KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
05 Mart 2026 Perşembe
°C

Doğalgaz, altyapı ile eş zamanlı başlasın!

Bingöl Belediyesi tarafından bugün başlatılacak olan şehrin kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yapım işleri ile birlikte, yıllardır konuşulan ancak bir türlü yapılamayan Doğalgazın Bingöl’e ne zaman geleceği de tartışılıyor. Vatandaşlar, şehir içi doğalgaz şebeke hattının da bir an önce ihaleye çıkarılıp altyapı ile eş zamanlı olarak yapılmasını istiyor.

Doğalgaz, altyapı ile eş zamanlı başlasın!
14 NİSAN 2012 CUMARTESİ 11:22
0
2374
0
AA aa

Bingöl'ün 40 yıllık sorununu çözen Bingöl Belediyesi şehrin 50 yılına hitap edecek tarzda projelendirilen ve bugün Kültür Mahallesi'nde yapılacak olan törenle kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yenilenmesine başlayacak.

Doğalgaz konusu her seçim vaatlerinde yer alıyor

Bingöl'e doğalgaz getirilmesi konusu yıllardır konuşuluyor. Doğalgaz, her seçim döneminde milletvekili adaylarının projesi arasında yer alıyor. Yıllardır konuşulan ancak bir türlü getirilemeyen doğalgaz konusunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da iki kez söz verdi. Başbakan Erdoğan, 2007 milletvekili seçimleri öncesinde Bingöl'de yaptığı konuşmada, 2008 yılında Bingöl'ün doğalgaza kavuşacağını söylemişti.

2008, 2009, 2010, 2011 yılları geçti doğalgaz gelmedi. 2011 seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan yine Bingöl'deydi. Gündemde yine doğalgaz konusu vardı. Başbakan bu kez doğalgazın Bingöl'e getirildiğini sanıyordu. Buradaki konuşmasında, “Bizden önce doğalgazınız var mıydı? Şimdi kombinin düğmesine bas bütün daire ısınıyor…. Batılı buna layık da benim Bingöllü hanım kardeşim buna neden layık olmasın. Bu konfor niçin burada olmasın” ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda ‘Bingöl'de doğalgaz olmadığı yönünde uyarılan Erdoğan, ‘Doğalgaz noktasındaki sehven olan şeyi inşallah süratle takipçisi olacağız ve onu halledeceğiz' demişti.

8 Haziran 2011 tarihinde yapılan bu konuşmanın ardından vatandaşlar, çalışmaların hızlanmasını beklerken, şimdiye kadar gözle görülür bir çalışmanın olmaması vatandaşın beklentisini boşa çıkardı.

Altyapı ve doğalgaz dağıtım şebekesi eş zamanlı başlasın

Önceki gün bir radyonun canlı yayın konuğu olan Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, şehrin kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yapım süreci ile ilgili önemli bilgiler vererek, Doğalgaz konusunda yaptıkları girişimleri anlattı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a bizzat sorunu aktardığını ifade eden Başkan Atalay, “Şehrin kanalizasyon, yağmursuyu ve içmesuyu hatlarının yenilenmesi ile birlikte 2003 yılı sonuna kadar Bingöl'ün altyapı sorunu tamamen çözülecek. Telekom ve Aksa FEDAŞ'ında 2013 yılı sonuna kadar altyapılarını tamamlamaları yönünde çalışmaları var. Doğalgazın şehir içi dağıtımının ihalesinin yapılarak altyapı ile birlikte eş zamanlı başlayabilmesi için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Taner Yıldız'a şahsen bilgilendirdim. Kalkınma Bakanımız Sayın Dr. Cevdet Yılmaz'da bu konunun takipçisi. Mevcut mevzuata göre, BOTAŞ Doğalgazı önce şehirler arası ihalesini yapıyor. Şehirlerarası ihale bitince de(şehir sınırına kadar doğalgaz geldikten sonra) şehir içi dağıtım ihalesi yapılıyor. Kalkınma Bakanımız ve milletvekilimiz Eşref Taş olmak üzere konunun takipçisiyiz” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, sorunu çözmeli!

Altyapı ve şehir içi doğalgaz dağıtım hattının eş zamanla başlamasını isteyen vatandaşlar, Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz'ın sorunu çözmesini istediler. Vatandaşlar, “40 yıllık hayalimiz gerçekleşiyor ve Sayın başkanımız Serdar Atalay'ın girişimleri sonucu sorunsuz bir altyapımız olacak. Altyapı sorununun tamamen çözülebilmesi için şehir içi doğalgaz dağıtım ihalesinin acilen yapılmasını istiyoruz. Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz'ın bu sorunu acilen çözmesini istiyoruz” şeklinde konuştular.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
05.03.2026
02:42
Bingöl`de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
Bingöl'de Yıkılan 4 Okul İçin İhale Süreci Başladı
6 Şubat 2023'te meydana gelen 2023 Kahramanmaraş Depremleri sonrası Bingöl'de riskli olduğu belirlenerek yıkılan 4 okulun yeniden yapımı için ihale ilanları yayımlandı. İhaleler mart ayı sonunda gerçekleştirilecek.
05.03.2026
02:02
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Bingöl Belediyesi ESK arsasını da aldı
Yakın zamanda Devlet Su İşleri 94. Şube Müdürlüğü arsasını alan Bingöl Belediyesi, bu kez Bingöl-Muş yolu üzerindeki Et ve Süt Kurumu bahçesindeki yaklaşık 40 dönümlük arsayı satın aldı.
05.03.2026
02:01
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Akaryakıtta Eşel Mobil Sistemi Yeniden Devrede
Cumhurbaşkanı Kararı'nın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte eşel mobil sistemine geçildi. Petrol fiyatları ve döviz kurlarına bağlı artışların yüzde 75'i ÖTV'den karşılanacak.
05.03.2026
02:00
Ramazan`da İstanbul`dan Bingöl`e Gönül Köprüsü
Ramazan'da İstanbul'dan Bingöl'e Gönül Köprüsü
İstanbul'da yaşayan Bingöllü iş insanı Umut Övün ve gönül dostları tarafından Ramazan ayı dolayısıyla hazırlanan gıda yardımı, Bingöl merkez ve Genç ilçesindeki ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.
05.03.2026
02:00
Bingöl`de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 36 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı
Bingöl'de 39 ayrı dosyadan toplam 36 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan zanlı yakalandı.
05.03.2026
01:58
Bingöl Umut Kervanı`ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı'ndan milyonluk yardım
Bingöl Umut Kervanı Derneği, 2026 yılı Şubat ayında 1.036 aileye 1 milyon 185 bin 448 TL ayni ve nakdi yardım ulaştırdı. Yurt dışı ve Gazze'ye gönderilen destekle birlikte toplam yardım tutarı 2 milyon 450 bin 848 TL'ye ulaştı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın