KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Haziran 2025 Çarşamba
°C

Döner sermaye bir bahşiş değildir

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Nedim Hant, “Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin tüm sağlık çalışanları için emekliliğe yansıtılmadığı bir gerçektir. Ayrıca ve bir an önce sağlıkta daha adil bir ek ödeme sisteminin ikame edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Döner sermaye bir bahşiş değildir
14 MART 2012 ÇARŞAMBA 21:01
0
1660
0
AA aa

Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle bir mesajı yayımladı. Mesajında sağlık çalışanlarının sorunlarına değinen Hant, “Sağlık alanındaki istihdam yetersizliği, çalışanların iş yükü altında ezilmesine neden oluyor. Avrupa Birliği ülkelerindeki meslektaşlarına göre sağlık çalışanlarımız, en az 3 kat fazla çalışmaya mecbur bırakılıyor. Mesai saatlerinin belirsizliği ve nöbet sürelerinin uzunluğu sağlık çalışanlarımız için en önemli sorunlardandır. Diğer kamu çalışanlarından farklı olarak daha önce yıllardır günde 9 saat çalıştırılan, tam gün yasasındaki resmi düzenleme ile haftalık 8 saate indirildiği söylenen mesai saatleri, halen ve fiilen 9 saat olarak uygulanmaya devam edilmektedir. Sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye oranlarındaki belirsizlikler ve değişiklikler her geçen gün iş motivasyonunu daha da bozmakta, çalışanlar arasında çatışmalara neden olmaktadır. Mevcut performans sisteminin deyim yerinde ise son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin tüm sağlık çalışanları için emekliliğe yansıtılmadığı bir gerçektir. Ayrıca ve bir an önce sağlıkta daha adil bir ek ödeme sisteminin ikame edilmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Sözleşmeli personel istihdamı ve taşeron firma çalışanlarının durumu sahada en çok tartışılan konulardan biridir. İş güvencesi tehdidi altında olan çalışanlar ile sağlıkta daha nitelikli bir sonuç elde etmeye çalışmak haksızlıktır. Sağlıkta farklı istihdam modellerine son vermek yerine istihdam türleri daha da karmaşık hale getirilmektedir. Sağlık hizmetlerinin yalnızca kamu çalışanı eli ile gördürülmesi gerçeği göz ardı edilmektedir. Sağlık ortamında yaşanan şiddet, diğer çalışma alanlarına göre 16 kat daha fazladır ve günden güne de artmaktadır. Hemen her gün bir hekimin, hemşirenin, paramedik veya acil tıp teknisyeninin darp edildiğine şahit oluyoruz. Henüz sağlıkta şiddeti önleyici özel yasal tedbirlerin alınmadığı ve bir eylem planının oluşturulmadığı görülmektedir. Sağlık Bakanlığı, Sağlık-Sen ve Hayasad işbirliği ile başlattığımız “Emeğe saygı, şiddete sıfır tolerans” programı çerçevesinde çalıştaylar düzenlenecektir. Bu çalıştaylar sonucunda sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik ciddi sonuçların ortaya çıkacağına inanıyoruz. Kamu hastane birlikleri ve teşkilat yasası ile gündeme gelen değişiklikler, sağlık çalışanlarının devam eden sorunlarına çözüm getirmediği gibi yeni tartışmalara ve güvensizliklerin de artmasına neden olmaktadır. Sağlıkta örgüt geliştirme süreçlerinde tüm taraflarla bir araya gelinmeli ve ortak akıl ile hareket edilmelidir” diye konuştu.

“14 Mart Tıp Bayramı'nı bu yıl da sağlık çalışanlarının çözüm bekleyen ve artık bir yumak haline gelmiş sorunların gölgesinde kutluyoruz” diyen Hant, şu ifadeleri kullandı:

“Bugün sağlık hizmetleri alanında pek çok sorundan söz etmek mümkündür. Bu sorunların çözümü için sağlık ordusunun sesine kulak verilerek yetkililerin gerekli adımları atması gerekmektedir. Sağlık hizmeti ekip işidir. 14 Mart, sağlıkta dönüşümün yükünü taşıyan ve sağlık hizmetlerini kaliteli bir noktaya getiren tüm sağlık çalışanlarının bayramı olarak kutlanmalıdır. Bu vesile ile Sağlık-Sen olarak insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı amaç edinen bu kutsal ve saygın meslek mensuplarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutluyoruz.”

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.06.2025
16:43
Bingöl`de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Bingöl'de esnafa tebligatlı işgal denetimi!
Günlük denetimler kapsamında birçok esnada uyarılar yapıldı, yasal tebligatlar gerçekleştirildi. İkinci denetimde halen işgali devam ettiren esnaf ve kişilere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
24.06.2025
16:16
Bingöl`de işçi eylemi!
Bingöl'de işçi eylemi! 'Emeğimizin hakkını istiyoruz'
Anacur: 'HAK-İŞ'li emekçiler olarak bizler emeğimizin hakkını istiyoruz. Türkiye büyürken, emeğin payı küçülmesin diyoruz. Gelir adaletinin sağlanmasını ve toplu sözleşmenin bir an önce tamamlanmasını bekliyoruz.'
24.06.2025
15:55
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de polis ekiplerince şüphe üzerine durdurulan araç ve şahıs üzerinde yapılan aramada metamfetamin ve hassas terazi ele geçirildi.
24.06.2025
15:45
Türk-İş meydanları işaret etti
Türk-İş meydanları işaret etti
Hükümetin teklifini reddettiklerini açıklayıp, 'Geçinemiyoruz, susmuyoruz, geri adım atmıyoruz. Emekten gelen gücümüzü kullanır, Gereğini Yaparız! Bugün buradayız, yarın alanlarda olacağız' diyen Altunbay, eylem takvimini de açıkladı!
24.06.2025
13:40
Bingöl`de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'de güneş enerjisiyle su sorununu çözdüler
Bingöl'ün Solhan ilçesine bağlı Yenibaşak köyünde yıllardır yaşanan su sorunu, kurulan güneş enerjisi sistemi sayesinde çözüme kavuştu.
23.06.2025
21:46
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
Bingöl merkezdeki bir sitede yılan paniği
İhbar üzerine bölgeye giden itfaiye ekipleri, yılanı yakalayarak etkisiz hale getirdi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın