KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Mayıs 2025 Cuma
°C

Döner sermaye bir bahşiş değildir

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, “Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin tüm sağlık çalışanları için emekliliğe yansıtılmadığı bir gerçektir. Ayrıca ve bir an önce sağlıkta daha adil bir ek ödeme sisteminin ikame edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Döner sermaye bir bahşiş değildir
14 MART 2012 ÇARŞAMBA 21:01
0
1640
0
AA aa

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir mesajı yayımladı. Mesajında sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Hant, “Sağlık alanındaki istihdam yetersizliği, çalışanların iş yükü altında ezilmesine neden oluyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre sağlık çalışanlarımız, en az 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakılıyor. Mesai saatlerinin belirsizliği ve nöbet sürelerinin uzunluğu sağlık çalışanlarımız için en önemli sorunlardandır. Diğer kamu çalışanlarından farklı olarak daha önce yıllardır günde 9 saat çalıştırılan, tam gün yasasındaki resmi düzenleme ile haftalık 8 saate indirildiği söylenen mesai saatleri, halen ve fiilen 9 saat olarak uygulanmaya devam edilmektedir. Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye oranlarındaki belirsizlikler ve değişiklikler her geçen gün iş motivasyonunu daha da bozmakta, çalışanlar arasında çatışmalara neden olmaktadır. Mevcut performans sisteminin deyim yerinde ise son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin tüm sağlık çalışanları için emekliliğe yansıtılmadığı bir gerçektir. Ayrıca ve bir an önce sağlıkta daha adil bir ek ödeme sisteminin ikame edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Sözleşmeli personel istihdamı ve taşeron firma çalışanlarının durumu sahada en çok tartışılan konulardan biridir. İş güvencesi tehdidi altında olan çalışanlar ile sağlıkta daha nitelikli bir sonuç elde etmeye çalışmak haksızlıktır. Sağlıkta farklı istihdam modellerine son vermek yerine istihdam türleri daha da karmaşık hale getirilmektedir. Sağlık hizmetlerinin yalnızca kamu çalışanı eli ile gördürülmesi gerçeği göz ardı edilmektedir. Sağlık ortamında yaşanan şiddet, diğer çalışma alanlarına göre 16 kat daha fazladır ve günden güne de artmaktadır. Hemen her gün bir hekimin, hemşirenin, paramedik veya acil tıp teknisyeninin darp edildiğine şahit oluyoruz. Henüz sağlıkta şiddeti önleyici özel yasal tedbirlerin alınmadığı ve bir eylem planının oluşturulmadığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen ve Hayasad işbirliği ile başlattığımız “Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans” programı çerçevesinde çalıştaylar düzenlenecektir. Bu çalıştaylar sonucunda sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ciddi sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz. Kamu hastane birlikleri ve teşkilat yasası ile gündeme gelen değişiklikler, sağlık çalışanlarının devam eden sorunlarına çözüm getirmediği gibi yeni tartışmalara ve güvensizliklerin de artmasına neden olmaktadır. Sağlıkta örgüt geliştirme süreçlerinde tüm taraflarla bir araya gelinmeli ve ortak akıl ile hareket edilmelidir” diye konuştu.

“14 Mart Tıp Bayramı'nı bu yıl da sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen ve artık bir yumak haline gelmiş sorunların gölgesinde kutluyoruz” diyen Hant, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sağlık hizmetleri alanında pek çok sorundan söz etmek mümkündür. Bu sorunların çözümü için sağlık ordusunun sesine kulak verilerek yetkililerin gerekli adımları atması gerekmektedir. Sağlık hizmeti ekip işidir. 14 Mart, sağlıkta dönüşümün yükünü taşıyan ve sağlık hizmetlerini kaliteli bir noktaya getiren tüm sağlık çalışanlarının bayramı olarak kutlanmalıdır. Bu vesile ile Sağlık-Sen olarak insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen bu kutsal ve saygın meslek mensuplarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.05.2025
17:21
Vali Usta:
Vali Usta: 'Bu tabiat atalarımızın değil, geleceğimizin emanetidir'
'Orman Benim' faaliyeti kapsamında Yeni mahalle Çamlık alanında yapılan çevre temizliği etkinliğine katılan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta: ' Çocuklarımızla, gençlerimizle, velilerimizle Çamlık mevkiini yanıcı maddelerden, çöplerden arındırıyoruz ve Bingöl'de bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu ormanlar, bu tabiat, bu çevre atalarımızın bizlere mirası değil, bizden sonraki nesillerin bizlere emanetidir' dedi.
09.05.2025
15:06
AK Gençlik`ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Gençlik'ten 3. Geleneksel Liseler Arası Futbol Turnuvası
AK Parti Bingöl Gençlik Kolları Başkanı Enes Aslan, gençlerin sosyal ve sportif faaliyetlerde daha aktif yer almasını önemsediklerini belirtti.
09.05.2025
14:51
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
B.Ü Kurumsal İletişimle etkinliğini arttıracak
Bingöl Üniversitesi'nde düzenlenen 'Kurumsal İletişim Sürecinde İletişim Temsilcilerinin Rolü' seminerde, kurumsal şablon ve formatların standart hale getirileceğini belirten Korkmazcan, atılacak yeni adımlarla hem kurum içi iletişimin güçlendirileceğini hem de kurumsal kimliğin kamuoyundaki etkisinin arttırılacağını vurguladı.
09.05.2025
13:42
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 kişi tutuklandı
Bingöl'de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, 57,29 gram kokain, 20,16 gram metamfetamin ve para ele geçirildi. Operasyonda gözaltına alınan 1 kişi tutuklandı.
08.05.2025
17:07
YKS-LGS`ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS-LGS'ye hazırlanan adaylara öneri!
YKS ve LGS için geri sayım başladı. Yoğun hazırlık içindeki adaylara bu süreçteki stresle baş etmeye yönelik tavsiyelerde bulunan Öğrenci Koçu ve Eğitim Danışmanı Hamza Ayan, uygulanmasını tavsiye ettiği yöntemler sayesinde sürecin daha sakin ve kontrollü geçirilmesine yardımcı olacağını vurguladı.
08.05.2025
16:37
Bingöl`de okullar arası münazara yarışması
Bingöl'de okullar arası münazara yarışması
İl Finalinde toplam 8 öğrenci, temsil ettikleri eğitim bölgeleri adına bilgi ve hitabet yeteneklerini ortaya koydu.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın