KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Eylül 2026 Pazar
°C

Doğa için seferber oldular

Bingöl'de Yukarı ve Aşağı Akpınar köy sakinleri ile bir grup gönüllü vatandaş, duyarsız piknikçiler için hem nöbet tutmaya başladı hem de kurdukları tim ile çevre temizliği yaptı.

Doğa için seferber oldular
30 HAZİRAN 2020 SALI 16:47
10
3578
4
AA aa

Merkeze bağlı Yukarı ve Aşağı Akpınar bölgesindeki ormanlık alanlar, duyarsız piknikçiler tarafından çöplüğe dönüşmeye başlayınca, köy sakinleri ile BİNÇEV-DER ve Bingöl BESYO Spor Kulübü öğrencileri, bir temizlik timi kurdu. Köy sakinlerinin desteğiyle tim, geniş çaplı çevre temizliği gerçekleştirdi. Koronavirüs nedeniyle maske ve eldivenleri takarak sosyal mesafe kuralına uyan gönüllüler ve köy sakinleri, periyodik olarak çevre temizliğinin sürdüreceklerini aktararak, gelenlerin bu konuda duyarlı olmasını istedi.

Ormanlık alanda temizleme ve nöbetlerin devam edeceğini söyleyen BİNÇEV- DER Başkanı Cuma Karaaslan, "Bu hafta doğa sevginin, doğa korumanın ayyuka çıktığı bir gün yaşıyoruz. Gerçekten Yukarı ve Aşağı Akpınar köylerinde başlayan ve halkın sahiplenişi bizim uyanışın bir adımıdır. Yıllardır eğitim, çevre, toprak diye ve en son anlamını ve değerini anladığımız günde yerel halkın sahip çıkması kadar onurlu bir şey yoktur. Burada temizlik yapmak, bundan sonra kirletmemek, biliyorsunuz temizlik yapmak zorunlu değil ama kirletmemek erdemdir. Ahlaktır, dindir, imandır. Kirletmemek adına burada nöbetlerimiz devam edecek. Temizleme ve koruma nöbetleriyle birlikte insanlara iyi yaklaşımlarla burayı kirletmemelerini ileteceğiz” dedi.

Çocuklara temiz bir doğa bırakmak için temizlik yapmaya devam edeceklerini söyleyen köy sakinlerinden Hasan Berdibek, “Biz köy sakinleri olarak köyümüzün yolunda ve civarında oluşan çevre kirliliğini önlemek amacıyla bir çevre temizlik timi oluşturduk. Burada belirli periyotlarla gelip civarda bulunan çöpleri temizliyoruz. Bu konuda Bingöl Besyo okulundan da destek alıyoruz. Onlar ne kadar kirletirlerse kirletsinler biz çocuklarımıza temiz bir çevre bırakmak için burada temizlik yapmaya devam edeceğiz. İsteyenler gelip burada piknik de yapabilir, vakit de geçirebilir. İnsanların sosyal yaşama, doğaya özlem duyduğunu biliyoruz. Bu konuda davet de ediyoruz ama çöplerini burada bırakmasınlar. Civarda çöp konteynerları bulunuyor zaten. Sadece bizim köyümüzü değil, tüm doğayı temiz tutalım” şeklinde konuştu.

Temizlik seferberliğine gönüllü olarak katılan spor kulübü öğrencisi Özge Ünlü ise, “Burada olmamızın amacı çevremizi güzel bir şekilde temizlemek. Yeni nesillere güzel bir gelecek sunmak. Arkadaşlarımızla beraber bu işe gönül vererek buradayız. Büyüklerimizin de daha duyarlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59945)
03 Temmuz 2020 Cuma 02:19
Oraya gelen kişilere zor kullanıp ordan göndermeyin öyle bir hakkınız yok burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ bu ülkenin yasaları ve mahkemeleri var unutmayın. Temizlik davranışınızı kutluyorum.
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59918)
02 Temmuz 2020 Perşembe 08:37
Güzel davranış ama insanlara burada oturamazsınız demeyin suç işliyorsunuz doğa hepimizindir
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59916)
02 Temmuz 2020 Perşembe 08:14
keşke sadece piknikçilerin olsa o yörenin köyleride köyden çöplerini alıp yol kenarlarına atıyor bilinçlendirmek lazım
Misafir Kullanıcı (@Misafir_59892)
01 Temmuz 2020 Çarşamba 10:58
Cok güzel bir davranış. Wuswanlıları tebrik ediyorum.
11.09.2026
23:23
Çift listeli MHP Bingöl kongresinde kazanan belli oldu
Çift listeli MHP Bingöl kongresinde kazanan belli oldu
MHP Bingöl 15. Olağan İl Kongresi'nde iki liste yarıştı. Oy kullanma işleminin ardından 186 oy alan mevcut başkan Emin Varan yeniden il başkanlığına seçilirken, Niyazi Çağlar 49 oyda kaldı. Kongrede birlik ve beraberlik mesajları öne çıktı. Yeni yönetim listesi ise şöyle şekillendi;
11.09.2026
23:19
Çalıkağıllılar ilk kez bir Valiyi ağırladılar!
Çalıkağıllılar ilk kez bir Valiyi ağırladılar!
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Yayladere programının son durağında Çalıkağıl Köyü'nü ziyaret ederek köy sakinleriyle bir araya geldi. Vatandaşların talep ve beklentilerini dinleyen Çelik'e köylüler, kendilerini ziyaret eden ilk vali olması nedeniyle teşekkür etti.
11.09.2026
23:18
MEB`den ikili eğitim kararı: Ders süreleri 30 dakikaya düşürülebilecek
MEB'den ikili eğitim kararı: Ders süreleri 30 dakikaya düşürülebilecek
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılında bazı okullarda ders süreleri için yeni düzenlemeye gitti. Yapım, güçlendirme veya öğrenci yoğunluğu nedeniyle ikili eğitim yapan okullarda 40 dakikalık ders süresi, valilik planlamasıyla 30 dakikaya kadar indirilebilecek.
11.09.2026
23:14
Bingöl`de okullarda güvenlik alarmı: Çocuklar için yeni tedbirler masada
Bingöl'de okullarda güvenlik alarmı: Çocuklar için yeni tedbirler masada
Bingöl'de öğrencilerin güvenliği için kurumlar aynı masada buluştu. Okul ve çevrelerinin güvenliği, öğrenci servisleri, trafik, siber güvenlik, sağlık ve gıda güvenliği ile eğitim ortamlarının fiziki şartlarına kadar birçok başlık ele alındı.
11.09.2026
23:12
Bingöl`de akaryakıta çifte zam: Motorin 100 liraya dayanıyor
Bingöl'de akaryakıta çifte zam: Motorin 100 liraya dayanıyor
Akaryakıt fiyatlarında yeni zam dalgası geliyor. Brent petrolün 105 doların üzerine çıkmasının ardından benzine bu gece 3 lira 20 kuruş, motorine ise yeni haftada 7 lira 67 kuruş zam bekleniyor. Zamların gerçekleşmesi halinde Bingöl'de motorinin litre fiyatı 100 liraya dayanacak!
11.09.2026
02:34
Bingöl Üniversitesi`nden Balkanlar`a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi'nden Balkanlar'a akademik açılım
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, İskoçya'nın Glasgow kentinde düzenlenen EAIE 2026 kapsamında farklı ülkelerden üniversite temsilcileriyle bir araya gelerek uluslararası akademik iş birlikleri ve öğrenci hareketliliği üzerine temaslarda bulundu. Görüşmelerin yanı sıra Bingöl Üniversitesi ile Arnavutluk'taki University of New York Tirana arasında ikili iş birliği anlaşması imzalandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın