KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
24 Ağustos 2026 Pazartesi
°C

Eğitimde 'ali topu atar mısın?' devri

Önümüzdeki eğitim öğretim döneminde anasınıfı ve ilköğretim birinci kademelerde kullanılan eğitici fişler, emir cümlesi içermeyecek. 'Ali topu at' gibi fişler, 'Ali lütfen topu arar mısın' olarak öğretilecek.

Eğitimde `ali topu atar mısın?` devri
12 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ 20:15
0
1497
0
AA aa
Burdur'daki okullarda okuyan minik öğrenciler, önümüzdeki yıl eskisinden çok daha farklı fişlerle karşılaşacak. Bundan sonra eğitici fişlerde 'Ayşe ip atla, Ali topu tut' gibi emir cümleleri yer almayacak. Bu cümleler önümüzdeki yıldan itibaren lütfen ve yapar mısın kelimeleri ile pekiştirilerek, emir cümlesi olmaktan kurtarılacak.

Yıllardır kullanılan fişlerde yer alan emir cümlelerinin artık değişme ve nezaket ifadelerine daha fazla yer verme vaktinin geldiğini söyleyen Burdur Valisi Rasih Özbek, konuyla ilgili proje başlattı.

Toplumda rica etme, teşekkür etme ve özür dileme gibi erdemlerin neredeyse sıfır seviyesine düştüğünü vurgulayan Vali Rasih Özbek, bunlara yeniden hayat kazandırmayı amaçlıyor.

Toplumca yaşamanın en büyük gerekliliklerinden biri olan nezaketin ayıpmış gibi algılanmaması gerektiği üzerinde duran Rasih Özbek, "Avrupa Birliği'nin kapılarını zorladığımız şu zamanlarda bazı erdemlerden ne yazık ki uzağız. Avrupa'da lütfen ile başlayan bir cümle kurmadan paranızla alışveriş bile yapamazsınız. Bizim de bu şekilde olmamız ve çocuklarımızı da nezaket kurallarına uyacak şekilde yetiştirmemiz lazım. Bu yüzden işe ilk olarak okuma yazma öğrenmede kullanılan fişlerden ve kamu binalarındaki yazılardan başlayacağız." dedi.

Vali Özbek Milli Eğitim Müdürü Recep Yiğit ve İl Özel İdare Genel Sekreteri İbrahim Şimşek'e 'lütfen, özür dilerim, teşekkür ederim sözlerinin tüm toplumda yaygınlaştırılması projesi' konusunda hızlı bir çalışma yapmaları talimatını verdi.

Okullardaki fişlerin değiştirilmesi projesini ilk kez Manisa Valiliği döneminde uyguladığını ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek aldığını hatırlatan Özbek, Burdur'da da aynı başarının yakalanabileceğini kaydetti. Vatandaşların da desteklerini isteyen Vali Özbek, "Kamu kurumlarımızdaki ilanlar ve yapılacak işlemlerin yer aldığı duyurularda da nezaket ifadeleri yer alacak. Ayrıca kamu çalışanlarımız da vatandaşlarla bu kurallar çerçevesinde konuşacak. Kaba saba cümlelerle bugün git yarı gel anlayışı da artık ortadan kalkacak." diyerek sözlerini tamamladı.

HABER7

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.08.2026
03:45
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Seçim öncesi yeni hamle! Ortak listeler zorlaşacak mı?
Bahçeli'nin seçim sistemi ve Siyasi Partiler Yasası'nın değiştirilmesi çağrısının ardından AK Parti kulislerinde yeni düzenleme iddiaları gündeme geldi. Resmi ittifak sisteminin korunması, ancak ortak liste ve çatı parti gibi seçim iş birliklerinin zorlaştırılması üzerinde durulduğu öne sürüldü.
24.08.2026
03:43
Bingöl`de peş peşe iki acı:
Bingöl'de peş peşe iki acı: 'Daha kaç can gidecek?'
Genç'te Murat Nehri'nde Mehmet Hazar'ın, ertesi gün Çevrimpınar'da Ahmet Kişeçok'un yaşamını yitirmesi Bingöl'ü yasa boğdu. Art arda gelen ölümlerin ardından sosyal medyada 'Bingöl'de neden dalgıç ekibi yok?', 'Baraj sirenleri çalışıyor mu?' ve 'Daha kaç can kaybedilecek?' tepkileri yükseldi.
24.08.2026
03:42
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Akaryakıt zamlandı! Benzin 74 lirayı aştı
Motorinin ardından benzine de zam geldi. Benzinin litre fiyatı 2 lira 74 kuruş artarken, Bingöl'de benzin 74,08 TL, motorin ise 85,51 TL'den satılıyor.
24.08.2026
03:41
MHP`de delegelik krizi! Akça`dan sert tepki
MHP'de delegelik krizi! Akça'dan sert tepki
MHP Bingöl Merkez İlçe eski Başkanı Yusuf Akça, merkez ilçe delegeliğinin gerekçe gösterilmeden listeden çıkarıldığını belirterek karara tepki gösterdi. Akça, 'Bu karar üyelerin iradesine ve parti içi demokrasiye vurulmuş açık bir darbedir' dedi.
24.08.2026
03:40
Bingöl`de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'de örtü yangını kontrol altına alındı
Bingöl'ün Genç ilçesine bağlı Bulgurluk köyünde çıkan örtü yangını, ekiplerin koordineli müdahalesiyle kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmaları sürüyor.
24.08.2026
03:38
Bingöl`de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayaların arasından kilo kilo bal buldu
Bingöl'de kayalıklar arasında doğal kaya balı bulundu. Hüseyin Anacur, yaptığı inceleme sırasında fark ettiği balı kayalıkların arasından çıkartarak o anları görüntüledi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın