KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
22 Nisan 2026 Çarşamba
°C

Din dersi kararı meb'de

Danıştay, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin zorunlu tutulmasını hukuka aykırı bulmuştu.

Din dersi kararı meb`de
04 MART 2008 SALI 14:05
0
1084
0
AA aa
Danıştay 8. Dairesi, din kültürü ve ahlak bilgisi dersinin mevcut içeriğiyle zorunlu tutulmasını hukuka aykırı olarak bulmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) kararı değerlendirmeye aldı.

Danıştay'ın Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini mevcut içeriği ile zorunlu tutulmasını hukuka aykırı bulmasının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı uzmanları ve hukukçuları dün akşam itibari ile kararı değerlendirmeye aldılar. Bakanlık yetkilileri, Danıştay tarafından verilen kararın eski müfredata göre verildiğini bildirirken, ayrıca Anayasa'ya göre de uyumsuzluk gösterdiğine işaret ettiler. Bakanlık uzmanlarının, söz konusu kararı hem hukuken hem de müfredat yönünden incelemesini tamamlamasının ardından Bakan Hüseyin Çelik'e bir rapor sunması bekleniyor. Bakanlık, değerlendirme sonuçlanan kadar Danıştay'ın verdiği karar ile ilgili bir açıklama yapmayacak.



ANKA
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
22.04.2026
09:53
Bingöllü Çiftçilere Yabancı Ot ve Hastalık Riski Uyarısı
Bingöllü Çiftçilere Yabancı Ot ve Hastalık Riski Uyarısı
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, son dönemde etkili olan yoğun yağışların ardından hububat ekili alanlarda yabancı ot artışı ve kök boğazı çürüklüğü riskine karşı üreticilere herbisit ve fungisit uygulamalarını zamanında yapmaları çağrısında bulundu.
21.04.2026
20:19
Bingöl Belediyesi`nden plaka soruşturması!
Bingöl Belediyesi'nden plaka soruşturması!
Kamuoyuna yansıyan 'Taksi Plakası' konusunda 31 Mart'ta başlatılan süreçle ilgili tüm detayları paylaşan Bingöl Belediyesi, usule aykırı işlem şüphesiyle başlatılan idari ve adli sürecin devam ettiğini, ilgili personelin de görevden alındığını bildirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın