KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Ekim 2026 Pazartesi

Dubleyolda duble çile

Yapımına başlandığı günden buyana sorunlar yumağı haline gelen Bingöl-Elazığ karayolundaki dubleyol çalışmaları, hem araçlara zarar veriyor hem de kazalara neden oluyor

Dubleyolda duble çile
16 MAYIS 2006 SALI 13:25
0
1635
0
AA aa
Hükümetin Acil Eylem Planı kapsamında yapılan Bingöl-Elazığ karayolundaki dubleyol çalışmaları yaklaşık 3 yıldır devam ediyor ancak bir türlü beklenen sonuç elde edilemedi.
Yolların genişletilmesiyle umutlanan sürücüler, şimdilerde sitem etmekten kendilerini alıkoyamıyorlar. Gerekli tekniğin uygulanmadığı dubleyol çalışmalarında yolların bozulmasına tepki gösteren sürücüler; “3 yıldır çalışmalar tamamlanamıyor. Öyle ki, yapılan bölümler bile şuanda çukurdan geçilmiyor. Türkiye'nin birçok bölgesinde uygulanan dubleyol çalışmalarında yapılan yollar otobanları aratmazken bizler halen çukurlarla uğraşıyoruz. 2 ay önce Bingöl-Elazığ karayolunun 17. kilometresinde dağın çökmesi sonucu yola düşen koca kaya parçaları halen temizlenmedi. Bu kadarda ilgisizlik olmaz” dediler.
Yollardaki çukurların araçlarına büyük zararlar verdiğini ileri süren sürücüler, yıllardaki aşırı tozlanmadan dolayı da büyük tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını aktardılar. Önlerinden giden araçların geride bıraktığı tozdan dolayı önlerini bile göremediklerini kaydeden sürücüler; “Hem canımız hem de malımız tehlikede. Çoğu zaman büyük kazalarla karşı karşıya kalıyoruz fakat hiçbir tedbir alınmıyor.  Yolların genişletilmesiyle bizleri umutlandıran hükümetin bu yolun biran önce bitirilmesi için harekete geçmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yollarda oluşan tozlanma nedeniyle önceki gün gece saat 01.00 sıralarında eski Atapark civarında meydana gelen kaza ise sürücülerin tepkilerini ispatladı. Bingöl'den Elazığ istikametine gitmekte olan 34 VN 191 plakalı araç, aşırı tozlanma nedeniyle sürücünün önünü görememesinden dolayı takla atarak yol kenarına düştü. Kazada can kaybı yaşanmazken araç kullanılamaz hale geldi.

Bingöl Kent Haber
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.10.2026
23:10
Bingöl`e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Bingöl'e sarı kodlu uyarı: Sağanak hafta boyunca sürecek!
Meteoroloji'nin kuvvetli yağış nedeniyle sarı kodla uyardığı 13 il arasında Bingöl de yer aldı. Kentte pazartesi sabahı başlaması beklenen gök gürültülü sağanağın hafta sonuna kadar etkisini sürdürmesi, hava sıcaklıklarının ise 10 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.
11.10.2026
23:09
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
Bingöl Sefa12 Spor imkânsızlıkları aşıp lider oldu
2022 yılında kurulan ve bu yıl TFF U14 Gelişim Ligi'nde mücadele etmeye başlayan Bingöl Sefa12 Spor Kulübü, kendi imkânlarıyla ortaya koyduğu başarıyla dikkat çekiyor. İlk dört maçını da kazanan Bingöl temsilcisi, grup lideri Iğdır'ı deplasmanda 2-3 mağlup ederek zirveye yerleşti. Şimdi hedef Türkiye finalleri… Ancak genç futbolcuların bu hayalini gerçeğe dönüştürmek için desteğe ihtiyaçları var.
11.10.2026
23:08
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım`a kadar süre!
E-tebligatta yeni dönem: Mükelleflere 30 Kasım'a kadar süre!
Hazine ve Maliye Bakanlığının yeni düzenlemesiyle e-Tebligat sistemine ilişkin usul ve esaslar yeniden belirlendi. Sisteme dahil olması gerektiği halde henüz başvuru yapmayan belirli mükelleflerin 30 Kasım'a kadar işlemlerini tamamlaması gerekiyor.
11.10.2026
23:05
Avrupa şampiyonları Bingöl`de yeni zaferlere hazırlanıyor
Avrupa şampiyonları Bingöl'de yeni zaferlere hazırlanıyor
İtalya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Elif Aday ve Zilan Atilla, Bingöl'de antrenmanlarını sürdürüyor. Dünya şampiyonu antrenör Eda Sayak eşliğinde çalışan sporcular, gözünü yeni uluslararası başarılara dikti.
11.10.2026
23:04
Bingöl`de odunluk yangı
Bingöl'de odunluk yangı
Bingöl merkezde bir odunlukta çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çevredeki yerleşim alanlarına sıçramadan kontrol altına alındı. Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.
11.10.2026
23:03
Bingöl`den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı`nda
Bingöl'den 38 öğrenci Hasankeyf Kültür Kampı'nda
Bingöl'ün Solhan ilçesinden Batman'a giden 38 lise öğrencisi, dört gün sürecek kültür kampında tarihi keşifler ve çeşitli etkinliklerle buluşacak. Gençler, Hasankeyf başta olmak üzere bölgenin önemli tarihi ve kültürel mirasını yakından tanıyacak.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın