KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
13 Temmuz 2025 Pazar
°C

Eğitimde cevap aranan soru

Okullarından mezun oldukları halde iş bulamayan binlerce genç ve nitelikli eleman arayan işveren ortak soruda birleşiyor...

Eğitimde cevap aranan soru
05 MART 2008 ÇARŞAMBA 11:08
0
1035
0
AA aa
Bekir Türkmenoğlu

Okullarından mezun oldukları halde iş bulamayan binlerce genç ve nitelikli eleman arayan işveren ortak soruda birleşiyor..."Hem işsiz mezunlar var hem de nitelikli eleman yok".

Konuyla ilgili görüşlerini aktaran Okan Üniversitesi Mütevelli heyet Başkanı Bekir Okan, “Üniversite-sanayi işbirliği ise yok denecek derecede. Biz 35 yıllık bir grubuz. Türkiye'de ve dünyada birçok projeler gerçekleştirdik. Birikimlerimizi öğrencilerimize aktarmak istiyoruz. Bunda da başarılıyız” dedi.

Bir dünya üniversitesi olmak için yola çıktıklarını da ifade eden Okan, bunun için de üniversitelerini dünyadaki yeni ihtiyaçlara göre şekillendirdiklerini söyledi. Okan, “Hiçbir vakıf üniversitesinde yokken, biz Çince ve Rusça bölümleri açtık. Çünkü ülkemize bu coğrafyalarda iş var. Ona göre de eleman yetiştirilmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Her sene devlet ve vakıf üniversitelerinden yüz binlerce gencin mezun olduğunu, bu gençlerin büyük çoğunluğunun da işsizlere katıldığını belirten Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan, şöyle konuştu:

“O kadar çok üniversite mezunu varken, bir taraftan da şirketler, bizim grup da dahil, nitelikli eleman bulamıyoruz. Biz bunun ikisini buluşturmak istiyoruz. Üniversite ile sanayiciyi buluşturuyoruz. Öğrencilerimize şirketlerde staj imkanları sunuyoruz, öğrencilerimizin şirket kültürünü almalarını sağlıyoruz. Onları çalışmaya hazır hale getiriyoruz.”

GİRİŞİMCİLER UMUT AŞILIYOR

Okan, Türkiye'nin çok önemli girişimcilerini de öğrencileriyle buluşturduklarını söyledi. Yakın bir zamanda Coca-Cola'nın tepesinde bulunan Muhtar Kent'i öğrencileriyle bir araya getireceklerini bildiren Okan, “Girişimcilik dersimiz var. Bu ders öğrencilerimize yeni ufuklar açıyor. Bu önemli girişimciler nasıl başardıklarını öğrencilerimizle paylaşacaklar. Dolayısıyla bir taraftan da gençlere umut verecekler” dedi.

Okan Üniversitesi'nin Tuzla'daki kampusünün tamamlandığında 120 milyon dolara mal olacağını belirten Bekir Okan, “Binaların arasında, gecekondu tipi binalarda üniversite olmaması lazım. Üniversite, öğrenciye sosyal etkinliklerin tümünü sunmalı” diye konuştu.


akşam

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.07.2025
00:58
12Bingölspor`dan sponsorluk çağrısı!
12Bingölspor'dan sponsorluk çağrısı!
Yönetim kurulu üyeleri haricinde bir sonuç alınamadığını ve takıma dışarıdan hiçbir maddi destek bulunamadığını vurgulayan Başkan Özturan; 'Gerekli destekleri sağlayamazsak bu durum bizlerin tek başına üstelenebileceği bir yük değildir. Herkesi, takımımıza sahip çıkmaya davet ediyorum!'
12.07.2025
00:54
Seven`den ‘Terörsüz Türkiye` vurgusu
Seven'den 'Terörsüz Türkiye' vurgusu
AK Parti Bingöl İl Başkanı Yılmaz Seven: 'Terörsüz bir Türkiye, sadece güvenlik açısından değil, sosyal ve ekonomik açıdan da büyük bir dönüşümün kapılarını aralayacaktır.'
11.07.2025
18:32
Bingöl`de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl'de aranan şahıs yakalandı, kırsalda uyuşturucu ele geçirildi
Bingöl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen çalışmalarda 4 yıl 10 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs Garip Köyü'nde yakalandı. Sağgöze Köyü kırsalında ise 1.410 kök kenevir ve silah ele geçirildi, iki şahıstan biri yakalandı.
11.07.2025
18:30
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti Önergesine Yanıt İstedi
DEM Parti gurubundan yapılan açıklamada: 'DEM Parti Belediye Meclis grubu olarak yaklaşık 4 ay önce verdiğimiz önergeye de hala cevap verilmemiştir ve Bingöl Belediyesi yaptığı torpillerle Bingöl gençlerinin vicdanının altında kalmıştır' denildi.
11.07.2025
17:59
LGS`de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
LGS'de 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu
Bingöl merkez TOBB Cevdet YILMAZ Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kerem Katar, 2025 Lise Giriş Sınavı'nda (LGS) 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu! Sonucu 'Bingöl'ümüzü gururlandıran büyük başarı!' notuyla paylaşan Bingöl Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta; 'Yolun açık, başarıların daim olsun Ahmet Kerem!'
11.07.2025
17:29
Kuyuldar`dan çağrı!
Kuyuldar'dan çağrı! 'Herkesin fikrine, katkısına ihtiyacımız var'
Bingöl'ün acil çözülmesi gereken sorunlarını 'işgal, su, trafik ve deprem' başlıklarıyla sıralayan ve çözüm için kamu, sivil toplum ve halkın katılımı çağrısında bulunan Bingöl Kent Konseyi Başkanı Yunus Kuyuldar: 'Bu şehirde yaşayan herkesin fikrine, katkısına, deneyimine ihtiyacımız var. Bingöl'ü hep birlikte daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek istiyoruz' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın