KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
30 Temmuz 2026 Perşembe
°C

Eğitim-sen'den posta yazarına kınama

Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanlığı, Posta gazetesi yazarlarından Tolga Candaş Işık'a Kürtler hakkında yazdığı yazıdan dolayı tepki gösterdi.

Eğitim-sen`den posta yazarına kınama
04 ŞUBAT 2011 CUMA 08:44
0
2615
2
AA aa

Posta gazetesi yazarlarından Tolga Candaş Işık'ın Kürtler hakkında yazdığı yazıya tepki göstermek amacıyla Eğitim-Sen Bingöl Şube Başkanlığı, dün saat 12.30'da Dörtyol Saat Kulesi önünde basın açıklaması yaptı.


Basın açıklamasının sonunda Posta gazetesi yakıldı. Çok sayıda Eğitim-Sen üyesinin katıldığı basın açıklamasını, Eğitim-Sen Bingöl Şube Sekreteri İsmail Koç okudu.


Koç, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “27.01.2011 tarihinde Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık tarafından “Güneydoğuda Çanak Anten Terörü” adlı yazı yayınlanmıştır. Bu yazıda güya Doğu, Güneydoğu'yu şehir şehir, köy köy ve ev ev dolaşmış daha sonra böyle bir sonuca varmıştır.

Ona göre burada yaşayanlar eğitimsiz, kitaptan yoksun, törelerin hakim olduğu, dünyadan habersiz, işini gücünü bırakmış; gencinden yaşlısına tüm bölge halkının kurdukları çanak antenlerle aslında ROJ TV ve diğer basın yayın organlarını izlemek için değil cinsel içerikli kanalları izlediğini, bunun da halk arasında taciz ve tecavüze yol açtığını yazmıştır. Bu aşağılık düşüncelerle Kürtleri itham edenlerin ne derece aşağılık ve alçak olduğunu hepimiz çok iyi bilmekteyiz.

Eğer birini bir şeyle itham ediyorsanız kendisi de bu vasıfları taşımıyorsa itham atiğiniz her şey size ait ve sizde mevcuttur. Tüm bu yazdıklarının ve ithamların gerçek sahibi kendisidir. Yazının yazarı, yazıyı yayınlayan Posta gazetesinin yayın yönetmenleri ve Doğan Medya Grubu da bu onursuzluğun sahibidirler. Bu yazıyı yayınlayanlar Kürtler üzerinden prim yapmaya çalışıyor. Açıkçası yandaş medya Candaş'ını piyasaya sürmüştür.

Bir halkı bu kadar aşağılık düşüncelerle karalamak ve saldırmak ne kendisinin ne de başkalarının haddine düşmez. Bölgede yıllarca yaşanan olaylara sessiz kalan, faili meçhulleri içten içe alkışlayanlar, tecavüze uğrayan kadınların çığlığını duymayan, daha birkaç ay önce resmi görevlilerin de içinde bulunduğu Siirt'te yaşanan tecavüze karşı hiçbir ses çıkarmayan siz değil miydiniz? Bölgenin kırsalında çobanlık yaparken bedeni parçalanan Ceylan Önkol için sessizleşen sizler değil miydiniz? Tüm bu yaşananlar Kürtlere karşı yükseltilmeye çalışılan militarist, taciz-tecavüz ve linç kültürünü yaratan zihniyetin bir sonucu olduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz.

Yıllarca kafatasçılarıyla Kürtleri teslim almaya çalışanlar şimdide sapıklarını ve ahlaksızlarını Kürtlerin üzerine salmıştır. Kürtlere ve demokratik çevrelere karşı hiç vakit kaybetmeden dava açan, çocukları cezaevine atan yargının bu olay karşısında izleyici kalması da kabul edilebilir bir tutum değildir. Vakit kaybetmeden gerekenin yapılması insan haklarının gereği kanuni bir zorunluluktur. Bu seviyesiz ve ahlaki olmayan yazıyı yazan sözde araştırmacı yazar Tolga Işık ve bu yayına izin veren Posta gazetesini ve Doğan Medya Gurubu'nu kınıyoruz. Türkiye halklarına sesleniyoruz: Bu şekilde tavır sergileyen bu insan ve anlayış özünde bölücü olup Kürt halkı nezdinde tüm halklara hakaret etmiştir. Bu ırkçı ve kafatasçı zihniyeti herkes kınamalı ve onu destekleyen gazeteyi boykot etmelidir.
 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
baylaz (@Misafir_1815)
06 Şubat 2011 Pazar 13:09
ve bunlar yıne cıkmıs chp lı lerdır bunlar bunlar kurtcu dıyorlar kendıne ama chp ın cocuklarıdır bunlar sol gorusluler cıkmıs yıne meydana rtık ölülerden bıle oy ıstıyorlar ha ha ha ha
mehmet a. (@Misafir_1811)
04 Şubat 2011 Cuma 20:26
sıkıyorsa hurşit güneş'i potesto edin. ama sizde o yürek yok. çünkü göbek bağıyla chp'ye bağlısınız!
29.07.2026
20:48
Baraç`tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
Baraç'tan TOKİ Teslimat Sürecine Tepki
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, 'Hak sahipleri yeni mali yüklerle karşı karşıya, Bingöl milletvekilleri neden sessiz?'
29.07.2026
20:47
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Bingöllü Dağcılar Süphan Zirvesinde
Yüksek İrtifa Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü üyeleri, 4 bin 58 metre rakımlı Süphan Dağı tırmanışını başarıyla tamamladılar.
29.07.2026
20:46
Eğitim-Sen:
Eğitim-Sen: 'Güçlendirmeye Evet, Plansızlığa Hayır!'
Ağustos ayı içerisinde birçok eğitim kurumunun güçlendirilmesine yönelik ihale yapılacak olmasına dair eleştirileri ve endişelerini paylaşan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi; 'Güçlendirme gerekli ama planlama yanlış; öğrenciler ve öğretmenler belirsizlikle karşı karşıya bırakılıyor.'
29.07.2026
20:44
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Alt Yapı İçin Lig Çağrısı
Bingöl'de 10-12 yaş grubuna yönelik düzenli lig organizasyonlarının düzenlenmesi çağrısında bulunan Yeni Güveçlispor U12 Teknik Direktörü Kıtay; 'Altyapıya yapılan yatırım, geleceğe yapılan yatırımdır' diyerek ilgili kurumların harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
29.07.2026
20:42
‘Arı kovanları ateşe verildi` iddiası
'Arı kovanları ateşe verildi' iddiası
Bingöl'de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ateşe verdiği öne sürülen kovanlar kullanılamaz hale geldi.
29.07.2026
20:40
Gümüşlü`de Arazi Yangını Paniği
Gümüşlü'de Arazi Yangını Paniği
İtfaiye ve orman ekiplerinin zamanında müdahalesiyle alevler büyümeden söndürüldü
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın