Bingöl'ün merkeze bağlı Saray Mahallesi sınırları içerisinde yer alan DSİ parkı, çöplük yuvasına döndü. Hafta sonları vatandaşların uğrak mekânı ve bir dönemin gözde piknik alanı olarak bilinen parkın çöp içerisinde bırakılmasından şikâyetçi olan vatandaşlar; “Eskiden ailece zaman geçirdiğimiz bir mekândı. Şehir merkezine yakın olduğu için çok kalabalık olurdu. Ama şimdi parka pikniğe gelen bazı duyarsız vatandaşlar sağa sola çöplerini savuşturuyor. Toplayan olmayınca bir dönemin yeşillikler içerisinde ki parkı, çöp kokusu sarmış durumda” dedi.
Eski Orman ve İşleri Bakanı Veysi Eroğlu, Bingöl'de geldiği toplu açılış sonrası Bingöl Belediyesini ziyaret etmiş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi DSİ parkının belediyeye devredilmesini talep etmişti. Bingöl Belediye Meclisinde devir işlemlerini yürütmesi için Belediye başkanı Yücel Barakazi'ye yetki verilmişti.
Hangi kurumun sorumluluk alanı içerisinde olduğu bilinmeyen DSİ parkının ne zaman eski günlerine döneceği merak ediliyor. Kaderine terk edilen DSİ parkı ile ilgili Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ parkını da devralarak mesire alanlarımızı genişleteceğiz açıklamasını yapmıştı.
Böyle yeşili ve suyu bol olan yerin başka belediyenin elinde olacak bakın neler yapacaklar. Vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekir 'Aslan yattığı yerden belli olur.' hadisi şerifte buyurduğu gibi 'Temizlik imandandır' ona göre davranmak lazım. selam ve dua ile.
DSİ müdürü yatıyor uzunsavat barajı güvenlik personeli perişan halde tesis utanılacak gibi derhal görevden alınmalı yakınlardaki sorumluluk alanını bu halde görüp ses cikaramayanlar utansin
Bundan 12 sene öncesi güzelim yemyeşil bir parktı DSİ parkı. Tabii ben 12 sene önce çıktım ve bu geçen 12 sene sonra geldiğimde hep çocukluğumun geçtiği o parkın hayalini bile kurmuştum. Gelip gördümki park uyuşturucu alkol alanların meyhanesi olmuş hertarafı çöplük pislik içinde. Bu manzara karşısında yıkıldım çünkü o parkın herbir karış toprağında bir anım geçmişti. Burdan yetkililerede sesleniyorum o güzelim parkımızı yine eskisi gibi sahip çıkın
Doğrudur, eskiden çoluk çocuk hep buraya pikniğe giderdik. Eskiden tuvalet vardı, birkaç noktada çeşme vardı, çöp konteyneri vardı, vatandaş çöpünü eskiden de rastgele atıyordu ama hizmet vardı, temizlik yapılıyordu. Anımsıyorum, dereye iner, yorgun ayaklarımızı suda dinlendirirdik. Su da temizdi. Ne olduysa Yücel Barakazi döneminde oldu. İroniye bak, trajediye bak... Yerel yönetim alanında doktora yapmakta olan (çoktandır görüşmüyoruz, belki de doktorasını bitirmiştir) başkan Bingöl'ü perişan etti. Daha ne diyelim, ağalık peşinde ve her türlü yapıcı eleştiriye tümden kapalı bir kişi.
Doğayla iç içe bir gün geçirmek isteyenler, 5 Temmuz Pazar günü Genç ilçesindeki Çotla Dağı'nda buluşacak. Zıkte SÜRKAP tarafından ilk kez düzenlenecek Çotla Festivali'nde konserlerden geleneksel oyunlara, yarışmalardan yöresel ikramlara kadar gün boyu birçok etkinlik gerçekleştirilecek.
27.06.2026
20:39
TİMBİR'de Yeni Dönem Heyecanı
Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR), 2. Olağan Genel Kurulu Ankara'da gerçekleşti. Dr. Süleyman Basa'nın yeniden Genel Başkanlığa, Bingöl temsilcisi Hakim Bayraktar'ın da yönetim kuruluna seçildiği Genel Kurulda, TİMBİR'in yeni dönem yol haritası da belirlendi.
27.06.2026
20:38
Rektör Çelik, TÜBA Asli Üyesi Seçildi
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik, Türkiye Bilimler Akademisi'nin (TÜBA) 63. Genel Kurulu'nda yapılan seçimlerde asli üyeliğe seçildi.
27.06.2026
20:36
Burkankulu'ndan 'çekildi' iddialarına yanıt
12 Bingölspor başkanlığına talip olduğunu açıklayan iş insanı Ahmet Burkankulu, kamuoyunda gündeme gelen 'adaylıktan çekildi' iddialarını yalanladı. Burkankulu, destek çalışmalarını sürdürdüğünü, yeterli desteğin sağlanması halinde ise başkan adaylığını resmen ilan edeceğini söyledi.
27.06.2026
20:36
Bingöl'e 13 hekim atanacak! 4 branşta bir ilk yaşanacak
Sağlık Bakanlığı'nın 129. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü (DHY) kurası kapsamında Bingöl'e 11 uzman ve 2 pratisyen hekim atanacak. Yapılan atamalarla birlikte kentte ilk kez Çocuk Kardiyolojisi branşında uzman görev yapacak, üç ilçe de ilk kez yeni uzmanlık alanlarına kavuşacak.
27.06.2026
20:35
Bingöl Belediyesi'nden Orman Yangını Uyarısı
Bingöl Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, yaz sıcaklıklarıyla birlikte artan orman yangını riskine karşı vatandaşları uyardı. Açıklamada, küçük bir ihmalin büyük felaketlere yol açabileceği belirtilerek, yangınlara neden olanlar hakkında ağır yaptırımlar uygulandığı hatırlatıldı.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın