KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Doğadan topluyor, sanat eserine dönüştürüyor

Bingöllü el sanatları ustası Yılmaz Kaya, doğadan topladığı kuru odunları, taşları ve yetiştirdiği su kabaklarını işleyerek sanat eserine dönüştürüyor.

Doğadan topluyor, sanat eserine dönüştürüyor
12 AĞUSTOS 2020 ÇARŞAMBA 17:54
17
2678
2
AA aa

Yılmaz Kaya, küçük yaşlarda babasına ait marangoz dükkanında çırak olarak başladığı işi, daha sonra el sanatlarına dönüştürdü.

Merkez Düzağaç bölgesinde kendisine ait tek katlı evin bahçesinde kurduğu atölyede çalışmalarını sürdüren el sanatları ustası ve ressam Kaya, doğadan topladığı kuru odunlara, taşlara ve yetiştirdiği su kabaklarına, işlediği desenlerle hayat veriyor.

Yaptığı ürünleri satarak geçimini sağlayan Kaya, bu işe gönül verenlere de ücretsiz eğitim imkanı sunuyor.

Kaya, AA muhabirine, çocukluğunda gittiği bir köyde gördüğü kabağı eve getirdiğini ve ilkel malzemelerle yontarak ilk çalışmasını yaptığını söyledi.

Yaklaşık 10 yıldır doğadan elde ettiği malzemeler ve yetiştirdiği su kabağıyla çalışma yürüttüğünü anlatan Kaya, 2017'de bir grup arkadaşıyla kurduğu El Sanatları Araştırma Geliştirme Derneğinde 20 gönüllü üyeleriyle yok olmaya yüz tutmuş el sanatlarını araştırdıklarını belirtti.

Su kabağından abajur, avize, darbuka, gramafon gibi el sanatları ürünleri yaptığını ifade eden Kaya, "Farklı çalışmalar yaptıkça su kabağına ilgim artarak devam etti. Su kabağıyla farklı çalışmalar yapıyorum. Ayrıca doğadan topladığım ne kadar materyal varsa onları da işliyorum." dedi.

Kaya, Bingöl Güzel Sanat Lisesinde eğitim gören öğrenciler ve çeşitli kurumlardan kişilerin zaman zaman atölyeyi ziyaret edip çalışmalara katıldığını anlatarak, “Pandemi sürecinde insanlar evine kapanırken, ben evimin bahçesine kurduğum atölyede çalışmalar yaptım. Sanatla uğraşarak çok güzel zaman geçirdim. Bu süreçte doğal bir ortamda, hijyen kuralları çerçevesinde sanatımı devam ettirdim” diye konuştu.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Misafir Kullanıcı (@Misafir_61032)
16 Ağustos 2020 Pazar 18:13
Nasıl ulaşabiliriz kendisine
Misafir Kullanıcı (@Misafir_60946)
13 Ağustos 2020 Perşembe 14:20
eline sağlık.
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın