Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla trafik kazalarını önlemek amacıyla özellikle akşam saatlerindeki düğün konvoylarının takibe alındığını ve kural ihlali yapan araçlara idari para cezalarının kesileceğini bildirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun trafik kazalarının azaltılmasını sağlamak amacıyla vermiş olduğu talimatlarının ardından Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.
Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü, kent genelindeki trafik kurallarına sıkı bir takip getirildiği belirten açıklamada; “Son günlerde ilimizde düğün, sünnet, asker uğurlaması, galibiyet sevinci ve sportif faaliyetler sonrası yapılan kutlamalarda oluşturulan konvoylarda araç sürücü ve yolcularının gereksiz korna çalarak ciddi bir gürültü kirliliğine yol açtığı, konvoylarda bulunan arabalardaki yolcuların araçlardan sarkarak seyrettikleri, yolun iki veya daha fazla şeridini işgal ederek düşük hızlarla seyredip yolu trafiğe kapatıp halay çektikleri, konvoydaki bazı sürücülerin drift diye tabir edilen hareketler yaparak tehlikeli şekilde şerit değiştirip makas attıkları, bu durumun kendi ve diğer yol kullanıcılarının can güvenliklerini tehlikeye düşürdükleri, trafik akışını ve vatandaşın huzur, güvenliğini olumsuz yönde etkiledikleri konuları ile ilgili 155 Polis İmdat hattına yoğun şikâyetlerin geldiği görülmüştür. Şikâyetlerle ilgili KGYS ve Trafik ekiplerimizce tespit edilen araç sürücülerine 2918 sayılı karayolları Trafik Kanununun ilgili maddelerince idari para cezası uygulanmakta, ayrıca Trafik Güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde hareket ettiği tespit edilen (Kamera görüntüsü, tutanak, asfalt üzerindeki lastik izleri vb.) sürücüler hakkında Türk Ceza Kanununun 179/2 maddesi (kara, deniz, hava veya demir yolu ulaşım araçlarının kişilerin hayat, sağlık veya mal varlığı açısından tehlikeli olabilecek şekilde sevk idare eden kişi iki yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.) gereğince işlem yapılacağını, trafik kazalarının önlenmesi ve vatandaşlarımızın mağdur olmamaları açısından trafik kurallarına uyulmasının önem arz ettiği bildiririz” şeklindeki ifadelere yer verildi.
Gece saat 11:30 - 12:00 arasında korna çalmalar bağrışmalar gerçekten gürültü kirliliğinden başka hiç bir şey değil. Hastası olan var , küçük çocuğu olanlar var , rahatsızlık vermemek lazım.Buna da dur demek lazım.Edep illede edep .
allah rızası için bunlara büyük para cezası verin gece 12 de o kadar korna sesi hele bağırma çağırma. bir de o kızların kendilerini camdan çıkarıp garip bağrışmalari. ne edep ne ahlak kalmış.. ayıp denilen bir şey var
Takibi yapılır ve uygulanırsa çok iyi bir uygulama. Gecenin 12'sinde kornalar yetmiyormuş gibi, araçlardan sarkarak ( herkesin affına sığınarak ) hayvanlar gibi bağırıp milleti rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok. Hastası olan var, bebeği olan var, uyuyanı var... Düğünü olan o gece herkesin düğünü var zannediyor. Umarım sıkı bir denetim gelir.
Yeni mi akıllarına geldi:) yaz bitti zaten düğün mü kalır artık:) yaz boyunca bunların kornasından taşkınlıklarından kaç kere uyandığımı bir de bana sorun. Medeniyetsizlik dışında bir şey değil bu korna basma, bağırma vs.
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın