KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Nisan 2026 Pazartesi
°C

Dilsiz dostlar emin ellerde

Bingöl Belediyesi'nce geçen yıl kurulan Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanları için adeta otel hizmeti sunuyor. Her türlü veterinerlik hizmetinin verildiği tesiste şimdiye kadar 738 hayvana hizmet verildi.

Dilsiz dostlar emin ellerde
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
4
2397
1
AA aa

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde yaptırılan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

16 bin metrekarelik alana inşa edilen, karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, mutfak bölümü, banyo, veteriner hekim odası, idare oda ve yeşil alanlardan oluşan bakımevi, sahipsiz hayvanların evi haline geldi.

718 dosta hizmet verildi

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit eden belediye ekipleri, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.

Ön muayeneleri yapılarak kayıt altına alınan hayvanlar, daha sonra bakım ve tedavi altına alınıyor. Uzman personelce sağlık taramasından geçirilen hayvanlar, gerekli tedavilerin ardından koruma altına alınıyor.

Yaklaşık bir yıldır hizmete sunulan bakımevinde, şimdiye kadar 503 köpek ve köpeğin bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 140 hayvan da sahiplendirildi. Doğada, yaralı veya bitkin halde bulunarak barınağa getirilen 35 yabani hayvanın tedavisi yapılırken, 40 hayvana da kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Ziyaretçilere kapı açık

Bakım ve korumaya muhtaç hayvanlara her türlü hizmetin verildiği barınak, ziyaretçilerine de kapılarını açıyor.

Bakımevini ziyaret eden vatandaşlar, görevli personellerce gezdirilerek, barınak ve burada yapılan işlemler hakkında bilgilendiriliyor.

Eğitim öğretim dönemlerinde özellikle ilkokul ve anasınıfı çağındaki öğrencilerle gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde çocuklara hayvan sevgisi ve doğa bilinci aşılanıyor.

24 Saat Hizmet

Bingöl Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayvanların sokaklarda vatandaşlar için tehlike unsuru olmalarının önüne geçilmesi için hizmet veren barınak, 24 saat hizmet veriyor.

Vatandaşlarca barınağa getirilen veya yapılan ihbar üzerine ekiplerce alınarak barınağa getirilen hayvanlar, kayıt altına alınarak sağlık taramasından geçiriliyor.

Cins ve yaşına göre ayrılan hayvanlar, bakımevinde tüm tedavileri gerçekleştirilerek koruma altına alınıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29025)
20 Haziran 2018 Çarşamba 23:25
Biz de ziyarete gidiyoruz. Görevlilerin izni dahilinde hayvanlara birşeyler yediriyoruz.
Gerçekten de barınak iyi çalışıyor. İnşallah daha da iyi olur.
06.04.2026
03:34
Verdiği sözü tuttu! Özturan:
Verdiği sözü tuttu! Özturan: 'Bu daha başlangıç, sırada stat var'
12 Bingölspor Başkanı Mehmet Engin Özturan, 2. Lig'e yükselmenin ardından hem memlekete hem de babasına verdiği sözü tuttuğunu söyledi. Şampiyonluk sevincinin ortasında konuşan Özturan, 'BAL'dan aldığımız takımı 2. Lig'e taşıdık. Şimdi hedefimiz stat… Bu şehir dışarıda kalmayacak' dedi.
06.04.2026
03:32
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
193 milyonluk yol yine çöktü! Trafiğe kapatıldı
Bingöl-Yamaç grup köy yolunda heyelan riskine karşın 400 metrelik kısımda fore kazıklar çakıldı, 6 Bin ton demir kullanıldı ama yine de çare olmadı! 2023'te davetiye usulüyle verip 193 milyon TL harcanarak yapılan yol bir kez daha çöktü. Yol trafiğe kapatılırken kamu zararına yönelik eleştiriler yeniden gündeme geldi.
06.04.2026
03:31
Anşin:
Anşin: 'Teknikerlerin yetki, tanım ve istihdam sorunları çözülsün'
5 Nisan Teknikerler Günü dolayısıyla açıklama yapan Bingöl Teknikerler Derneği Başkanı Sadık Anşin, teknikerlerin yıllardır çözüm bekleyen mesleki tanım, yetki ve istihdam sorunlarına dikkat çekerek, teknik ara kadronun güçlendirilmesi yönünde somut adımlar atılması çağrısında bulundu.
06.04.2026
03:22
Murat Nehri ve Genç Köprüsü`nün eşsiz manzarası…
Murat Nehri ve Genç Köprüsü'nün eşsiz manzarası…
Bingöl'de karların erimeye başlaması ve devam eden yağışlarla birlikte il sınırlarından geçen Murat Nehri'nde debi yükseldi. Tarihi köprüyle birlikte oluşan eşsiz manzara havadan görüntülendi.
05.04.2026
16:59
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig`e yükseldi
30 yıllık hasret bitti! 12Bingölspor 2. Lig'e yükseldi
1995-1996 sezonunda 3. Lig 1. Grup'ta şampiyon olarak tarihinde ilk kez 2. Lig'e yükselen Bingölspor, 30 yıllık hasreti bitirdi ve 2025-2026 sezonunda 3. Lig 2. Grup'ta rakiplerine 12 puan fark atarak bugün 4-0 kazandığı Hacettepe maçıyla şampiyonluğunu ilan etti ve 2. Lig'e yükseldi.
04.04.2026
04:35
12Bingölspor`a çirkin saldırı!
12Bingölspor'a çirkin saldırı!
U14 Gelişim Ligi Play-Off'ta Diyar İnter'i 2-1 mağlup ederek tur atlayan 12Bingölspor'un altyapı oyuncuları maç sonrası saldırıya uğradı. Yeşil Beyazlı Kulüp, 10 sporcunun hastanelik olduğunu açıklarken, olayın farklı yansıtılmasına tepki gösterdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın