Bingöl'ün merkeze bağlı Saray Mahallesi sınırları içerisinde yer alan DSİ parkı, çöplük yuvasına döndü. Hafta sonları vatandaşların uğrak mekânı ve bir dönemin gözde piknik alanı olarak bilinen parkın çöp içerisinde bırakılmasından şikâyetçi olan vatandaşlar; “Eskiden ailece zaman geçirdiğimiz bir mekândı. Şehir merkezine yakın olduğu için çok kalabalık olurdu. Ama şimdi parka pikniğe gelen bazı duyarsız vatandaşlar sağa sola çöplerini savuşturuyor. Toplayan olmayınca bir dönemin yeşillikler içerisinde ki parkı, çöp kokusu sarmış durumda” dedi.
Eski Orman ve İşleri Bakanı Veysi Eroğlu, Bingöl'de geldiği toplu açılış sonrası Bingöl Belediyesini ziyaret etmiş, Belediye Başkanı Yücel Barakazi DSİ parkının belediyeye devredilmesini talep etmişti. Bingöl Belediye Meclisinde devir işlemlerini yürütmesi için Belediye başkanı Yücel Barakazi'ye yetki verilmişti.
Hangi kurumun sorumluluk alanı içerisinde olduğu bilinmeyen DSİ parkının ne zaman eski günlerine döneceği merak ediliyor. Kaderine terk edilen DSİ parkı ile ilgili Belediye Başkanı Yücel Barakazi, DSİ parkını da devralarak mesire alanlarımızı genişleteceğiz açıklamasını yapmıştı.
Böyle yeşili ve suyu bol olan yerin başka belediyenin elinde olacak bakın neler yapacaklar. Vatandaşlarımızın duyarlı olması gerekir 'Aslan yattığı yerden belli olur.' hadisi şerifte buyurduğu gibi 'Temizlik imandandır' ona göre davranmak lazım. selam ve dua ile.
DSİ müdürü yatıyor uzunsavat barajı güvenlik personeli perişan halde tesis utanılacak gibi derhal görevden alınmalı yakınlardaki sorumluluk alanını bu halde görüp ses cikaramayanlar utansin
Bundan 12 sene öncesi güzelim yemyeşil bir parktı DSİ parkı. Tabii ben 12 sene önce çıktım ve bu geçen 12 sene sonra geldiğimde hep çocukluğumun geçtiği o parkın hayalini bile kurmuştum. Gelip gördümki park uyuşturucu alkol alanların meyhanesi olmuş hertarafı çöplük pislik içinde. Bu manzara karşısında yıkıldım çünkü o parkın herbir karış toprağında bir anım geçmişti. Burdan yetkililerede sesleniyorum o güzelim parkımızı yine eskisi gibi sahip çıkın
Doğrudur, eskiden çoluk çocuk hep buraya pikniğe giderdik. Eskiden tuvalet vardı, birkaç noktada çeşme vardı, çöp konteyneri vardı, vatandaş çöpünü eskiden de rastgele atıyordu ama hizmet vardı, temizlik yapılıyordu. Anımsıyorum, dereye iner, yorgun ayaklarımızı suda dinlendirirdik. Su da temizdi. Ne olduysa Yücel Barakazi döneminde oldu. İroniye bak, trajediye bak... Yerel yönetim alanında doktora yapmakta olan (çoktandır görüşmüyoruz, belki de doktorasını bitirmiştir) başkan Bingöl'ü perişan etti. Daha ne diyelim, ağalık peşinde ve her türlü yapıcı eleştiriye tümden kapalı bir kişi.
Baraç'tan AK Parti milletvekillerine eleştiri: 'Bingöl sorunlarıyla baş başa'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, AK Parti milletvekillerini kentin sorunlarına yeterince odaklanmamakla eleştirdi. Baraç, seçim vaatlerinin yanı sıra bazı ticari faaliyet ve iş çevreleriyle ilişkilere yönelik iddiaların da kamuoyunda sorgulandığını söyledi.
25.08.2026
03:05
Alpay'dan okul alışverişinde 'yerel esnaf' çağrısı
Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilere çağrıda bulunarak, okul alışverişlerinde yerel esnafın tercih edilmesini istedi. Alpay, 'Alışverişimizi yerel esnafımızdan yapalım, Bingöl kazansın' dedi.
25.08.2026
03:03
Sütaş, Bingöl'de bin istihdam sınırını aştı
Sütaş'ın Bingöl Entegre Tesisleri'nde doğrudan çalışan sayısı 1.006'ya ulaştı. Çalışanların yüzde 94'ünün Bingöl ve çevre illerden olduğu belirtilirken, yatırımın bugüne kadar kentte oluşturduğu toplam değer 202,5 milyon dolara ulaştı.
25.08.2026
03:01
Bingöl balına ilk destek belediye, AVM ve radyolardan
Bingöl Bal Üreticileri Birliği'nin kentin önemli değerlerinden Bingöl balının tanıtımı için yaptığı destek çağrısına ilk yanıt Bingöl Belediyesi, Miliamall ve Piesta AVM ile yerel radyolardan geldi. Tanıtım çalışmaları dijital ekranlar ve radyo yayınları üzerinden yürütülecek.
25.08.2026
03:00
FAST'ta limit yükseliyor
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, FAST sistemindeki işlem limitlerini 26 Ağustos itibarıyla artırıyor. Para transferleri ve 'Ödeme İste' işlemlerinde limit 300 bin TL'ye çıkarken, FAST-TR Karekod ile iş yeri ödemelerinde de üst limit 300 bin TL olacak.
25.08.2026
02:59
MEB'den 81 ile 'Milli Dayanışma' genelgesi
Millî Eğitim Bakanlığı, 2026-2027 eğitim öğretim yılı öncesinde 81 ile genelge gönderdi. Genelge kapsamında okullarda milli birlik, beraberlik, anayasal vatandaşlık ve 'kardeşlik hukuku' temalı etkinlikler düzenlenecek. Çalışmalar eğitim yılının ilk haftasıyla sınırlı kalmayacak, yıl boyunca sürdürülecek.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın