KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
06 Temmuz 2026 Pazartesi
°C

Dilsiz dostlar emin ellerde

Bingöl Belediyesi'nce geçen yıl kurulan Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanları için adeta otel hizmeti sunuyor. Her türlü veterinerlik hizmetinin verildiği tesiste şimdiye kadar 738 hayvana hizmet verildi.

Dilsiz dostlar emin ellerde
20 HAZİRAN 2018 ÇARŞAMBA 21:23
4
2695
1
AA aa

Orman ve Su İçleri Bakanlığının katkılarıyla Bingöl Belediyesi tarafından Aftor bölgesinde yaptırılan Bingöl Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevi, sokak hayvanlarına ev sahipliği yapıyor.

16 bin metrekarelik alana inşa edilen, karantina bölümü, yavrulu anne bölümü, hasta bakım bölümü, hayvan müşahede bölümü, muayene odası, mutfak bölümü, banyo, veteriner hekim odası, idare oda ve yeşil alanlardan oluşan bakımevi, sahipsiz hayvanların evi haline geldi.

718 dosta hizmet verildi

Sokakta yaşayan hasta, yaralı, bakıma muhtaç ve küpeli olmayan kontrolsüz sokak hayvanlarını tespit eden belediye ekipleri, barınağa getirilen hayvanların tedavilerini gerçekleştiriyor.

Ön muayeneleri yapılarak kayıt altına alınan hayvanlar, daha sonra bakım ve tedavi altına alınıyor. Uzman personelce sağlık taramasından geçirilen hayvanlar, gerekli tedavilerin ardından koruma altına alınıyor.

Yaklaşık bir yıldır hizmete sunulan bakımevinde, şimdiye kadar 503 köpek ve köpeğin bakım ve tedavisi gerçekleştirilirken, 140 hayvan da sahiplendirildi. Doğada, yaralı veya bitkin halde bulunarak barınağa getirilen 35 yabani hayvanın tedavisi yapılırken, 40 hayvana da kısırlaştırma işlemi yapıldı.

Ziyaretçilere kapı açık

Bakım ve korumaya muhtaç hayvanlara her türlü hizmetin verildiği barınak, ziyaretçilerine de kapılarını açıyor.

Bakımevini ziyaret eden vatandaşlar, görevli personellerce gezdirilerek, barınak ve burada yapılan işlemler hakkında bilgilendiriliyor.

Eğitim öğretim dönemlerinde özellikle ilkokul ve anasınıfı çağındaki öğrencilerle gerçekleştirilen ziyaretler sayesinde çocuklara hayvan sevgisi ve doğa bilinci aşılanıyor.

24 Saat Hizmet

Bingöl Belediyesi, sahipsiz hayvanların sağlıklı olarak yaşamlarını sürdürebilmeleri ve hayvanların sokaklarda vatandaşlar için tehlike unsuru olmalarının önüne geçilmesi için hizmet veren barınak, 24 saat hizmet veriyor.

Vatandaşlarca barınağa getirilen veya yapılan ihbar üzerine ekiplerce alınarak barınağa getirilen hayvanlar, kayıt altına alınarak sağlık taramasından geçiriliyor.

Cins ve yaşına göre ayrılan hayvanlar, bakımevinde tüm tedavileri gerçekleştirilerek koruma altına alınıyor.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_29025)
20 Haziran 2018 Çarşamba 23:25
Biz de ziyarete gidiyoruz. Görevlilerin izni dahilinde hayvanlara birşeyler yediriyoruz.
Gerçekten de barınak iyi çalışıyor. İnşallah daha da iyi olur.
06.07.2026
18:49
12Bingölspor`da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
12Bingölspor'da aday çıkmadı! Sitemler sloganlarla haykırıldı
Bugün Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde ASKF Başkanı Ali Ekber Alimoğlu'nun divan başkanlığını yaptığı 12Bingölspor Olağan Üstü Kongresine, Eski Başkan M.Engin Özturan da katıldı. Özturan, takıma sahip çıkılmaması konusundaki sitemini paylaşırken, beklenen aday çıkmaması üzerine evraklar imzalanarak kulübün Bingöl Valiliği'ne devri kararı alındı. Evraklar yarın Valiliğe teslim edilecek ve kayyum atanacak.
06.07.2026
17:52
Bingöl`de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl'de yol ve kaldırımlarda kapsamlı yenileme
Bingöl Belediyesi, 2026 yılı yatırım programı kapsamında 42 bin tonu aşkın BSK asfalt uygulaması ve 26 bin metrekareyi bulan parke-bazalt kaldırım çalışmasıyla şehir genelinde yol ve kaldırımları yeniliyor. Ayrıca bazı bölgelerde dekoratif aydınlatmalar da yapılacak.
06.07.2026
17:37
Sosyal yardım ödemelerine zam
Sosyal yardım ödemelerine zam
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, temmuz ayı memur maaş katsayısındaki artışla birlikte sosyal yardım ödemelerinin de yükseltildiğini açıkladı. Yaşlı aylığı, engelli aylıkları, evde bakım yardımı, SED desteği ve koruyucu aile ödemeleri yeni tutarlar üzerinden hesaplara yatırılacak.
06.07.2026
17:33
Bingöl`de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl'de seyir halindeki hafif ticari araç alevlere teslim oldu
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda seyir halindeyken henüz bilinmeyen bir nedenle alev alan hafif ticari araç, itfaiye ekiplerinin müdahalesine rağmen kullanılamaz hale geldi. Araçta bulunan 2 kişinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
06.07.2026
14:09
Bingöl`de Yaz Kur`an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları kapılarını açtı
Bingöl'de Yaz Kur'an Kursları başladı. Kurs ziyaretinde bulunan İl Müftü Vekili Bayram Öztürk, çocukların kurslarda yalnızca dini bilgi edinmeyeceğini, aynı zamanda güzel ahlak, paylaşma, sevgi, saygı ve kardeşlik değerlerini de yaşayarak öğreneceklerini söyledi.
06.07.2026
12:46
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Jandarmadan Bir Haftada 24 Operasyon! 4 hükümlü yakalandı!
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 26 Haziran-3 Temmuz 2026 tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda, çeşitli suçlardan kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 kişi yakalanarak cezaevine gönderildi. Operasyonlarda uyuşturucu madde, kaçak sigara, tarihi eser niteliğinde değerlendirilen yüzükler ve çok sayıda kök kenevir ele geçirildi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın