KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Diyarbakır'daki çocuklara tahliye

Diyarbakır'da, 28 Mart tarihinde 11 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olaylar sırasında gözaltına alınan çocuklardan 23'ünün yargılanmasına başlandı. Mahkeme 9 çocuğun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Diyarbakır`daki çocuklara tahliye
08 MAYIS 2006 PAZARTESİ 16:27
0
1208
0
AA aa
Diyarbakır'da 28 Mart tarihinde başlayan olaylar, 31 Mart tarihine kadar sürmüştü. Olaylar sırasında 3'ü çocuk 11 kişi hayatını kaybederken, kentte milyonlarca YTL'lik zarar meydana gelmişti. Olaylar sırasında gözaltına alınan 91 çocuk hakkında yasal işlem başlatılırken, 13'ü tutuksuz 10'u tutuklu 23 çocuğun yargılandığı davaya, Diyarbakır 1. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.
Duruşmaya, yaşları 12 ila 17 arasında değişen 10'u tutuklu toplam 20 sanık katıldı. Sanık çocukları, Diyarbakır Barosu'na kayıtlı 10 avukat savundu. Savcının hazırladığı iddianamede 'Kamu malına zarar vermek, görevli memura mukavemet, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yasası'na muhalefet ve örgüt üyesi olmaksızın örgüt adına suç işlemek' ile suçlanan çocukların her biri için 20'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor. Mahkeme heyeti, 9 çocuğun tutuksuz yargılanmak üzere tahliyelerine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Bu arada, basın mensuplarının röportaj yapma talepleri çocukların aileleri tarafından kabul edilmedi. 28-30 Mart tarihlerinde meydana gelen olaylarda 91 çocuk gözaltına alınmış, daha sonra çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konmuştu. Avukatların, tutuklamaya yaptıkları itirazlar neticesinde 48 çocuk tahliye edilirken, 46'sı cezaevine konulmuştu.


mynet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
21.05.2026
17:23
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Akıllı Şehir Dönüşüm Çalıştayı Başladı
Bingöl Belediyesi ve Bingöl Üniversitesi ortaklığında başlayan çalıştayda; yapay zekâ destekli belediyecilikten dijital afet yönetimine kadar birçok kritik başlık ele alınıyor. İki gün sürecek organizasyonda Bingöl'ün geleceğine yön verecek stratejik yol haritasının oluşturulması hedefleniyor.
21.05.2026
17:08
Bingöl`de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Bingöl'de 570 Üreticiye 330 Bin Sebze Fidesi Dağıtıldı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nın TAKE Projesi kapsamında Bingöl'de çiftçilere yüzde 50 hibeli 330 bin sebze fidesi dağıtıldı. Projeyle 500 dekarlık alanda üretim yapılması hedefleniyor.
21.05.2026
17:01
Bingöl`de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de Uyuşturucu Operasyonu: 1 Şüpheli Tutuklandı
Bingöl'de narkotik ekiplerince yürütülen uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. Operasyonlarda çeşitli miktarda esrar maddesi ele geçirildi.
21.05.2026
16:53
Bingöl`de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'de Mayıs Ayında Karla Mücadele Devam Ediyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde mayıs ayına rağmen yüksek kesimlerde karla mücadele çalışmaları sürüyor. Yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığı nedeniyle ekipler zorlu şartlarda mesai yapıyor.
21.05.2026
16:25
Bingöl`de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl'de kurban kesim ve satış yerleri belli oldu
Bingöl Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde vatandaşların kurban ibadetlerini düzenli, sağlıklı ve hijyenik koşullarda gerçekleştirebilmesi amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanlarını duyurdu. Belirlenen alanlar dışında yapılacak satış ve kesimlere ilişkin yasal yaptırımlar konusunda da uyarıda bulunuldu.
20.05.2026
22:37
Genç Muratspor BAL`da Kaldı
Genç Muratspor BAL'da Kaldı
TFF'nin Şırnak Petrol Spor ve Kurtalanspor'u amatör kümeye düşürmesi sonucu Genç Muratspor'un Bölgesel Amatör Lig'de kalması kesinleşti. Gözler, Genç Muratspor ile Solhanspor arasında oynanacak kritik Play-Out karşılaşmasına çevrildi. 'Her ilden bir takım' kuralı nedeniyle kazanan BAL'da kalacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın