KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Mart 2026 Perşembe
°C

Doğa için seferber oldular

Bingöl'de Yukarı ve Aşağı Akpınar köy sakinleri ile bir grup gönüllü vatandaş, duyarsız piknikçiler için hem nöbet tutmaya başladı hem de kurdukları tim ile çevre temizliği yaptı.

Doğa için seferber oldular
30 HAZİRAN 2020 SALI 16:47
10
3223
4
AA aa

Merkeze bağlı Yukarı ve Aşağı Akpınar bölgesindeki ormanlık alanlar, duyarsız piknikçiler tarafından çöplüğe dönüşmeye başlayınca, köy sakinleri ile BİNÇEV-DER ve Bingöl BESYO Spor Kulübü öğrencileri, bir temizlik timi kurdu. Köy sakinlerinin desteğiyle tim, geniş çaplı çevre temizliği gerçekleştirdi. Koronavirüs nedeniyle maske ve eldivenleri takarak sosyal mesafe kuralına uyan gönüllüler ve köy sakinleri, periyodik olarak çevre temizliğinin sürdüreceklerini aktararak, gelenlerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Ormanlık alanda temizleme ve nöbetlerin devam edeceğini söyleyen BİNÇEV- DER Başkanı Cuma Karaaslan, "Bu hafta doğa sevginin, doğa korumanın ayyuka çıktığı bir gün yaşıyoruz. Gerçekten Yukarı ve Aşağı Akpınar köylerinde başlayan ve halkın sahiplenişi bizim uyanışın bir adımıdır. Yıllardır eğitim, çevre, toprak diye ve en son anlamını ve değerini anladığımız günde yerel halkın sahip çıkması kadar onurlu bir şey yoktur. Burada temizlik yapmak, bundan sonra kirletmemek, biliyorsunuz temizlik yapmak zorunlu değil ama kirletmemek erdemdir. Ahlaktır, dindir, imandır. Kirletmemek adına burada nöbetlerimiz devam edecek. Temizleme ve koruma nöbetleriyle birlikte insanlara iyi yaklaşımlarla burayı kirletmemelerini ileteceğiz” dedi.

Çocuklara temiz bir doğa bırakmak için temizlik yapmaya devam edeceklerini söyleyen köy sakinlerinden Hasan Berdibek, “Biz köy sakinleri olarak köyümüzün yolunda ve civarında oluşan çevre kirliliğini önlemek amacıyla bir çevre temizlik timi oluşturduk. Burada belirli periyotlarla gelip civarda bulunan çöpleri temizliyoruz. Bu konuda Bingöl Besyo okulundan da destek alıyoruz. Onlar ne kadar kirletirlerse kirletsinler biz çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için burada temizlik yapmaya devam edeceğiz. İsteyenler gelip burada piknik de yapabilir, vakit de geçirebilir. İnsanların sosyal yaşama, doğaya özlem duyduğunu biliyoruz. Bu konuda davet de ediyoruz ama çöplerini burada bırakmasınlar. Civarda çöp konteynerları bulunuyor zaten. Sadece bizim köyümüzü değil, tüm doğayı temiz tutalım” şeklinde konuştu.

Temizlik seferberliğine gönüllü olarak katılan spor kulübü öğrencisi Özge Ünlü ise, “Burada olmamızın amacı çevremizi güzel bir şekilde temizlemek. Yeni nesillere güzel bir gelecek sunmak. Arkadaşlarımızla beraber bu işe gönül vererek buradayız. Büyüklerimizin de daha duyarlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59945)
03 Temmuz 2020 Cuma 02:19
Oraya gelen kişilere zor kullanıp ordan göndermeyin öyle bir hakkınız yok burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ bu ülkenin yasaları ve mahkemeleri var unutmayın. Temizlik davranışınızı kutluyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59918)
02 Temmuz 2020 Perşembe 08:37
Güzel davranış ama insanlara burada oturamazsınız demeyin suç işliyorsunuz doğa hepimizindir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59916)
02 Temmuz 2020 Perşembe 08:14
keşke sadece piknikçilerin olsa o yörenin köyleride köyden çöplerini alıp yol kenarlarına atıyor bilinçlendirmek lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59892)
01 Temmuz 2020 Çarşamba 10:58
Cok güzel bir davranış. Wuswanlıları tebrik ediyorum.
25.03.2026
17:07
Rakip takılmasa halimiz duman!
Rakip takılmasa halimiz duman!
Lider 12 Bingölspor, sahasında konuk ettiği Kahramanmaraşspor'la 1-1 berabere kaldı. Yeşil beyazlı temsilcimiz, en yakın takipçisi Silifke Belediyespor'un yenilgisiyle puan farkını bir arttırarak korudu.
25.03.2026
16:56
Bingöl İHH`den Ramazan`da 10 Milyon TL`lik Yardım
Bingöl İHH'den Ramazan'da 10 Milyon TL'lik Yardım
Bingöl İHH, 2026 Ramazan ayında yurt içi ve yurt dışında toplam 9 milyon 810 bin TL'yi aşkın ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yardımların önemli bölümü Gazze başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderildi.
25.03.2026
14:09
Sınıfta gaz paniği! Bingöl`de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Sınıfta gaz paniği! Bingöl'de 30 Öğrenci Hastaneye Kaldırıldı
Bingöl merkezde bir ilkokulda öğrencinin sınıfta kar spreyi sıkması sonucu gazdan etkilenen ve nefes darlığı, baş dönmesi, mide bulantısı ve halsizlik şikayetleri görülen 30 öğrenci hastaneye kaldırıldı.
25.03.2026
13:22
Bingöl`de 2026`ın ilk Yelıng satışı başladı
Bingöl'de 2026'ın ilk Yelıng satışı başladı
C Vitamini açısından da oldukça zengin olan ve kokusuyla bilinen Yelıng, düşük gelirli vatandaşların ve seyyar satıcıların geçim kaynağı olurken, ilk mahsuller de tezgâhlardaki yerini aldı.
25.03.2026
12:46
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Park Halindeki Otomobil Kundaklandı
Bingöl'ün Genç ilçesinde gece saatlerinde park halindeki bir otomobil kundaklandı. Mahalle sakinlerinin erken müdahalesi, yangının büyümesini önledi. Otomobil, kullanılamaz hale geldi.
25.03.2026
12:35
Türkiye`nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Türkiye'nin bir ucundan diğerine 40 yıllık vefa
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde 1980-1985 yılları arasında görev yapan emekli okul müdürü Kazım Germiyanoğlu, bayram ziyareti için bulunduğu Manisa'nın Gördes ilçesindeki baba ocağında, kırk yıl öncesine dayanan kadim dostunu ağırladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın