Tanrının kendisini koruduğunu söyleyen Saddam
"Devlet Başkanı'na saldırmak suçtur. Bu suçu işleyenleri yargılanmaya sevketmek suçsa, beni yargılayın" dedi.
''Onları yerle bir ettim. Suçlu bulunanların çiftliklerini belirledik ve kararı imzaladım… Adı ne olursa olsun bir devlet başkanına ateş açan sanığı mahkemeye sevk etmek suç mu?'' şeklinde konuştu.
Diğerlerine nazaran bu duruşmada oldukça rahat tavırlarıyla dikkat çeken devrik diktatör
''Devlet Başkanı burada. Onu yargılayın ve diğerlerinin gitmesine izin verin… Ben Saddam Hüseyin'im. O zaman iktidar benim elimdeydi. Sorumluluğu başkalarına yıkmak gibi bir huyum yok '' diye konuştu.
Devrik diktatör ve yardımcıları, Duceil'de 1982 yılında Saddam'a yönelik suikast girişiminin ardından 148 Şii'nin öldürüldüğü katliamın talimatını vermekle suçlanıyor. Bugünkü duruşmada başsavcı, aralarında kadınlar ve çocukların da olduğu 400 dolayında kişinin hapsedilmesi ve 148 kişinin öldürülmesiyle ilgili yeni belgeler sundu.
Başyargıç
Rauf Abdurrahman, Saddam Hüseyin ve yedi eski yetkilinin yargılandığı Duceil katliamıyla ilgili davayı
12 Mart'a erteledi.
Saddam Hüseyin'in suçlu bulunması durumunda idam cezasına çarptırılabileceği ve alacağı cezanın mahkemenin kurallarına göre bütün temyiz sürecinin tüketilmesinin ardından 30 gün içinde infaz edilebileceği belirtiliyor.
Saddam ve yedi yardımcısının Duceil katliamıyla ilgili yargılandığı davanın ilk duruşması 19 Ekim'de yapılmıştı. Saddam Hüseyin, ilk duruşmada mahkemeyi tanımadığını söylemiş ve kimliğini açıklamamıştı.
www.mynet.com.tr