KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Elektrik kesintisine mobil çözüm

Altı gün önce Bingöl kent merkezi ve ilçelerine enerji veren ana trafonun yanmasının ardından elektriksiz kalan Bingöl için mobil çözüm bulundu. Bingöl'e gönderilen 130 tonluk mobil trafo, yanan trafonun onarımı 2 ay süreceği için, 2 ay boyunca Bingöl ve ilçelerine enerji verecek.

Elektrik kesintisine mobil çözüm
01 ŞUBAT 2011 SALI 08:41
0
3088
0
AA aa

Türkiye Elektrik İşletmeleri Anonim Şirketi (TEİAŞ) tarafından trafo merkezinde meydan gelen patlamadan sonra elektrik kesintilerinin yaşandığı Bingöl'e mobil trafo gönderildi. Yapılan teknik incelemeler sonucu onarım süresinin uzun süreceği anlaşılınca TEİAŞ Genel Müdürlüğü şehir merkezindeki enerji ihtiyacını karşılamak amacı ile mobil trafo gönderdi.
Dün itibarı ile Bingöl'e ulaşan mobil trafonun montaj çalışmalarını yerinde görmek için TEİAŞ Trafo Merkezi'ni ziyare

t eden Vali M.Hakan Güvençer, günlerdir halkın beklediği kesintiler ve bakım-onarım çalışmaları konusunda basın açıklaması yaptı. Tesisleri gezen Vali Güvençer, TEDAŞ Müdürü Yusuf Ziya Altuncu ve TEİAŞ Bölge Grup Müdürü Engin Ünlü'den bilgi aldı.
Tarafonun patlama sebebi henüz tesbit edilemedi
Yaşanan elektrik kesintisinin sorumlusunun vatandaşlar tarafından TEDAŞ olarak bilinmesinin yanlış olduğunu belirten Vali Güvençer, asıl muhatabın TEDAŞ olmadığını söyledi. Güvençer, “ Sürekli eleştiriler, sitemler TEDAŞ'a yapıldı. Fakat hasar gören tesisin işletmesi Türkiye Elektrik İşletmeleri Anonim Şirketi'ne (TEİAŞ) ait. Arıza meydana geldiği günden tibaren TEDAŞ, TEİAŞ ve Valilik olarak sürekli bir çalışma içerisinde olduk.

Ancak arızanın büyüklüğü bizi bugünkü sıkıntılara getirdi. 25 Ocak tarihinde merkez trafonun hemen yanında bulunan teknik olarak tanımlaması çok zor ama trafodan alınan enerjinin dağıtım hatlarına iletildiği bir aracılık görevi yapan, aynı zamanda kesici niteliğinde bir sigorta cihazımız teknik bir arıza sonucu infilak ederek yandı. Yanan trafo 1 saat içerisinde söndürülmüş olup hemen akabinde TEDAŞ ve TEİAŞ Elazığ Bölge Müdürlüğü ile irtibata geçilerek, o gün öğlen saatlerinde 30 personel ile tesise gelerek çalışmalara başlandı.

Ancak o günkü ekipman ile tesise müdahale edilemeyeceği anlaşılınca TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün Elazığ'daki trafsuo saat 18.30 itibarı ile devreye alınarak kent merkezine ve ilçelere enerji verilmeye başlandı. Ancak enerjinin yetersizliğinden dolayı istenen verim alınamadı. Dolayısı ile küçük aralıklarla enerji kesintileri yaşandı. Ferrokrom tesislerinden yeni besleme yapılarak elektrik takviyesi yapıldı. Ancak Elazığ'dan alınan enerjiye ilave olarak bu defa Özlüce Barajı'ndan yeni bir besleme ile şehre enerji takviyesi yapıldı” şeklinde konuştu.


Perşembe günü seyyar trafo devreye girmiş olacak
TEİAŞ Genel Müdürlüğü'nün 26 Ocak tarihinde Bingöl'e seyyar trafo gönderme kararı aldığını ifade eden Vali Güvençer,” 120 tonluk ağırlığa sahip olan trafo kamyon ağırlığı ile birlikte 132 ton civarında olduğu için kontrollü ulaşım sağlanarak, 27 Ocak tarihinde Ankara'dan saatte 30-35 km'lik bir hızla yola çıktı. 30 Ocak gece saat 18.30 civarında Bingöl'e ulaştı.

İl Özel İdaresi araçları zeminin sağlamalaşması için çalıştılar. Daha önce kullanılmadığı için seyyar trafo bakım çalışmaları yapılıyor. Montaj çalışmaları yaklaşık iki gün sürecek. Bir aksilik olmazsa perşembe günü seyyar trafo devreye girmiş olacak” ifadelerini kullandı.


Tesisin onarım ve yenilenme çalışmaları iki ay sürecek
Yanan tesisin çalışmalarına 31 Ocak Pazartesi günü itibarı ile başlandığını dile getiren Vali Güvençer, tesisin onarım ve yenilenme çalışmalarının yaklaşık olarak iki ay süreceğini belirterek, “Tesis devreye girene kadar seyyar trafo devrede olacak. Vatandaşın merakla beklediği bir konu, bundan sonra elektrik kesintilerinin olup olamayacağıdır.

Seyyar trafonun devreye girmesine kadar ki süre yani iki gün boyunca kontrollü bir kesinti yok. Yani ani kesinti riski çok fazla olabilir. Seyyar trafonun devreye girmesinden sonra normal zamanlarda ne kadar kesinti riski varsa bundan sonra da o kadar olacak. Yarın itibarı ile TEDAŞ Müdürlüğü aracılığı ile planlı kesinti olacağı takdirde duyuru yapılacaktır. Seyyar trafo geçişi esnasında 2 saatlik bir planlı kesintiden sonra düzenli enerjiye kavuşacağız” dedi.


 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın