Bingöl Online'da gündeme getirilen taksi ve taksici sorununa ilişkin haberin ardından açıklamalarda bulunan Bingöl Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ali Bayram, dile getirdiği sorunların ve yönelttiği eleştirilerin memlekete dair olduğunu, kişisel bir durum içermediğini belirterek isimsiz yorumcuların eleştirilerine sert çıktı!
“Bunlar zarfçıların pulcuları”
Bingöl'de trafik sorununa dair açıklamalarının kimi, neden rahatsız ettiğini soran Bayram; “Yolların daha düzenli olmasını, trafik levhalarının olması gerektiği gibi konulması ve sinyalizasyon sisteminin doğru çalışmasını ve park sorunun çözülmesini istemek, taksilerle ilgili düzenleme çağrısında bulunmak suç mu? Kendim için mi istiyorum bunları? Sorunlar ve çözüm önerilerine dair Bingöl Valiliği ve Bingöl Belediyesi'ne defalarca yazılı bilgi ve dilekçe yollamışım. Ama birileri, sahte Nicklerle kalkıp ‘kendi taksi durağına baksın', '50 yıldır orada ne yapmışsın' gibi saçma soruları soruyor. Gel aday ol! Buna mâni olan mı var? Taksilerle ilgili çözüm çağrısında bulunurken kendi durağımı ayrı mı tutuyorum? Hayır! Bir Allah'ın kulu çıksın desin ki, kendisine ayrıcalık istemiş! Ama bu sorunları dile getirmemiz birilerini rahatsız ediyor! Plaka ihalelerindeki usul ve esaslara olan itirazımıza, bu itirazımızdan etkilenen plaka alıcılarına ve bu ihale zarfçılarından nemalanan pulcularına hepsi bize kızgın ve öfkeli. Gizli hesaplarla yorum yazıp iftira atarak bizi yıldıracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar! Benim derdim şehirde bir düzenin olması ve işlerin usulüne uygun yapılması!” dedi.
“Mal varlığımızı açıklayalım”
Hakkında, haber yorumları ya da gıyabındaki sözlü ithamlara da değinen Bayram, ‘50 yıldır oradasın' diyenlere çağrıda bulundu.
“50 yıldır bu görevlerdeyim de memleketi mi yedim? Bu eleştirileri yöneltenler etrafına baksın! İhale peşinde mi koşuyorum ya da ihale takipçiliği mi yapıyorum? Kısa yoldan köşeyi mi döndüm? Bir anda zenginleşip lük araçlarla prim mi kastım? Neyim varsa ortada. Buyursunlar mal varlığımızı açıklayalım. Kimseden saklım yok, çok şükür akçeli işlerle işim de yok. Bugüne kadar ne söylediysem bu şehrin geleceği için, temsil ettiğim esnafın hakkını korumak için yaptım. Bu da birilerini rahatsız edecektir elbet. Ama ben, görevde olduğum sürece bu hakkı söylemeye devam edeceğim” ifadelerini kullandı.
“Kaygıları olanlar susuyor!”
Yanlışlara karşı eleştirilerinin süreceğini ve hakkı söylemekten geri durmayacağını söyleyen Bayram: “Aslında benim söylediklerimi toplum da kendi içinde dillendiriyor ancak bunu basın yoluyla ya da kamuya açık platformlarda dile getirmiyor! Çünkü birçoğunun kaygısı var. Kiminin makam, kiminin iş, kiminin aş kaygısı var. ‘Kötü olmayayım, yarın işim düşer' kaygısıyla sessiz kalınıyor. Kaygıları olanlar susuyor ama benim böyle kaygım yok. Doğruları söyleyip yanışları eleştirmeye devam edeceğim” diye konuştu.