KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
14 Mayıs 2026 Perşembe
°C

Dilsiz dostlar emin ellerde

Bingöl Belediyesi'nce geçen yıl kurulan Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanları için adeta otel hizmeti sunuyor. Her türlü veterinerlik hizmetinin verildiği tesiste şimdiye kadar 738 hayvana hizmet verildi.

Dilsiz dostlar emin ellerde
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
4
2509
1
AA aa

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde yaptırılan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

16 bin metrekarelik alana inşa edilen, karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, mutfak bölümü, banyo, veteriner hekim odası, idare oda ve yeşil alanlardan oluşan bakımevi, sahipsiz hayvanların evi haline geldi.

718 dosta hizmet verildi

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit eden belediye ekipleri, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.

Ön muayeneleri yapılarak kayıt altına alınan hayvanlar, daha sonra bakım ve tedavi altına alınıyor. Uzman personelce sağlık taramasından geçirilen hayvanlar, gerekli tedavilerin ardından koruma altına alınıyor.

Yaklaşık bir yıldır hizmete sunulan bakımevinde, şimdiye kadar 503 köpek ve köpeğin bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 140 hayvan da sahiplendirildi. Doğada, yaralı veya bitkin halde bulunarak barınağa getirilen 35 yabani hayvanın tedavisi yapılırken, 40 hayvana da kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Ziyaretçilere kapı açık

Bakım ve korumaya muhtaç hayvanlara her türlü hizmetin verildiği barınak, ziyaretçilerine de kapılarını açıyor.

Bakımevini ziyaret eden vatandaşlar, görevli personellerce gezdirilerek, barınak ve burada yapılan işlemler hakkında bilgilendiriliyor.

Eğitim öğretim dönemlerinde özellikle ilkokul ve anasınıfı çağındaki öğrencilerle gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde çocuklara hayvan sevgisi ve doğa bilinci aşılanıyor.

24 Saat Hizmet

Bingöl Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayvanların sokaklarda vatandaşlar için tehlike unsuru olmalarının önüne geçilmesi için hizmet veren barınak, 24 saat hizmet veriyor.

Vatandaşlarca barınağa getirilen veya yapılan ihbar üzerine ekiplerce alınarak barınağa getirilen hayvanlar, kayıt altına alınarak sağlık taramasından geçiriliyor.

Cins ve yaşına göre ayrılan hayvanlar, bakımevinde tüm tedavileri gerçekleştirilerek koruma altına alınıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29025)
20 Haziran 2018 Çarşamba 23:25
Biz de ziyarete gidiyoruz. Görevlilerin izni dahilinde hayvanlara birşeyler yediriyoruz.
Gerçekten de barınak iyi çalışıyor. İnşallah daha da iyi olur.
14.05.2026
18:52
Bingöl Üniversitesi`nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi'nde Hotkat/Heftkat Böreği ve Bingöl Arı Poleni Projeleri Tanıtıldı
Bingöl Üniversitesi bünyesinde, 'Bingöl Mutfağına Özgü Heftkat/Parğaç Böreğinin Coğrafi İşaret Potansiyelinin Ortaya Konması ve Tescillenmesi' başlıklı proje kapsamında Bingöl Hotkat/Heftkat Böreği'nin coğrafi işaret sürecine ilişkin sunum ve duyusal analiz çalışmaları gerçekleştirildi.
14.05.2026
18:35
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl Kent Konseyi Bünyesinde Engelli Meclisi Kuruldu
Bingöl'de katılımcı yönetişim anlayışının güçlendirilmesi ve engelli bireylerin yerel karar alma süreçlerine daha aktif katılım sağlaması amacıyla Bingöl Kent Konseyi bünyesinde Engelli Meclisi kuruldu.
14.05.2026
17:48
DEM Parti`den
DEM Parti'den 'Barış İçin Adım At' Yürüyüşü Çağrısı
DEM Parti Bingöl İl Başkanlığı, 'Barış İçin Adım At' temasıyla düzenlenecek yürüyüş için vatandaşlara çağrıda bulundu. DEM Parti Bingöl İl Başkanı Sedat Ormangören, 16 Mayıs 2026 Cumartesi günü gerçekleştirilecek programa tüm halkın davetli olduğunu söyledi.
14.05.2026
14:03
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Dener, hem görevinden hem de partisinden istifa etti
Yeniden Refah Partisi kontenjanından Genç Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlenen Ecz. Ahmet Nuri Dener, Başkan Yardımcılığı görevinden ve Yeniden Refah Partisi üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı.
14.05.2026
13:42
Bingöl`de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Bingöl'de KÖYDES Seçimi Tamamlandı!
Köylere Hizmet Götürme Birliği (KÖYDES) kapsamında Bingöl köylerine yönelik 2026 yılı yatırım bütçesini yönetecek isimler yapılan seçimle belirlendi.
14.05.2026
13:24
Valilik emri yayımlandı! Bingöl`de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Valilik emri yayımlandı! Bingöl'de Kaçak Yapılara Sıkı Denetim!
Bingöl Valiliği, ruhsatsız ve ruhsata aykırı yapılaşmaların önlenmesine yönelik kapsamlı bir genel emir yayımladı. Bingöl Valisi Cahit Çelik imzasıyla yayımlanan '2026/1 Sayılı Genel Emir' kapsamında, özellikle köyler, yaylalar, meralar ve belediye sınırları dışındaki alanlarda kaçak yapılaşmaya karşı sıkı tedbirler alınacağı bildirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın