep edildi.

HÜRRİYET
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın