KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Mayıs 2024 Cuma
°C

Eleştiride cömert, takdirde cimri davranıyoruz

Toplum olarak en çok eleştirdiklerimizin başında kuşkusuz siyasetçiler gelir. Oysa ülke sorunlarına çözüm getiren, yatırımlar yapan, geleceğimizi planlayan ve bunlar için gerekli kaynağı sağlamak zorunda olan yine aynı siyasetçilerdir. Elbette verdiğimiz vekâletin hakkıyla yerine getirilip getirilmediğini sorgulamak, varsa eksiklik veya yanlışlıkları eleştirmek de hakkımızdır. Zaten doğruların yolu da bu eleştiri güzergâhına uğramadan geçmez. Bu konuda sanırım toplum olarak yeterince hatta fazlasıyla cömert davranıyoruz. Ancak yiğidin hakkını vermek, çalışanı takdir etmek ve doğru yapıldığında teşvik etmek ve yanında yer almak da bir erdemdir. Nedense bu konuda bir hayli cimri davranıyor ve eksiklik veya kusurları görünce yapılan hiçbir hizmeti yeterince takdir etme erdemini gösteremiyoruz.

Eleştiride cömert, takdirde cimri davranıyoruz
06 ŞUBAT 2012 PAZARTESİ 08:34
0
2671
4
AA aa

Başarı grafiğine bakılmaksızın birçok siyasetçi hakkında zaman zaman şu veya bu nedenle aleyhte yazıların yazıla geldiğini hepimiz biliriz. İlimiz siyasetçileri hakkında da bu nevi beyanatlar sıkça gündeme gelmektedir. Hatta bazen yapılan bunca hizmeti göz ardı ederek doğruluğunu bile bilmediğimiz birçok olayın sanki gerçekmiş gibi insafsızca eleştirildiğine de şahit oluyoruz. Yeni kurulan Kalkınma Bakanlığı'na ait bir binanın olmadığını biliyoruz. Bu bakanlık ve personeli için eski Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı binasında kapsamlı bir tadilat ve tamirat yapıldı. Bunun için yapılan ödemeleri, sanki sadece ilgili bakanlığın makam odasına yapılmış gibi göstererek kamuoyunu yanıltıcı bilgiler sunarak eleştirmek de elbette doğru değildir. Acaba bu olayların ne kadarı doğru diye hiç inceleme ve araştırma zahmetine girdiğimiz oldu mu? Yoksa birilerinin attığı iftiraya inanmak zorunda mı hissediyoruz kendimizi?

Seçmenin seçtiği siyasetçiden beklentileri haklı olarak olacaktır ve olmalıdır da. Zaman zaman olumlu eleştirileri yapması ve daha fazla hizmete vesile olması yönünde sorgulaması da gereklidir. Bel altına vurmadan yapılan seviyeli eleştiriler elbette yarar sağlar. Ancak unutmayalım ki, yapılan hizmetleri takdir etmek seçtiğimiz siyasetçileri hizmet yarışında teşvik eder.

Bingöl'de geçmişten günümüze miras kalmış ve müzmin hale gelmiş bir çok sorunun varlığını hepimiz biliriz. Son dönemlerde bu devasa hale gelmiş sorunların çözümünde eksiklikler ve kusurlar olsa bile atılan adımları ve gayretleri görmezden gelmek en azından insafsızlıktır. Yüzlerce kilometrelik bölünmüş yolun, Kurudere - Kervansaray arasındaki beton asfaltın, birçok baraj yapımının, KÖY-DES ve BEL-DES kapsamında gerçekleştirilen hizmetlerin, sosyal destekler kapsamındaki birçok proje desteğinin, hayvancılık konusundaki hibe desteklerinin, eğitim alt yapı hizmetlerinin, sağlık ve daha nice alanlardaki gelişmelerin altında başta Sayın Bakanımız olmak üzere son dönemlerdeki siyasetçilerimizin imzası bulunmaktadır.

Bingöl Üniversitesi yerleşkesinde yapılan devasa yatırımların ve öğrencilerin barınacakları yurtların bu denli hızlı tamamlanmasında siyasetçilerimizin ısrarlı takip ve destekleri inkar edilemez boyuttadır. Üniversite binalarında hizmet veren çağrı merkezinde istihdam edilen kişi sayısı 700' e yaklaşmaktadır. Bu denli büyük bir istihdamı sağlayan çağrı merkezini Bingöl'e kazandıran Sayın Bakanımız Cevdet Yılmaz'dır.

Bingöl Belediyesi'nin yakın zamanlarda ihale ettiği 2 alt yapı projesinin yaklaşık maliyeti 80 milyon civarındadır. Bu, Bingöl şehir merkezinde ikamet eden her bir fert başına yaklaşık 1000 liralık bir yatırım anlamına gelmektedir. Aslında yapılan tüm hizmetleri saymaya kalkarsak herhalde bir kaç sayfaya daha ihtiyacımız olacaktır. Ancak bunların yeterli olduğunu söylemek de mümkün değildir. Bu nedenle daha fazla hizmet ve daha çok yatırım yapılması kronikleşmiş istihdam sorununun çözümünde önemli yararlar sağlayacaktır. Bingöllüler olarak, ilimize daha fazla hizmetin sağlanması yönünde siyasetçilerimizin yaptıklarının takipçisi olmak bizlerin görevidir.

Sayın Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz'ın, milletvekillerimizin, belediye başkanımızın ve bürokratlarımızın yukarıda özetle bahsettiğim ilimize kazandırdıkları hizmetler sağduyulu hemşerilerimizin takdirine şayandır. Ön yargıları ve ideolojik yaklaşımları olanların, yapılan ve yapılacak olan hizmetleri takdir etmelerini beklemiyorum. Kadirşinas Bingöllü hemşerilerimin yapılan hizmetlere duyarsız kalmadığını ve takdirle karşıladığını, ön yargılı azınlık kesimin bu nevi yaklaşım tarzına da ehemmiyet vermediğini biliyorum. Zaten erdem, kusurları ve eksiklikleri eleştirirken yapılan hizmetleri takdir etmek değil midir?

HABER –YORUM
BİNGÖLONLİNE

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
BERAT (@Misafir_7920)
07 Şubat 2012 Salı 12:07
SAYIN SİTE YÖNETİMİ YANLI VE TARFLI GAZETECİLİK VE YORUM YAPMA ANLAYIŞINIZI KINIYORUM.SADECE AKP HÜKÜMETİNİN YAPTIKLARINDAN BAHSETMİŞSİNİZ.AMA MİLLETVEKİLERMİZİN VE BELEDİYE BAŞKANIMIZIN YAPAMADIKLARINA DEĞİNMEMİŞSİNİZ.HAVAALANI,BİTMEYEN ORGANİZE SANAYİ,İŞKNECE HALİNİ ALMIŞ SOLHAN YOLU,DOĞALDAZ VB.ÜSTELİK BELEDİYE KENDİ ASLİ İŞLERİ DIŞINDA FARKLI İŞLER PEŞİNDE.HENÜZ KAR TEMİZLİĞİ BİLE YAPILAMADI.LÜTFEN DAHA TARAFSIZ VE İLKELİ OLALIM.
Laser Berd (@Misafir_7908)
06 Şubat 2012 Pazartesi 12:22
(2) Üç yıldır yönetimde olan başkan bey hemen hemen her ay gazetelere, yapacağı hizmetleri aktarmıştır. Söylediklerini 3 yılda gerçekleştirmeyen bir yönetimin bingöl halkını 20 yıl iller bankasına borçlandırarak yapacağı altyapı işini övmemiz mi gerekiyor. Bu güne kadar altyapı yı merkezi idareden sağlayacağımız kaynakla yapacağım demesine rağmen iller bakasına borçlanarak hizmet sağlamak başkan beyin vaatlerinden uzak bir durumdur. Hatta başkan bey merkezi idareden kaynak sağlamayı kendisinin başarısı olarak bu halka anlatmışken..
Laser Berd (@Misafir_7907)
06 Şubat 2012 Pazartesi 12:08
Sayın Bingöl Online Yöneticisi
(1) Gazetecilerin objektif olmaları her kesime eşit mesafede olmaları, hele hele halkın sesi olmaları evrensel kurallardandır. Tabiki ilimize yapılan ranttan uzak her yatırımı takdir etmek gerekliliğine bizlerde katılıyoruz. Bu yaptığınız yorum objektiflikten ve gerçeklerden uzak bir övgüdür. Gazetenizin neden böyle bir övgü yapmaya ihtiyaç duyduğunu çok iyi biliyoruz. Sayın Belediye başkanının gazetenizde de yayınlanmış demeçlerinden bihaber olduğunuz aşikardır. Maharet bu halkı borçlandırmak değildir.
erkar (@Misafir_7906)
06 Şubat 2012 Pazartesi 09:03
yazı güzel olmuş fakat yapılan eleştirileri yazarken taraflı yazılmamalı.Kalkınma bakanını binasının olmadığını biliyoruz biz sadece basından yani sizin meslektaşlarınızdan öğrendiğimiz kadarıyla ihale şeklinin yanlış oluşu ihale yapılmadan yaptırıldığı
03.05.2024
18:21
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Yangınları önlemek için ormandaki çöpler toplandı
Tarım ve Orman Bakanlığı'nca orman yangınlarının önlenmesi amacıyla başlatılan 'Orman Benim' kampanyası çerçevesinde Bingöl'de öğrencilerin de katılımıyla ormanlık alandaki çöpler toplandı.
02.05.2024
16:31
Bingöl`de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl'de bir ayda Bin 239 araç sürücüsüne ceza
Bingöl Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlilerince Nisan ayı içerisinde yapılan çalışmalar kapsamında toplam Bin 239 araç sürücüsüne 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun maddelerine uymamaktan ceza işlem uygulandığı belirtildi.
02.05.2024
15:27
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
Bingöl Umut Kervanı 612 aileye umut oldu
İhtiyaç sahipleri ile hayırseverler arasında köprü vazifesi gören Bingöl Umut Kervanı Derneği, Nisan ayında 612 aileye 1 milyon 723 bin 431 TL değerinde ayni ve nakdi yardımında bulundu. Dernek, ayrıca Filistin için 1 milyon 202 bin TL nakdi yardım yaptı.
02.05.2024
15:03
Bakan Yardımcısı Eminoğlu`ndan Bingöl`e seçim tebriği
Bakan Yardımcısı Eminoğlu'ndan Bingöl'e seçim tebriği
AK Parti Bingöl İl Başkanlığı ziyaretindeki konuşmasında 'Bingöl, bölgede zafer ile çıkan nadir illerimizden oldu. Tebrik ederiz. Teşekkür ederiz' diyen Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Eminoğlu; 'Bingöl hak ettiğinin daha fazlasını nasıl alabilir hedefiyle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bingöl'ün en büyük şansı Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz'dır.'
02.05.2024
13:40
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz,
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 'Bingöl Deprem Çalıştayı'na katılacak
Bingöl'ün birinci derece deprem bölgesi gerçeğine dikkatin çekileceği ve alınması gereken önlemlerin masaya yatırılacağı çalıştayda, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Bingöl Üniversitesi akademisyenlerinin sunumlarının yanı sıra AFAD'dan daire başkanları da paylaşımda bulunacak.
02.05.2024
12:09
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Yeni düzenleme: Otomobil bayilerine zam yasağı
Ticaret Bakanlığı'nın yeni taslağına göre bayiler aracı aldıktan sonra zam yapamayacak ve ön ödeme yüzde 10'u geçemeyecek.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın