KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
26 Nisan 2026 Pazar
°C

Ekinci: Kardeşlik duyguları ile kucaklaşmalıyız

Vali Ekinci. 'Kulluk ve infak bilincini perçinleyen bu bayramı layıkıyla değerlendirmeli, birbirimize sevgi ve saygıda kusur etmeden en içten kardeşlik duyguları ile kucaklaşmalıyız.'

Ekinci: Kardeşlik duyguları ile kucaklaşmalıyız
09 AĞUSTOS 2019 CUMA 18:00
0
1719
0
AA aa

Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Vali Ekinci, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dayanışmanın ve yardımlaşmanın kalplerimizi yakınlaştırdığı, yakınlaşmanın da ufkumuzu zenginleştirdiği, bilinçlerimize barış ve kardeşlik, hikmet ve irfan tohumları saçtığı bir Kurban Bayramına daha erişmenin sevincini ve mutluluğunu yaşıyoruz.

Bayramlar dostluk, kardeşlik ve ünsiyet duygularının yoğunlaştığı, birlik ve beraberlik coşkusunun yepyeni ve taze ümitlere dönüştüğü, kadın-erkek, yaşlı-genç tüm insanlarımız arasında muhabbet yüklü gönül köprülerinin kurulduğu, dargınlıkların unutulduğu, barışın ortak dile ve davranışa dönüştüğü çok özel günlerdir.

Toplumda hayırlarda yarışma duygusunu tazeleyen, fakiri, mazlumu ve mağduru hatırlatarak hayır duaları için tatlı meşguliyetler yaşatan, değerlerimizi yeni nesillere aktarma konusunda yolumuzu aydınlatan, kulluk ve infak bilincini perçinleyen bu bayramı layıkıyla değerlendirmeli, birbirimize sevgi ve saygıda kusur etmeden en içten kardeşlik duyguları ile kucaklaşmalıyız.

Kulluğumuzun ve medeniyetimizin bir nişanesi olarak sunduğumuz kurbanlar ve elimizi uzattığımız yakın uzak kardeşlerimiz sayesinde varlığa dair şuurumuz ve tasavvurumuz gelişmekte, rahmet ve merhamet kavramları kalbimizde yeniden şekillenmekte, etrafımıza karşı sorumluluk duygularımız ve farkındalığımız gelişmektedir.

Unuttuğumuz değerleri yeniden hatırlamak ve diriltmek ve bin bir sıkıntı ile imtihan olunan dünyamıza bir reçete olarak ‘hayırlarda yarışmayı' sunmak için, bizleri günlük hayatın kaygı ve zorluklarından uzaklaştıran, kalplerimizi iyiliklerde buluşturan, huzurlu yarınlar için topluma ümit veren bu nimet yüklü özel günlerde, başta yakınlarımız olmak üzere, kimsesizler, yaşlılar, engelliler, fakir ve yardıma muhtaç, mağdur ve mazlum kardeşlerimiz ziyaret edilerek gönüllerine misafir olunmalı ve hayır duaları alınmalıdır.

İnşallah bu bayramda da inancımızın bizleri terbiye eden kadim değerleri aynı muhabbet iklimini çevremize yayacak, birbirimize daha sıkı ve samimi sarılacak; kaygıların ve sıkıntıların geri plana itildiği, sevginin, saygının ve hoşgörünün pekiştiği, insan ilişkilerinin güçlendiği, umutların canlandığı bir bayram geçireceğiz.

Bu vesileyle, Hac farizasını yerine getirmek için mübarek topraklarda bulunan tüm kardeşlerimizin ibadetlerinin kabul ve makbul olmasını Rabbu-l aleminden niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, Bingöllü hemşerilerimin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, bayramın tüm insanlık için dostluk ve kardeşliğe vesile olması temennisi ile sevgi ve saygılarımı sunarım.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
24.04.2026
18:06
Bingöl Valisi Çelik`ten Gazze`ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Çelik'ten Gazze'ye Kurban Bağışı
Bingöl Valisi Cahit Çelik, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere vekâlet yoluyla kurban bağışında bulundu.
24.04.2026
18:05
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Jandarmadan kaçamadılar: 7 Kişi Tutuklandı
Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın 17-24 Nisan tarihleri arasında yürüttüğü çalışmalarda aranan 7 şahıs yakalanarak tutuklandı, çeşitli suç unsurları ele geçirildi.
24.04.2026
18:04
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Emin Varan, MHP Bingöl İl Başkanı Oldu
Varan'ın önümüzdeki günlerde teşkilatlanma çalışmalarına başlayarak yeni yönetimi oluşturması bekleniyor.
24.04.2026
13:11
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl`de
Halkoyunları Grup Yarışması Bingöl'de
Bingöl dahil 3 ilden 11 ekip ve yaklaşık 200 sporcunun katılacağı yarışma 25 Nisan 2026 Cumartesi günü saat 11:00'de Bingöl Karşıyaka Spor Salonu'nda başlayacak. Dereceye giren ekipler Türkiye finalinde illerini temsil edecekler.
24.04.2026
11:45
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 Kurban Hizmetleri Tebliği yayımlandı
2026 yılı kurban hizmetleri tebliği, dini ve sağlık kurallarının yanı sıra çevre temizliğine odaklanarak kurban kesimlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. Hayvanlara daha az acı veren yöntemler vurgulanırken, kesimlerin düzenli alanlarda yapılması teşvik ediliyor. Kurallara uymayanlar ise para cezası uygulanacak.
24.04.2026
11:16
Bingöl`de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
Bingöl'de Doğalgazda Kademeli Fatura Dönemi!
4 Nisan'da yürürlüğe giren kademeli doğalgaz faturalandırması Mayıs ayı itibarıyla faturaya yansıyor. Bingöl'de belirlenen tüketim limitini aşan aboneler, yalnızca aşan kısmı değil tüm tüketimlerini daha yüksek tarifeden ödeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın