KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Eğitim-sen'e çok sert yanıt!

Eğitim-Sen’in eleştirilerine sert yanıt veren Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilciliği: “Hukuku, kanunu ve sendikacılığı bilmeksizin ve öğrenmek için çaba sarf etmeksizin, sendikal mücadeledeki başarısızlıklarını iftiralarla ve suç isnatlarıyla kapatmaya çalışanlar, sendikal mücadeleyi çamur güreşi arenasına çevirmeye kalkışanlar, adaletin keskin kılıcı önünde hesap vermeye mahkûmdurlar.”

Eğitim-sen`e çok sert yanıt!
22 MAYIS 2013 ÇARŞAMBA 08:25
0
2135
9
AA aa

Eğitim Bir-Sen Bingöl Üniversitesi Temsilciliği, Bingöl Üniversitesi'ndeki üye çalışmalarında karşılaşılan durumlara ilişkin açıklama yapan ve devletin sendikalar üzerinden soyulduğu iddiasında bulunan Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'ne çok sert bir yanıt verdi ve konunun mahkemeye taşınacağını bildirdi.

“CAHİLLİĞİ MAZUR GÖRÜLECEK KADAR CAHİL OLMANIN TİPİK TEZAHÜRÜDÜR”

Eğitim-Sen Bingöl Şubesi'nin “Eğitim Bir-Sen üzerinden devletin soyulduğu” iddiasının son derece çirkin bir itham olduğunun vurgulandığı açıklamada: “Sendika üyesi olamayacakların üye yapıldığı iddiasıyla üyelerden kesilen üyelik aidatını devleti soymak olarak gören bir zihniyetin kanunu da sendikacılığı da bilmediği görülmektedir. Sendika üyelik aidatı kişinin aylık ücretinden kesilmektedir, devlet tarafından ödenmemektedir. Hal böyleyken nasıl oluyor da devlet soyulmuş oluyor anlayabilmiş değiliz. Üyelik aidatları ile 6111 sayılı Kanunun 118'inci maddesiyle getirilen toplu sözleşme primini birbirine bağlamak, buradan hareketle üyelik aidatını devlet ödüyor demek, toplu sözleşme primine sendika aidatı demek “cahilliği mazur görülecek kadar cahil olmanın” tipik tezahürüdür. Toplu sözleşme primi almak, devleti soymak ise bu durumda sendika üyesi olmaları sebebiyle toplu sözleşme primi alan Eğitim Sen üyeleri de bu suça iştirak etmektedir. Üyelik aidatlarını, toplu sözleşme primi üzerinden devlet ödüyor demek Eğitim-Sen'in devletten aidat alması demektedir. Eğer bu devleti soymak ise Eğitim-Sen de bu aidatları iade etmelidir.”

“AHLAKİ DEĞİL!”

“Eğer iddia ‘sendika üyesi olamayacakların üye yapılması' ise buna karşı başvurulacak hukuki yollar bellidir” denilen açıklamada, hukuk yoluna başvurmaksızın iftira atmanın ahlaki olmadığının altı çizildi.

Açıklamada: “Hukuk yoluna başvurmaksızın iftira atmak ve suç isnadında bulunmanın sendikal ahlaka da devrimci (!) ahlaka da sığmadığı kanaatindeyiz. Bu iddiada bulunan sendikanın, “Sendika Haktır, Genelgelerle Yasaklanamaz” başlıklı bildirilerinde “4688 sayılı Kanunun 15'inci maddesiyle sadece emniyet mensuplarının değil rektörler, dekanlar, enstitü ve yüksekokul müdür ve müdür yardımcıları başta olmak üzere, hâkimlerin, savcıların, Milli Savunma Bakanlığında, Türk Silahlı Kuvvetleri kadrolarında çalışan sivil memurların ve kamu görevlilerinin, Merkez denetim elemanlarının, ceza infaz kurumlarında çalışan kamu görevlilerinin de aralarında bulunduğu on binlerce kamu emekçisinin sendika kurması, sendikaya üye olması engellenmiştir. Kısacası on binlerce kamu emekçisi çalışma koşulları hakkında söz hakkına dahi sahip değildir” denilerek sendika üyesi olamayacakların üye olabilmelerini savunduğunu ileri sürmesi hayrete şayandır” ifadeleri yer aldı.

“ADALETİN KESKİN KILICI ÖNÜNDE HESAP VERMEYE MAHKÛMDURLAR”

Eğitim-Sen'e yönelik sert eleştirilerin yer aldığı açıklamada, hukuk yolu işaret edildi ve şunlar kaydedildi.

“Yine malum açıklamada SODES projelerine de değinilmiş, yolsuzluk iddiasında bulunularak Sendikamızın adı hiçbir ilgisi olmadığı halde bu projelere de karıştırılarak Sendikamız adı üzerinden bir yolsuzluk algısı oluşturulmaya çalışılmıştır. Üyelik aidatı almak talan ve yağma olarak görülüyorsa Eğitim-Sen de bu talan ve yağmanın bir aktörüdür. Sendika üyesinden kesilen aidat, kamu görevlisinin emeğinin karşılığı olan ücretinden ödenen tutardır. Kamu çalışanının emeğini halka mal etmek kendi ideolojileri çerçevesinde tutarlı olsa da emeğin karşılığı olan ücreti devlete mal etmek ve kişinin ödediği aidatın Maliye Bakanlığına iadesini istemek, en azılı kapitalistlerin rüyalarında dahi yer bulamamaktadır. Görülüyor ki, Eğitim Sen Bingöl Şubesinin bu konuda ufku açık! Hukuku, kanunu ve sendikacılığı bilmeksizin ve öğrenmek için çaba sarf etmeksizin, sendikal mücadeledeki başarısızlıklarını iftiralarla ve suç isnatlarıyla kapatmaya çalışanlar, sendikal mücadeleyi çamur güreşi arenasına çevirmeye kalkışanlar, adaletin keskin kılıcı önünde hesap vermeye mahkûmdurlar.” 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
HAKAN ÇAVUŞ (@Misafir_13673)
24 Mayıs 2013 Cuma 12:39
Çözüm sürecinin bizi çözeceğini düşünen ve yazan arkadaş. eğer gerçek bir çözüm olursa kime hangi koltuğu peşkeş çekebileceksiniz. Sizin bütün dayanağınız para ve koltukarınız değil mi? Siz asıl kendi çözülmenizden korkun. Bütün yıldırmalarınızda çözülmediğimize göre yazdığınız korkuları görmek için aynaya bakın o zaman yüüz şeklinizin nasıl değiştiğini görürüsünüz.
kasım sonar (@Misafir_13642)
23 Mayıs 2013 Perşembe 10:12
Hak ve haktan yana olmak eğer onun bunun hakkını gaspetmek ve boş bulduğunuz koltuklara sorgususz sualsiz oturmaksa biz bu hak ve hakkaniyetten yana olmak istemiyoruz. Hak sizin olsun devem edin. Bakalım nereye kadar.
kasım sonar (@Misafir_13641)
23 Mayıs 2013 Perşembe 10:09
Ali'nin yanına veli'yi koyarsan sonuç çapulcu olur. Kimin çapulcu olduğu ortada.
Alper Tunga (@Misafir_13638)
23 Mayıs 2013 Perşembe 01:06
İlkeli ve tarafsız basın duruşunuzla yorumları yayınlayacağınız kanaatindeyim; iyi çalışmalar..
Alper Tunga (@Misafir_13637)
23 Mayıs 2013 Perşembe 01:05
Orhan SEVEN Ankara Büyükşehir İ.Ö.O'na teşekkürle müdür olmadı mı? 0,5 puanla hemde İsmail Hakkı ÖNAL'ı sf dışı etmediniz mi? Yunus KAVA 76.maddeyle öğretmen evine müdür olmadı mı 5 yıl? ha hadi bunlarda yalan deyin... Cenab-ı Allah size fırsat vermesin inşallah; ben bi eğitimciyim hakkımı size helal etmiyorum! Mahşerde hesap görülecek inşalla....
KEREM CAN (@Misafir_13635)
22 Mayıs 2013 Çarşamba 16:12
Bu kadar teleşın sebebi cebinize girecek liraların bira azalması mı acaba?
ferit akman (@Misafir_13633)
22 Mayıs 2013 Çarşamba 15:24
24 Kişinin aidatı haksız bir şekilde kasanıza girdi mi girmedi mi? sadece bunu söyleyin yeter. demogojiye gerek yok.
bingöl (@Misafir_13629)
22 Mayıs 2013 Çarşamba 11:47
kendini emekçi ve işçilerin temsilcisi olarak gören malum sendikanın bugüne kadar emekçilere ne kadar faydası dokunmuştur aşikardır.. işleri güçleri birilerini ayyuka çıkarma telaşı ve birilerine çamur atma cüretidir...kendileri ve temsilcilerine baktığınız zaman ise ancak ve ancak çalgılı çengili oyunlarla ya eleştirmek ya da malum siyasi görüşün çığpırtykanlığını yapmak.. kendilerinin ne önerileri var ne gibi olumlu bir tane uygulamaları var malum herkesin gözleri önündedir...aynen chp e gibi çamur at izi kalsın mantığıyla haraket etmeye başlamıştır...
ALİ VELİ (@Misafir_13625)
22 Mayıs 2013 Çarşamba 09:40
ARTIK YANLARINA İKİ ÜÇ ÇAPULCU BULAMAYIP SAAT KULESİNİN ÖNÜNDE ŞOW YAPAMIYACAKLARINI ANLADILAR, GÜNDEMDE KALMAK İÇİN BÖYLE ÇAMUR ATARLAR...YA SİZİN İŞİNİZ BİTTİ...ÇÖZÜM SÜRECİ SİZİ ÇÖZDÜ...GELİN TÖVBE EDİN HAKKTAN VE HAKLIDAN YANA OLUN....
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
02.05.2024
11:44
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Piyasada ölü balık tedirginliği! Alırken bir daha düşünün!
Kafeslerdeki ölü balıkların toplanıp paketlenerek özellikle Bingöl, Elazığ, Diyarbakır, Batman'a, Doğu illerine arabalara yüklenerek buralara gönderilip burada kilosunu 50-60 liraya piyasaya sürüldüğünü belirten somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, 'Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. 160 ila 200 liranın altında da alabalık görüyorsan yine bilsin ki dip balığı, ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın