Eğitim Sen Bingöl Şubesi Mali Sekreteri Muzaffer Aydın; “14 Ağustos 2006 tarihli gazetelerde yer alan Eğitim Bir-Sen Bingöl Şube Başkanlığı'nın açıklamasında, sendikamıza iftira atılmıştır” dedi.
Yönetmelikte ‘Başörtüsü serbest olacak' diye bir maddenin bulunmadığını belirten Aydın şunları söyledi: “Sanki hükümet başörtüsünü serbest yapmış, eğitim sen de karşı çıkmıştır şeklinde bir anlam çıkartılmış. Sendikamız başörtüsüne karşı çıkmadı. Açık lise yönetmeliğinin özgürlükleri kısıtlayan maddelerine karşı çıktı.” dedi.
Eğitim Bir Sen tarafından yapılan açıklamada, Eğitim Sen Konfederasyonu Eski Başkanının ‘Peygambere' hakaret ettiğinin söylendiğini belirten Aydın; “Kesinlikle böyle bir hakaret yoktur. Bu, geçmişten gelen birilerinin üzerinden siyaset ve sendikacılık yapma anlayışının bir sonucudur. Bunu daha önce yaptılar ve halen yapmaya devam ediyorlar. Ayrıca Türkiye'de bazı kesimler kendi alanlarıyla ilgili sorunları tartışmak yerine başkalarını ilgilendiren sorunlara el atmaktadırlar. Birilerini karalayarak sendikacılık yapmaya çalışmak sendikacılık anlayışıyla yakından ve uzaktan alakası yoktur.
Bu günden itibaren Kesk, Kamu Sen, Memur Sen hükümetle toplu görüşmelere başlamıştır. Eğer demokrasiden, özgürlüklerden ve emekten yana olduklarını iddia ediyorlarsa bunu toplu görüşmelerde göreceğiz. Kimin emekten yana ve ne kadar samimi olduğu görüşme masasında ortaya çıkacaktır.” dedi.
Bingöl Kent haber