KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
16 Mart 2026 Pazartesi
°C

Dernekler Aksaray'daki olaya tepki gösterdi

Bingöl'deki engelli dernekleri, Aksaray'da otizmli öğrencileri istemeyen velilere tepki gösterdi.

Dernekler Aksaray`daki olaya tepki gösterdi
13 KASIM 2019 ÇARŞAMBA 16:35
7
2131
0
AA aa

Bingöl'de faaliyet gösteren engelli dernekleri, geçtiğimiz hafta Aksaray Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencileri yuhalayan velilere bir basın açıklaması düzenleyerek tepki gösterdi.

Merkez Genç Caddesi saat kulesi önünde basın açıklaması düzenleyen engelli dernekleri adına açıklamayı, Tüm Engelliler Dernek Başkanı Bahattin Tüz okudu.

Her bireyin potansiyel bir engelli olduğunu aktaran Tüz, yaşanan durumun üzücü olduğunu belirti.

Tüz, “Aksaray'daki Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli öğrencilerin diğer çocukların velileri tarafından ‘yuhalandığı' ve yapılan açıklamalar neticesinde büyük bir skandala imza atılmıştır. Bilinçsiz ve eğitimsiz Ailelerin yol açtığı vahim ve elim olay maalesef taşır edilir nitelikte olmayıp engelli camiamızı derinden üzmüştür.  Her bireyin potansiyel birer engelli adayı olduğu malumunuzken yaşanan talihsiz olaylar topluma olumsuz ölçüde yansımıştır.  Bu olayı başlatanları ve onlara destek verenleri kınıyoruz.  Çocuğunu engelliler ile aynı okulda okumasına tahammül edemeyen anneler babalar  ablalara diyoruz ki, aynı durumda siz olsaydınız ne hissedecektiniz? Hiç mi empati kuramadınız. Yarınınız garanti mi sizin. Siz sağlıklısınız diye dünya sadece sizin etrafınızda mı? Dönüyor sanıyorsunuz. Engelli annesi evladını hangi şartlarda büyütmüş, ne emekler vermiş biliyor musun? Kimse kendisine ve evladına acımasın diye dışarı çıkmamış. Komşusuna gitmemiş.  Sizin eğitim hakkınız olduğu kadar engellilerinde hakkı olduğunu unutmayın” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
16.03.2026
03:11
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
12 Bingölspor galibiyete hasret! Başkan Özturan özür diledi!
Diyarbekirspor deplasmanında 3-1 mağlup olan 12 Bingölspor, ligde son 5 haftada galibiyet alamadı. Liderliğini sürdüren sarı-yeşilli ekipte Kulüp Başkanı Engin Özturan, mağlubiyetin ardından özür dileyerek sorumluluğu üstlendi ve şampiyonluk hedefinin değişmediğini vurguladı.
16.03.2026
03:10
'KİĞI–SANCAK–BİNGÖL YOLU ARTIK ERTELENEMEZ'
'Biz lüks veya ayrıcalık istemiyoruz; sadece eşit hizmet istiyoruz' diyen Cici; 'Bu yol, bölge halkının hayat hakkıdır. Yolun yapılmasıyla ilçemizin ekonomisi gelişecek, ticaret canlanacak, sağlık ve eğitim hizmetlerine erişim kolaylaşacaktır. Kiğı–Sancak–Bingöl yolu artık ertelenemez. Yetkililer bir an önce bu projeyi hayata geçirmelidir!'
16.03.2026
03:08
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
BİGED, İftar Sofrasında Gençlerle Buluştu
Bingöl'de Birlik ve Gelişim Derneği tarafından düzenlenen iftar programında gençler ve davetliler aynı sofrada buluştu. Ramazan ayının manevi atmosferinde gerçekleşen program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla dikkat çekti.
16.03.2026
03:06
Karlıova`da kar yeniden bastırdı
Karlıova'da kar yeniden bastırdı
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde aylardır aralıklarla devam eden kar yağışı yeniden etkisini gösterdi. İlçede esnaf kar temizlemek için kürekle çalışırken, bazı araçlar yolda ilerlemekte zorlandı.
16.03.2026
03:04
Yılmaz:
Yılmaz: 'Terörsüz Türkiye Sürecini Kararlılıkla Yürütüyoruz'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, çeşitli programlar kapsamında geldiği Bingöl'de vatandaşlarla iftar programında buluştu. Yılmaz, Türkiye'nin hem bölgesel barış için çaba gösterdiğini hem de iç cepheyi güçlendirmeye yönelik adımlar attığını söyledi.
16.03.2026
03:00
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Okul açılışı yapılıp çocuk evleri temeli atıldı
Bingöllü İş İnsanı Serdar Turhan tarafından babası adına yapılan okulun açılışı ile kendi adına inşa ettireceği Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin temeli törenle atıldı. Buradaki konuşmasında eğitimin toplumların varlığını sürdürebilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, nitelikli insan gücünün güçlü bir ülkenin temel unsuru olduğunu söyledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın