KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Haziran 2026 Salı
°C

Dezavantajlı kadın ve gençlere mesleki kurs

Bingöl'de Fırat Kalkınma Ajansı koordinesinde dezavantajlı kadın ve gençlerin iş sahibi olmaları için bilgisayar destekli reklam tasarım kursu veriliyor. Kurs bitiminde gerek özel sektörle gerekse kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapılarak, kursiyerlerin istihdamına da katkı sağlanacak.

Dezavantajlı kadın ve gençlere mesleki kurs
18 EYLÜL 2023 PAZARTESİ 04:07
0
1648
0
AA aa

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 Bölgesinde bulunan Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli'de “Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu Projesi” çerçevesinde Bingöl'de çeşitli kurslar vermeye devam ediyor. Proje çerçevesinde, kadın ve gençleri kapsayan dezavantajlı kişilerin işgücü piyasasına katılımının artırılması hedefleniyor. Söz konusu proje çerçevesinde Bingöl'de açılan 185 saatlik bilgisayar destekli reklam-tasarım kursunda yaklaşık 20 kişi eğitim alıyor.

Projeye dair açıklamalarda bulunan FKA Bingöl Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsa Telimen, toplamda 26 adet mesleki eğitim kursu düzenleyeceklerini belirtti. Telimen, “Fırat Kalkınma Ajansı olarak Avrupa Birliği-Türkiye Mali İşbirliği kapsamında yürüttüğümüz dezavantajlı kesimlerin işgücü istihdamına entegresiyle ilgili proje çerçevesinde çeşitli mesleki eğitimler düzenliyoruz. Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinde toplamda 26 adet mesleki eğitim kursu düzenleyeceğiz. Kursiyerlerimize psikolojik danışmanlık, kariyer danışmanlığı gibi danışmanlıklar vereceğiz ve sonrasında da eğitimler bittikten sonra da istihdamları için gerek özel sektörle gerekse kurum ve kuruluşlarla iş birliği halinde kursiyerlerimizin istihdamı noktasında katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

"Bu proje 3,6 milyon euro bütçeli bir proje"

Projenin yüzde 85'inin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğinin altını çizen Telimen, “Bu proje 3,6 milyon euro bütçeli bir proje. Yüzde 85'i Avrupa Birliği, yüzde 15'i ülkemiz bütçesinden karşılanıyor. Bu anlamda ajansımız yaklaşık 2 senedir projeyle ilgili faaliyetleri hem çeşitli işgücü piyasasına yönelik analiz çalışmaları hem mesleki eğitimler hem de kariyer danışmanlığı gibi çeşitli faaliyetler yürütüyor. Bu alandaki kurumlarla ilgili kapasite geliştirme çalışmaları yürütüyoruz. Şimdiye kadar Bingöl'de kadın giyim modelist yardımcılığı anlamında iki kursumuz tamamlandı. Yine makine bakım-onarım kursunu tamamladık, bu arkadaşlarımızın da bir kısmı işe yerleşti. Şu anda da devam eden bilgisayar destekli reklam-tasarım kursumuzda yaklaşık 20 arkadaşımız bu alanda kendilerini yetiştiriyorlar. Eğitimlerini tamamladıktan sonra inşallah istihdam noktasında daha kolay katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

Proje sonunda kursiyerlerin daha rahat iş bulmaları konusunda da destek olacaklarını vurgulayan Telimen, “Amacımız işgücü piyasasında gençlerimizin, işsiz durumdaki kadınların daha rahat iş bulmalarını sağlamak, işgücüne entegre edilmelerini sağlamak hem de özel sektörün, kurumların ihtiyaç duyduğu nitelikli elemanları bu şekilde yetiştirmek” şeklinde konuştu. İHA

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.06.2026
20:46
Bingöl`de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl'de Bir İlk! Böbrek Alınmadan Kanser Ameliyatı Yapıldı
Bingöl Devlet Hastanesi'nde ilk kez gerçekleştirilen kapalı böbrek koruyucu kanser ameliyatında, 75 yaşındaki hastanın böbreğindeki 3,5 santimetrelik tümör başarılı bir operasyonla çıkarıldı.
23.06.2026
17:38
Bingöl`de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Bingöl'de İlaçlama Çalışmalarına Start Verildi
Yaz aylarında artış gösteren haşere ve zararlılara mücadele kapsamında çalışmalarını başlatan Bingöl Belediyesi, kanal hatlarından parklara, su birikintilerinden yeşil alanlara kadar birçok noktada ilaçlama çalışması yürütüyor. Çalışmalar kapsamında mahallelerdeki ilaçlamaların da arttırılacağı vurgulandı.
23.06.2026
17:26
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
Bingöl Üniversitesi İçin 50 Kişi alınacak
İŞKUR ve Bingöl Üniversitesi iş birliğinde yürütülecek İUP programına kabul edilecek 50 kişi, 30 Haziran 2026 tarihinde gerçekleştirilecek noter kurasıyla belirlenecek. Başvurular 22-26 Haziran 2026 tarihleri arasında İŞKUR İl Müdürlüğü, İŞKUR e-Şube, e-Devlet ve ALO 170 iletişim hattı üzerinden yapılabilecek.
23.06.2026
12:45
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Zehirli Engereği Eliyle Yakalayıp Boynuna Doladı
Solhan'da engerek yılanını yakalayan 'İmparator' lakaplı Ses Sanatçısı Yakup Koçak, tehlikeye dikkat çekerek uyardı: 'Sakın benim yaptığımı yapmayın. Bir ısırığı tahtalı köye gönderir.'
22.06.2026
16:45
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Yaz Kursları Başlıyor
Bingöl Belediyesi Gençlik Merkezi tarafından düzenlenecek ücretsiz yaz kursları için başvurular başladı. Akademik, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda açılacak 21 branştaki kurslarla çocuklar ve gençler yaz tatilini verimli geçirme imkânı bulacak.
22.06.2026
16:15
O Artık Fahri Bir Gençli
O Artık Fahri Bir Gençli
Genç Belediye Meclisi, ilçeden ayrılmaya hazırlanan Kaymakam Muhammet Güzel'e oy birliğiyle fahri hemşehrilik beratı verdi. İlçede bir kaymakama ilk kez verilen berat, duygusal anlara sahne oldu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın