KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
11 Eylül 2025 Perşembe
°C

Eğitim düzenlemesi tasarrufu artıracak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ”Eğitimle ilgili düzenlememizin tasarruf oranlarını artırıcı bir etki yapacağını düşünüyoruz” dedi.

Eğitim düzenlemesi tasarrufu artıracak
14 MART 2012 ÇARŞAMBA 22:35
0
1409
0
AA aa

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Devlet Bakanı Yılmaz, Dünya Bankası, Kalkınma Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı'nın birlikte düzenlediği ”Yüksek Büyümenin Sürdürülebilirliği: Yurtiçi Tasarrufların Rolü” başlıklı Türkiye Ülke Ekonomik Raporu'nun tanıtım toplantısına katıldı.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, son 10 yılda kamu sektörünün çok doğru işler yaptığını, çok daha dayanıklı bir bünye oluşturduğunu, makro ekonomik temelleri sağlamlaştırdığını, güven ve istikrar sağladığını fakat toplam tasarruflar açısından bakıldığında tablonun bu kadar olumlu olmadığını söyledi. Türkiye'de tasarruf oranlarının gerilediğini belirten Yılmaz, bu düşüşün temel nedeninin de kamu değil özel kesim tasarruflarındaki gerileme olduğunu vurguladı.

Bakan Yılmaz, bu dönemde yatırımların arttığını, küresel sermayenin Türkiye'ye daha fazla ilgi göstermeye başladığını ancak özel tasarrufların yeterince artmadığını belirtti.

Orta Vadeli Programda yurtiçi tasarrufları artırmak için çok somut tedbirlere yer verdiklerini ifade eden Yılmaz, bu tedbirler içinde istihdamın artırılması, gerek kamuda gerek özel sektörde israfı azaltmaya, verimliliği artırmaya dönük politikaların vurgulandığını söyledi. Burada bir diğer önemli başlığın mali araçların çeşitlendirilmesi ve vatandaşların farkındalığını artırmaya dönük çalışmalar olduğunu belirten Yılmaz, şöyle devam etti:

”İstikrar içinde dünyadan sermaye cezbetmeye devam edeceğiz. Dünyanın sermayesi tasarrufların büyümesine odaklı bir biçimde kullanılmaya devam edecek. Burada problem kamuda değil. Kamunun mali disiplinini hane halklarına, şirketlere çevirmek durumundayız. Bu sorunu aşarken vergileri artırmak doğru değil. Elimizdeki rapor bunun dönüp daha fazla zarar vereceğini vurguluyor. Gelir düzeyinin artması da burada önemli. Gelir arttıkça tasarrufu da artırıyor. Hem tasarrufu hem de tüketimi artıran bir trend içinde yürüyebileceğiz.”

Cevdet Yılmaz, tasarrufların artırılması için vatandaşların daha fazla bilgilendirilmesi ve alternatif finansman kaynaklarının çeşitlendirilmesinin önemini yineledi.

Yılmaz, kadınların erkeklere göre daha fazla tasarruf yaptıklarına, dolayısıyla kadınların işgücüne katılımının, mali konularda daha fazla söz sahibi olmalarının tasarrufları artırıcı bir husus olduğuna da dikkati çekti.

Bu noktada eğitimin önemine işaret eden Yılmaz, ”Eğitimle ilgili düzenlememizin tasarruf oranlarını artırıcı bir etki yapacağını düşünüyoruz.” dedi.

Kadınların işgücüne katılımlarının geçen yıl itibariyle erkeklerin işgücüne katılımlarından daha güçlü bir şekilde arttığına dikkati çeken Yılmaz, ”Biz bunun tasarrufu da destekleyici bir eğilim olduğunu görüyoruz. 12 yıllık eğitim, giderek artan eğitim sürelerinin tasarruf oranlarımızı artırıcı bir faktör olarak karşımıza çıkacağını düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
11.09.2025
07:37
`Haftada 4 gün mesai` iddiasına DMM`den yalanlama
'Haftada 4 gün mesai' iddiasına DMM'den yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organlarında yer alan 'Orta Vadeli Program'da haftada 4 gün mesai uygulamasına geçileceği' yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
10.09.2025
18:23
Başkan Arıkan: `Bingöl`ün afet müdahale kapasitesi artıyor`
Başkan Arıkan: 'Bingöl'ün afet müdahale kapasitesi artıyor'
Bingöl Belediyesi, yeni İtfaiye Hizmet Binası ve Afet Koordinasyon Merkezi – Arama Kurtarma Hizmet Binası'nın yapım sürecine başladı. Modern tesislerle birlikte şehir, yangın ve olası afetlere karşı daha hazırlıklı hale gelirken müdahale kapasitesi de önemli ölçüde artacak. Başkan Arıkan: 'Bu merkezle şehrimiz afetlere müdahale gücünü artıracak ve arama-kurtarma ekiplerimizin çalışmalarını tek çatı altında yürütmelerini sağlayacak.'
10.09.2025
18:21
Bingöl`de Tüketici Hakem Heyeti`ne 230 başvuru yapıldı
Bingöl'de Tüketici Hakem Heyeti'ne 230 başvuru yapıldı
Vali Ahmet Hamdi Usta: 'Haksız fiyat artışları, aldatıcı indirimler ve tüketici mağduriyetlerine karşı her zaman yanınızdayız' dedi.
10.09.2025
15:30
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi`nde…
Bingöl HÜDAPAR heyeti Millet Bahçesi'nde…
HÜDA PAR İl Başkanı Refik Alpaya; 'Çalışmalara başlayan yeni firmanın yetkilileri, Millet Bahçesinin kasım ayına kadar bitirileceğini söylediler. Temennimiz, bir an önce bitirilip halkımızın hizmetine sunulmasıdır' dedi.
10.09.2025
15:10
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl`e Geliyor
Geleneksel Oyunlar Tırı Bingöl'e Geliyor
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Abdulhadi Turus, Bingöl halkını bu güzel şenliğe davet ederek geçmişin ihtişamını, geleceğe taşımak adına 10 Eylül 2025 günü (bugün) 17:00 -22:00 saatleri arasında bütün Bingöl halkını Bingöl Kentpark'a buluşmaya davet etti.
10.09.2025
14:59
Türkiye`de kuraklık haritasında Bingöl…!
Türkiye'de kuraklık haritasında Bingöl…!
Meteoroloji Genel Müdürlüğü dehşet veren haritayı paylaştı. Son 12 aylık kuraklık haritasına göre; Türkiye'nin büyük kısmı şiddetli ve olağanüstü kuraklık yaşıyor. Haritada Bingöl'ün yer aldığı kategori ise su kaynaklarının korunması, su tasarrufu ve daha birçok tedbir alınması gerektiğine işaret ediyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın