Elâzığ olası Bingöl depremine hazırlanırken Bingöl ne yapıyor?
Elâzığ Fethi Sekin Şehir Hastanesinde, senaryo gereği Bingöl'de 7,3 büyüklüğündeki deprem sırası ve sonrası için UMKE, AFAD, ilk yardım ve itfaiye ekiplerinin katılımıyla gerçeği aratmayan deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Bingöl'de ise hazırlığı kamu biliyor ama vatandaş habersiz!
2023 yılı Afet Planı uygulaması çerçevesinde Elâzığ'da deprem ve yangın tatbikatları devam ediyor. Bu çerçevede Fethi Sekin Şehir Hastanesinde yatan hasta, personel ve servislerde bulunan vatandaşların katıldığı deprem ve yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Senaryo gereği Bingöl ilinde 7.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Elazığ'da da hissedilirken hastanenin ameliyathane kısmında depremden dolayı yangın çıktı. Hastanede bulunan hastalar ve çalışanlar personeller eşliğinde boşaltılırken, olay yerine Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. UMKE ekipleri, hastane girişinde triaj çadırı kurarak depremden etkilenen vatandaşları hastane dışında karşılayarak ilk müdahalelerini gerçekleştirdi. Depremde hastanede bulunan 2 kişi hastane arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarılırken, 1 yaralı UMKE, 1 yaralı AFAD ve dumana bağlı zehirlenmeden dolayı 1 kişi de itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak olay yerinde hazır bekleyen ambulanslara teslim edildi. Yaralılar, yapılan ilk müdahalelerin ardından kentteki hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı.
BİNGÖL, DEPREME NE KADAR HAZIR?
Çevre illerde “Olası Bingöl Depremi” konusunda hazırlıklar yapılırken, uzmanların son dönemlerde Yedisu fayını işaret edip ısrarla uyardığı Bingöl'de yapılan bir hazırlığın olup olmadığı ise bilinmiyor. En azından vatandaşlar bu durumdan bihaber!
Tatbikat, toplumsal bilinç oluşturma, vatandaşların deprem sırasındaki hareket kabiliyetlerinin geliştirilmesi, enkazdan kurtulma, deprem sonrası toplanma alanları ve korunma tedbirlerine ilişkin etkin bir çalışma henüz ortaya konulmamışken, kentin en önemli gündemi konut!
Depremden sağ çıkıp çıkamayacağını dahi bilmeyen vatandaşların gözü, deprem sonrası devlet eliyle sunulacak konut imkanında iken, depreme dayanıklılığı şüpheli olan konutlarda ekonomik kaygılardan dolayı ikamet etmek zorunda kalan vatandaşların bu riskten kurtulmasına dair henüz bir adım atılmış değil.
Elazığ da eski yapilar icin verilen yerinde dönüşüm kredi ve hibe imkanları bingol de neden verilmiyor. Bunu neden kimse dile getirmiyor , nerde bu asip kesen sivil toplum kuruluşları
Bingöl itfaiye olarak tüm ekipmanlar var olup arama kurtarma ekibimiz hazır durumda.nasilki 6 şubat depremine hemen yetiştik.insanlarimiz Allah a güvensinler.tedbir bizden taktir Allah 'ın
gerçekten bunu soruyormusun .sen ya bingölde yaşamıyorsun yada cok yanlısın .merakından sıradan elazığdan bir hastane yagın tabikatını haber yapmıssın ama merak edip bingöl kadın dogum hastanesinin yanına gidip türkiyede ilk olan afetlere hazırlık kapsamında BİNGÖL UMKE nin yapmış olduğu calısmaları bir gör dediğin gibi hiç bir şey yapılmamıssa ondan sonra öyle bir haber yaparsın diyorum ya TÜRKİDE bu kapasiteye sahip başka bir umke yok yarın git gör bingöl için neler yapılıyor görmiş olursun
Editör Notu: 'Bingöl'de ise hazırlığı kamu biliyor ama vatandaş habersiz!' ibaresini es geçip, UMKE'nin hazırlıklarını göklere çıkarıp, deprem konusunda toplumsal bilinç yetersizliğini görmezden gelmişsiniz. UMKE, deprem sonrası için hazırlık yapıyor. Depremde enkazdan kurtulma, korunma ve tedbir noktaları bilinmedikten ve toplumda bir deprem kültürü oluşmadıktan sonra, deprem sonrası mutlaka biri cenazeyi çıkarır. UMKE'nin hazırlıklarını biliyoruz, merak etmeyiniz. Umarız o hazırlıklara gerek kalmaz.
TEİAŞ 402 Sürekli İşçi Alacak! Bingöl'e 5 Elektrik Teknikeri Kontenjanı
TEİAŞ, önlisans mezunu 396 tekniker ve yardımcı hizmetlerde 6 personel olmak üzere toplam 402 sürekli işçi alımı yapacağını duyurdu. İller bazında dağılıma göre Bingöl için 5 elektrik teknikeri kontenjanı ayrıldı.
12.04.2026
23:23
Diyanet İşleri Başkanlığı 3 Bin 209 Personel Alacak
Diyanet İşleri Başkanlığı, KPSS puan sıralamasına göre sözlü sınavla 3 bin 209 aday din görevlisi alımı yapacağını duyurdu. Başvurular 20 Nisan–4 Mayıs 2026 tarihleri arasında çevrim içi olarak gerçekleştirilecek.
12.04.2026
23:22
Özgür-Der Bingöl Şubesi'nde 'Postmodern Dünyada İslami Kimlik' Konuşuldu
Bingöl'de düzenlenen seminerde postmodern çağın hakikat, kimlik ve tüketim anlayışı üzerinden İslami kimliğin karşı karşıya kaldığı meydan okumalar ele alındı. Konuşmacı Burhan Taşkaya, parçalanmış kimlik yapısının Müslüman birey üzerindeki etkilerine dikkat çekti.
12.04.2026
23:21
Bingöl'de Zirai Don Alarmı! Üreticilere 48 Saatlik Kritik Uyarı
Meteorolojik değerlendirmelere göre Bingöl genelinde 12 Nisan Pazar gecesinden itibaren hava sıcaklıklarında ani düşüş bekleniyor. Özellikle yüksek kesimlerde kuvvetli zirai don riski öngörülürken, çiftçi ve üreticilerin tedbirli olması istendi.
12.04.2026
23:19
12 Bingölspor 3 puanı kaptı! Haftaya kutlama var!
TFF 3. Lig 2. Grup'ta şampiyonluğu garantileyen 12 Bingölspor, Osmaniyespor deplasmanından 2-1'lik galibiyetle dönerek puanını 59'a yükseltti. Yeşil-beyazlı ekip, sezonun son haftasında sahasında oynayacağı Silifke Belediyespor karşılaşmasının ardından şampiyonluk kutlaması yapacak.
11.04.2026
18:19
Bingöl'de Gençler Bilgide Yarıştı, Hedefte Umre Ödülü Var
Bingöl'de lise ve üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Umre Ödüllü Gençlik Bilgi Yarışması' geniş katılımla gerçekleştirildi. İl genelinde yapılan sınavda gençler, Umre ödülü için ter döktü.
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın