KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
02 Mayıs 2026 Cumartesi
°C

Düşünceden Siyasete Ahlak semineri

Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Değişim Sürecinde Önceliklerimiz ve Sorumluluklarımız başlıklı seminerler dizisinde bu ay, Gazeteci Yazar Kenan Alpay'ın sunduğu Düşünceden Siyasete Ahlak konusu işlendi.

Düşünceden Siyasete Ahlak semineri
29 NİSAN 2018 PAZAR 21:26
0
2017
0
AA aa

Özgür-Der Bingöl Şubesi'nin düzenlemiş olduğu Değişim Sürecinde Önceliklerimiz ve Sorumluluklarımız üst başlıklı seminerler dizisinde bu ay, Gazeteci Yazar Kenan Alpay'ın sunduğu Düşünceden Siyasete Ahlak konusu işlendi.

Ahlak mefhumu ile sunumuna başlayan Alpay, bu kavramın diğer tüm toplumlara nazaran, Müslümanlar nezdinde çok büyük değer taşıdığını vurguladı.

Hz. Muhammed(s.a.v)'in el-Emin sıfatı ile ahlaklı bir hayat nizamının bizlere en büyük örneklik teşkil ettiğini söyleyen Alpay, bu mefhumun imanın bir gerekliliği olduğunun da altını çizdi.

Alpay, ahlakın zaman zaman Antik Yunan'da kullanılan etik kavramı ile karıştırıldığını fakat etiğin, bir olayın veya olgunun normu olduğunu, ahlakın ise normlara hapsedilemeyen bir mesabe olduğunu söyledi. Kuran ve Sünnet temelli bir olgu olarak “ahlak” kavramını çeşitli örneklikler üzerinden dinleyicilere aktaran gazeteci-yazar; müminler, muvahhidler, mücahidler olarak bizlerin ahlaklı olmak ile yükümlü olduğumuzu belirtti.

Bunlarla beraber hayatımızdaki tüm olay ve olguları ahlak süzgecinden geçirmek gerektiğini belirten Alpay, siyaseten de ahlaklı olmayı ve bu minvalde adaleti gözetmeyi gerekli kılan bir dine mensup bireyler olduğumuzu hatırlattı. Siyaset ahlakı üzerinden, özellikle son zamanlarda yaşanan olaylar ile birlikte, hassasiyetlerin ahlak üzerinden şekillenmediğini belirten Alpay, pragmatist denilen, tamamıyla çıkarcı bir yaklaşımla bu hassasiyetlerin sergilendiği dönemlerden geçtiğimizi söyledi. Diğer bir zaaflı alanımızın ise birçok şeyi siyaseten değerlendirdiğimiz için toplumsal yozlaşmanın çoğunlukla gözden kaçırıldığını söyleyen yazar, gündemimizi toplumsal sorunların değil de diziler, filmler, maçlar gibi çeşitli argümanların meşgul ettiğini belirtti. Hayatın zevkleri üzerine kurulmuş bir hayat tarzının ve geleceğe yönelik planlar yapmayıp anı yakalamaya yönlendiren bir yaşantının, gün geçtikçe yaygınlaştığını belirten Kenan Alpay, sisteme bağlı siyaset anlayışının ise bu bozuk hayat tarzına farklı alanlarda kapı açtığını söyledi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
01.05.2026
16:28
Psikolog Aydın:
Psikolog Aydın: 'Akran Zorbalığı Bir Çocukluk Değil, Ruh Sağlığı Sorunudur'
Klinik Psikolog Sercan Aydın, son dönemde artış gösteren akran zorbalığına dikkat çekerek, erken müdahale ile bu sorunun önlenebileceğini vurguladı.
01.05.2026
16:14
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Öğrenciler için artık zorunlu oldu, müfredata girdi!
Akran zorbalığına karşı yeni adım atıldı. TBMM komisyonunun raporuna göre okullarda akran zorbalığına karşı müfredata zorunlu bir ders ekleniyor.
01.05.2026
16:03
Altunbay:
Altunbay: 'Emeğin Değeri Korunmalı, Çalışanların Koşulları İyileştirilmeli'
Türk-İş Bingöl İl Başkanı Şeyhmus Altunbay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, artan hayat pahalılığı, gelir adaletsizliği ve çalışma hayatındaki sorunlara dikkat çekti.
01.05.2026
15:43
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
Bingöllü Öğrencilerden TÜBİTAK Finallerinde Büyük Başarı
TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finallerinde Bingöllü öğrenciler, yapay zekâ destekli 'RoboFeeder-AI' projeleriyle Türkiye ikincisi oldu.
01.05.2026
15:17
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete`de yayımlandı
15 yaş altına sosyal medya yasağı Resmî Gazete'de yayımlandı
Resmî Gazete'de yayımlanan kanuna göre sosyal medya platformları 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunamayacak ve bu hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
01.05.2026
15:13
İsrail`in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası`na bırakıldı
İsrail'in alıkoyduğu Sumud aktivistleri Girit Adası'na bırakıldı
Gazze'ye yönelik işgal ve ablukasını sürdüren İsrail'in Yunanistan açıklarında müdahale ettiği Küresel Sumud Filosu aktivistleri Yunanistan'ın Girit Adası'na bırakıldı. Aralarında Bingöllü isimlerinde bulunduğu 20 Türk aktivistinin bugün 17.00-18.00 aralığında İstanbul Havalimanı'nda olması bekleniyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın