KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Haziran 2026 Perşembe
°C

Devlet 100 bin memur alacak

Hükümet temmuz ayında A ve B grubu kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) düzenleyecek. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, '100 bine yakın kişi istihdam edilecek' dedi.

Devlet 100 bin memur alacak
28 OCAK 2006 CUMARTESİ 19:39
0
1830
0
AA aa
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, temmuz ayında A ve B grubu kadrolar için Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) düzenleneceğini söyledi. Şahin, kamuya toplam 100 bine yakın personel alınacağını kaydetti. Bakanlar Kurulu Başbakan Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek yurtdışında olduğu için açıklamayı Şahin yaptı:

KPSS temmuzda:
Yönetmeliğe göre 2 yılda bir KPSS sınavı yapılır. En son 2004'ün Temmuz ayında yapılmıştı. A ve B grubu kadrolar için yeni bir sınav yapılması benimsendi. Bu sene Bütçe Kanunu'nda personel alımı ile ilgili bir değişiklik yaptık. Kamu kurum ve kuruluşları 2005 yılında emeklilik, ölüm, istifa ve bunun gibi nedenlerle ayrılan personelin yüzde 80'ine doğrudan, herhangi bir izin almaya gerek görmeksizin KPSS sonuçlarına göre alma imkanına sahipler. Geriye kalan yüzde 20 ile ilgili ihtiyaç durumuna göre yine Bütçe Kanunu'na göre 21 bin açıktan atama izni verilmiştir. Kamudan 2005'te 60 bin personel ayrılmış.
Geçici personel, sözleşmeli personel de alacağız. Bu rakama KİT ve bağlı ortaklıkları ile yerel yönetimler dahil değil. Bunları da ilave ettiğinizde özelleştirmeler nedeniyle istihdam etmek durumunda olduğumuz geçici personel de dahil sanırım 100 bine yakın 2006 yılında kamuda istihdam etme durumunda olacağız. Kamu işçisini de buna ilave ederek söylüyorum. Bu 2005'te 48 bindi. Üniversitenin herhangi bir bölümüne öğrenci olarak girmek nasılsa şimdi de kamuda görev yapmak aşağı yukarı aynı. Sınava gireceksin, yüksek puan alacaksın. Girmiş olmak istihdam edilmek için yeterli değil. A grubu kadrolar uzmanlık gerektiren kadrolar anlamına geliyor. Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM bir araya gelerek bu kadroları değerlendirecek. Aksayan yönler var mı, bu sınavların gerçekten vatandaşlar için kolay, randımanlı ve adil olması için başka ne gibi tedbirler alınabilir, bunu da aramızda görüşeceğiz.

Ek ödeme:
Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan kanun tasarısı Bakanlar Kurulu'na geldi. İmzaladık. TBMM'ye sunulacak. 377 bin personeli ilgilendiriyor. O da aşağı yukarı kamuda çalışan personelin yüzde 80'ine yakınını teşkil eder. Ocak'tan itibaren 40, Temmuz'dan itibaren 40 olmak üzere 80 YTL kamu personeline ek ödeme vermek imkânını bulduk. Daha fazlasını isterdik ama bütçe imkanları bu kadarına elverdi. Önümüzdeki yıldan itibaren bu konudaki aksaklıkları gidermeye çalışacağız.

Haber
Radikal Gazetesi
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
10.06.2026
22:05
Hatısaru:
Hatısaru: 'Kamu, Kimsenin Arka Bahçesi Değildir'
Kamu kurumlarında görev yapan bazı personellerin siyasi bağlantılarını öne çıkararak ayrıcalıklı davranışlar sergilediği yönündeki iddialara sert çıkan Yeniden Refah Partisi Bingöl İl Başkanı Cihat Hatısaru, kendilerini iktidar partisinin koruması altında görerek diğer çalışanlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ve kurum içerisinde ayrıcalıklı bir konum sergileyen personellerle ilgili kurum amirlerine tarafsızlık çağrısı yaptı.
10.06.2026
21:31
12Bingölspor taraftarı tepkili!
12Bingölspor taraftarı tepkili! 'Yalnız bırakırsanız, yalnız kalırsınız!'
12 Bingölspor taraftarları, 2. Lig'e yükselen yeşil beyazlı takımın yalnız ve sahipsiz bırakılmasına tepki için yürüdü! Siyasetçilere, bürokratlara ve iş dünyasına seslenen taraftarlar, 'Bugün 12Bingölspor'u yalnız bırakırsanız yarın yalnız kalırsınız' mesajı verdi.
10.06.2026
20:21
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Çıraklık dönemi çalışmaları emekliliğe sayılmayacak
Yargıtay 10. Hukuk Dairesi, çıraklık döneminde fiilen üretimde çalıştığını belirterek bu sürelerin emeklilik primine dahil edilmesini isteyen davacıyı haklı bulan yerel mahkeme kararını bozarak, çıraklık sözleşmelerinde esas amacın çalışma değil meslek öğretimi olduğuna hükmetti.
10.06.2026
18:45
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Uyuşturucu Operasyonunda 1 Tutuklama
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda uyuşturucu madde ele geçirilirken, gözaltına alınan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.
10.06.2026
18:44
Bingöl`de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de Vefa Programı: Merhum Orhan Açıkbaş Anılacak
Bingöl'de sivil toplum camiasının tanınan isimlerinden merhum Orhan Açıkbaş için anlamlı bir vefa programı düzenleniyor. 'İz Bırakanlar Vefa Programı' kapsamında gerçekleştirilecek etkinlikte, hayatı boyunca toplum yararına yaptığı çalışmalarla hafızalarda yer edinen Açıkbaş, dostları ve sevenleri tarafından anılacak.
10.06.2026
18:43
BEYMAR Gross Simani Mahallesi`nde Hizmete Açıldı
BEYMAR Gross Simani Mahallesi'nde Hizmete Açıldı
Bingöl'ün yerel marketlerinden olan Beymar, toptan ve perakende sektörüne yeni bir soluk getirerek, Simani Mahallesi Bingöl-Muş yolu gross market açtı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın