KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Aralık 2025 Çarşamba
°C

Düşünceden Siyasete Ahlak semineri

Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Değişim Sürecinde Önceliklerimiz ve Sorumluluklarımız başlıklı seminerler dizisinde bu ay, Gazeteci Yazar Kenan Alpay'ın sunduğu Düşünceden Siyasete Ahlak konusu işlendi.

Düşünceden Siyasete Ahlak semineri
29 NİSAN 2018 PAZAR 21:26
0
1846
0
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Değişim Sürecinde Önceliklerimiz ve Sorumluluklarımız üst başlıklı seminerler dizisinde bu ay, Gazeteci Yazar Kenan Alpay'ın sunduğu Düşünceden Siyasete Ahlak konusu işlendi.

Ahlak mefhumu ile sunumuna başlayan Alpay, bu kavramın diğer tüm toplumlara nazaran, Müslümanlar nezdinde çok büyük değer taşıdığını vurguladı.

Hz. Muhammed(s.a.v)'in el-Emin sıfatı ile ahlaklı bir hayat nizamının bizlere en büyük örneklik teşkil ettiğini söyleyen Alpay, bu mefhumun imanın bir gerekliliği olduğunun da altını çizdi.

Alpay, ahlakın zaman zaman Antik Yunan'da kullanılan etik kavramı ile karıştırıldığını fakat etiğin, bir olayın veya olgunun normu olduğunu, ahlakın ise normlara hapsedilemeyen bir mesabe olduğunu söyledi. Kuran ve Sünnet temelli bir olgu olarak “ahlak” kavramını çeşitli örneklikler üzerinden dinleyicilere aktaran gazeteci-yazar; müminler, muvahhidler, mücahidler olarak bizlerin ahlaklı olmak ile yükümlü olduğumuzu belirtti.

Bunlarla beraber hayatımızdaki tüm olay ve olguları ahlak süzgecinden geçirmek gerektiğini belirten Alpay, siyaseten de ahlaklı olmayı ve bu minvalde adaleti gözetmeyi gerekli kılan bir dine mensup bireyler olduğumuzu hatırlattı. Siyaset ahlakı üzerinden, özellikle son zamanlarda yaşanan olaylar ile birlikte, hassasiyetlerin ahlak üzerinden şekillenmediğini belirten Alpay, pragmatist denilen, tamamıyla çıkarcı bir yaklaşımla bu hassasiyetlerin sergilendiği dönemlerden geçtiğimizi söyledi. Diğer bir zaaflı alanımızın ise birçok şeyi siyaseten değerlendirdiğimiz için toplumsal yozlaşmanın çoğunlukla gözden kaçırıldığını söyleyen yazar, gündemimizi toplumsal sorunların değil de diziler, filmler, maçlar gibi çeşitli argümanların meşgul ettiğini belirtti. Hayatın zevkleri üzerine kurulmuş bir hayat tarzının ve geleceğe yönelik planlar yapmayıp anı yakalamaya yönlendiren bir yaşantının, gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten Kenan Alpay, sisteme bağlı siyaset anlayışının ise bu bozuk hayat tarzına farklı alanlarda kapı açtığını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
03.12.2025
14:58
Bingöl`den gidenler dikkat! Gürcistan`dan yeni şartlar!
Bingöl'den gidenler dikkat! Gürcistan'dan yeni şartlar!
Yeni yılla birlikte, ülkeye yapılacak tüm ziyaretlerde seyahat ve sağlık sigortası zorunlu hale gelecek. Belgeyi sunamayanlar, günübirlik giriş yapmak istese dahi ülkeye alınmayacak.
03.12.2025
14:18
'Ek Ödeme Adaletsizliği Çalışma Barışını Bozuyor'
'Tüm kamu görevlileri düzenlemeden eşit şekilde yararlanmalıdır' diyen Büro Memur-Sen Bingöl Şube Başkanı Murat Budunoğlu: 'Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak verilen hakların kamu içerisinde eşitliği bozmaması, ayrıştırmaya yol açmaması ve çalışma barışını zedelememesi gerekir,' dedi.
03.12.2025
14:10
'Tabela Dernekleri Sivil Toplumun İtibarını Zedeliyor'
Bingöl Engelliler Platformu Başkanı Mücahid Korkutata: 'Engelli bireyler üzerinden menfaat sağlanmasına asla izin vermeyeceğiz. Hukuki çerçeve net, beklenti açık: Şeffaf, hesap verebilir ve topluma dokunan STK'lar güçlendirilmeli'
03.12.2025
13:57
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü`nde Öğrencilerle Buluştu
Rektör Çelik, Dünya Engelliler Günü'nde Öğrencilerle Buluştu
Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Çelik; 'Üniversite olarak kapsayıcı bir eğitim anlayışını benimsiyoruz. Öğrencilerimizin beklentilerini dinlemek ve ihtiyaçlarını yakından takip etmek bizim için büyük önem taşıyor' dedi.
03.12.2025
13:42
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Lider 12 Bingölspor, kritik Niğde sınavına kilitlendi
Son dönemlerde yaşanan talihsizliklere rağmen kadrosunu hızla toparlayarak liderliğini koruyan 12Bingölspor, puan farkının 9'a çıkmasının getirdiği moralle Niğde Belediyespor maçına hazırlanıyor. Yeni transferleriyle güçlenen ekip, kritik 90 dakikada taraftarı önünde büyük avantajı perçinlemeyi hedefliyor.
02.12.2025
15:17
Tüz: `Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor`
Tüz: 'Engelliler kutlama değil, köklü çözüm bekliyor'
Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Bingöl Memur-Sen Temsilcisi Bahattin Tüz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde yaptığı açıklamada engelli bireylerin yıllardır çözüme kavuşturulmayan sorunlarına dikkat çekerek hükümete ve karar vericilere 'kapsamlı reform' çağrısı yaptı. 'Bugün kutlama değil, haklarımızı haykırma günüdür' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın