KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Dilsiz dostlar emin ellerde

Bingöl Belediyesi'nce geçen yıl kurulan Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanları için adeta otel hizmeti sunuyor. Her türlü veterinerlik hizmetinin verildiği tesiste şimdiye kadar 738 hayvana hizmet verildi.

Dilsiz dostlar emin ellerde
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
4
2751
1
AA aa

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde yaptırılan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

16 bin metrekarelik alana inşa edilen, karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, mutfak bölümü, banyo, veteriner hekim odası, idare oda ve yeşil alanlardan oluşan bakımevi, sahipsiz hayvanların evi haline geldi.

718 dosta hizmet verildi

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit eden belediye ekipleri, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.

Ön muayeneleri yapılarak kayıt altına alınan hayvanlar, daha sonra bakım ve tedavi altına alınıyor. Uzman personelce sağlık taramasından geçirilen hayvanlar, gerekli tedavilerin ardından koruma altına alınıyor.

Yaklaşık bir yıldır hizmete sunulan bakımevinde, şimdiye kadar 503 köpek ve köpeğin bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 140 hayvan da sahiplendirildi. Doğada, yaralı veya bitkin halde bulunarak barınağa getirilen 35 yabani hayvanın tedavisi yapılırken, 40 hayvana da kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Ziyaretçilere kapı açık

Bakım ve korumaya muhtaç hayvanlara her türlü hizmetin verildiği barınak, ziyaretçilerine de kapılarını açıyor.

Bakımevini ziyaret eden vatandaşlar, görevli personellerce gezdirilerek, barınak ve burada yapılan işlemler hakkında bilgilendiriliyor.

Eğitim öğretim dönemlerinde özellikle ilkokul ve anasınıfı çağındaki öğrencilerle gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde çocuklara hayvan sevgisi ve doğa bilinci aşılanıyor.

24 Saat Hizmet

Bingöl Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayvanların sokaklarda vatandaşlar için tehlike unsuru olmalarının önüne geçilmesi için hizmet veren barınak, 24 saat hizmet veriyor.

Vatandaşlarca barınağa getirilen veya yapılan ihbar üzerine ekiplerce alınarak barınağa getirilen hayvanlar, kayıt altına alınarak sağlık taramasından geçiriliyor.

Cins ve yaşına göre ayrılan hayvanlar, bakımevinde tüm tedavileri gerçekleştirilerek koruma altına alınıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29025)
20 Haziran 2018 Çarşamba 23:25
Biz de ziyarete gidiyoruz. Görevlilerin izni dahilinde hayvanlara birşeyler yediriyoruz.
Gerçekten de barınak iyi çalışıyor. İnşallah daha da iyi olur.
20.07.2026
10:24
Bingöl`de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl'de jandarmadan bir haftada 7 tutuklama
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 10-17 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürütülen çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 7 kişi yakalanarak tutuklandı. Aynı dönemde gerçekleştirilen 17 olayda 6 bin 905 kök kenevir, 521 gram esrar ve 1 tabanca ele geçirildi.
20.07.2026
10:13
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
Motorine bir zam daha! Bu gece pompaya yansıyacak
ABD-İran arasındaki saldırılar nedeniyle petrol fiyatlarındaki artış, akaryakıta zam olarak yansıyor. Sektör kaynaklarına göre motorinin litre fiyatına 1 lira 12 kuruş zam yapılması bekleniyor.
20.07.2026
09:55
Genç`te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Genç'te 810 kişilik kapalı spor salonu için ilk kazma vuruldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde yapımı planlanan 810 seyirci kapasiteli kapalı spor salonu projesinde kazı çalışmalarına başlandı.
20.07.2026
09:41
Bingöl`de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de bir haftada 23 şüpheli yakalandı
Bingöl'de polis ekiplerince 10-17 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen çalışmalarda, aranan 10 kişi ile çeşitli suçlara karıştığı belirlenen 13 şüpheli yakalandı.
20.07.2026
09:22
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl`de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Sert, Bingöl'de teşkilat ve çalışanlarla buluştu
HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Devlet Sert, Bingöl'de gerçekleştirdiği ziyaretlerde sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının taleplerini dinledi. Sert, Bingöl Şube Başkanlığına destek mesajı vererek, 'Bingöl Şubemizin her zaman yanındayız' dedi.
20.07.2026
09:05
Alanya`daki kazada hayatını kaybetti
Alanya'daki kazada hayatını kaybetti
Antalya'nın Alanya ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı Bingöllü hemşehrimiz 54 yaşındaki Yaşar Gören hayatını kaybetti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın