KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Mayıs 2024 Cuma
°C

Doğum hastasının imdadına akut yetişti

Bingöl'de merkeze bağlı Alibir Köyü'nde doğum sancıları çeken 9 aylık hamile Bahar Çaparlar, AKUT Bingöl birimi tarafından, kar motoru kızağı ile ana yolda bekleyen doğum hastanesi ambulansına yetiştirildi.

Doğum hastasının imdadına akut yetişti
04 MART 2012 PAZAR 21:43
0
1621
1
AA aa

Bingöl'de etkili olan kar yağışından dolayı yolu kapanan ve araçların gidemediği Alibir Köy'ünde 9 aylık hamile 21 yaşındaki Bahar Çaparlar'ın yardımına AKUT ekibi yetişti. Bahar Çaparlar'ın doğum sancıları başlaması üzerine eşi Hacı Çaparlar, eşinin durumunu ilgili birimlere telefonla bildirerek yardım istedi. Ancak sonuç alamayan Hacı Çaparlar, eşinin doğum sancılarının artması üzerine sabah saatlerinde Bingöl AKUT birimini arayarak yardım talebinde bulundu. Bingöl AKUT Birim Başkanı Ahmet Ateş, durumu teyit ettikten sonra ekibiyle birlikte Bingöl'e 15 kilometre uzaklıkta bulunan Alibir Köyü'ne hareket etti. Yol ayrımından itibaren 7 kilometre yolu kapalı bulunan Alibir Köyü'ne ekip, kar motoruyla 1.5 saat sonra ulaşabildi.

Hacı Çaparlar, AKUT ekibinin köye ulaşmasından sonra duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Görüyorsunuz; yolumuz 10 günden beri kapalı. Özel İdare'yi arıyorum, 'Araç yok' diyorlar. Buradan Başbakan ve il encümenleri ile valiye seslenmek istiyorum; Artık bu konuda yardımcı olsunlar" dedi.

Kar motorunu kullanıcısı AKUT teknisyeni Ahmet Tenzil, hastanın durumunu düşünerek vakit kaybetmeden köylülerin yardımıyla hastayı uyku tulumuna yerleştirdikten sonra kızağa yatırıp bağladı. Hastanın eşi Hacı Çaparlar'ı da kızağa alan ekip Tenzil, 7 kilomtrelik mesafeden sonra, yol ayrımında bekleyen ambulansa 2 saatte ulaşabildi. Ambulansa alınan ve doğum sancıları artan Bahar Çaparlar, ambulansla Bingöl'deki özel bir hastaneye kaldırıldı.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
Yusuf Demirci (@Misafir_8085)
06 Mart 2012 Salı 10:01
iyiki akut var... oda olmayaydı perişan olmuştu millet.. Allah onlardan razı olsun!
17.05.2024
11:40
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen, beklenti mektubunu vekillere gönderdi
Türk Eğitim-Sen Bingöl Şubesi, önümüzdeki hafta TBMM'de görüşülmeye başlanacak olan 'Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda dikkate alınması gereken hususlar ve eğitim camiasının beklentilerini içeren mektubu AK Parti Bingöl Milletvekillerine gönderdi.
17.05.2024
10:24
Bingöl`de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl'de gösteri ve yürüyüşler 4 gün yasaklandı
Bingöl Valiliği, gösteri, yürüyüş, basın açıklaması gibi etkinliklerin 4 gün süreyle yasaklandığını açıkladı.
17.05.2024
09:59
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete`de
Kamuda tasarruf tedbirleri Resmî Gazete'de
Kamuda tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. İşte tüm detaylarıyla tasarruf tedbirleri ve kamudaki kemer sıkma politikaları…
17.05.2024
09:35
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Bakan Tekin, mülakatların detaylarını açıkladı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, atamalarda yapılacak olan mülakatların nasıl yapılacağını katıldığı bir televizyon programında açıkladı.
16.05.2024
15:45
`Kural dışı` hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
'Kural dışı' hac ziyaretlerine artık para cezası uygulanacak
Suudi Arabistan, hac sürecinde, 'hac vizesi' almayanlara para cezası uygulama kararı aldı. Vizesiz, 'kural dışı' hac ibadetini yapmaya çalışanlara 10 bin riyal yani 85 bin Türk lirası para cezası kesilecek.
16.05.2024
15:08
Bingöl Umut Kervanı`ndan Kurban Bayramı hazırlığı
Bingöl Umut Kervanı'ndan Kurban Bayramı hazırlığı
2024 yılı Kurban organizasyonunu başlatan Bingöl Umut Kervanı Derneği, 'Kurbanınız Umut Olsun' çağrısıyla kurban vekâlet ve bağışlarını kabul etmeye başladı. Bu yıl için belirlenen kurban bedeli de açıklandı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın