KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Nisan 2026 Perşembe
°C

En hayırsever damat

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'nde, kendi ve eşi Binnaz Engin Özmeriç adına iki okul yaptıran hayırsever işadamı Hayri Özmeriç, bu kez aynı okulun bahçesine 20 yıl önce kaybettiği kayınvaldesi Nezahat Ertan adına Anaokulu yaptırdı.

En hayırsever damat
11 ARALIK 2007 SALI 18:40
0
1588
0
AA aa

OKUL AÇILIŞINDAN KARELER İÇİN TIKLAYIN

Nezahat Ertan Anaokulu'nun açılış törenine katılan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan açılış töreninde kayınvalidelere seslenerek “Kayınvalideler mutlaka damatlarını kendi adına okul yaptırması için sıkıştırsınlar. Eğitimin başarısında anaokullarına büyük ihtiyaç var. Hayırsever Hayri Özmeriç bu konuda herkese örnek olmalı. Damatlardan okullar bekliyoruz” dedi.

Eşi, kendi ve kayınvaldesi adına okul yaptıran Hayri Özmeriç ise “Hep okul yaptırıyorsun. Artık cami yaptır” istekleri aldığını belirterek, “Camiye giden insanlar yetişkin insanlar. 300'ü bir araya gelip aralarında para toplasa cami yaptırır. Sonuçta para kazanan kimseye muhtaç olmayan insanlar. Fakat bu çocuklar anne ve babalarının eline bakan çocuklar. Eğitimin temeli anaokulundan başlıyor. Bu çocuklar bu ülkenin ileride teminatı olacak. Bu nedenle ben cami yerine okul yaptırıyorum” dedi. Annesi adına okul yaptıran eşi Hayri Özmeriç'e sarılan eşi Binnaz Engin Özmeriç, onunla gurur duyduğunu söyledi. Birbirlerine sarılan çift törene katılanlar tarafından alkışlandı.

Açılış töreninde duygulu anlar hiç eksik olmadı. Bunun en güzel örneklerinden biri de 6 yaşındaki İrem Keskin'in üzerinde bahriyeli giysilerle İstiklal Marşı'nın tüm kıtalarını şiir okuduğu sırada yaşandı. Şiiri büyük bir heyacanla okuyan İrem, salonda gözlerin dolmasına neden oldu. Şiir sonunda elinde Türk bayrağını açan İrem Keskin'i törene katılan İzmir Valisi M. Cahit Kıraç sarılarak öptü. Vali Kıraç okul yaptıran hayırsever Özmeriç çiftine şükran plaketi sundu, “Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi.

Vali Kıraç daha sonra hizmete giren Nezahat Ertan Anaokulu'nun açılış kurdelesini Özmeriç çifti, Karşışaka Kaymakamı Memhet Arslan, Belediye Başkanı Cevat Durak, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'la birlikte kesti. Vali Kıraç sınıfları tek tek dolaştı, minik öğrencilerle yakından ilgilendi.



Hürriyet

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
22.04.2026
15:48
‘Yerel Kalkınma Hamlesi`yle Bingöl`e Yatırım Fırsatı
'Yerel Kalkınma Hamlesi'yle Bingöl'e Yatırım Fırsatı
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında TRB1 Bölgesi'nde yatırımcılara 301 milyon TL'ye kadar destek sağlanacak. Programda Bingöl için hayvancılık, arı ürünleri, su ürünleri ve termal turizm yatırımları öncelikli alanlar arasında yer aldı.
22.04.2026
15:07
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Bingöl, Efrayim Bebek İçin Buluşuyor
Büyük bir fedakârlık gösteren Bingöl kamuoyu, bu kez geniş kapsamlı organizasyonda buluşuyor. Siyasetten bürokrasiye, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine, esnaflardan sivil vatandaşlara, herkesin bu gecede yer alması bekleniyor. Hedef, Efrayim bebeğin geleceğine umut olmak!
22.04.2026
12:35
Güveçli`de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Güveçli'de Öğrenci Güvenliği İçin Okul-Aile Buluşması
Bingöl'de Güveçli İlkokulu ve Ortaokulu tarafından düzenlenen Aile Eğitimi Programı'nda veliler ve öğretmenler bir araya geldi. Programda öğrencilerin güvenliği, sağlıklı gelişimi ve okul-aile iş birliğinin güçlendirilmesi ele alındı.
22.04.2026
11:04
ÖTV`siz araç düzenlemesi Resmî Gazete`de
ÖTV'siz araç düzenlemesi Resmî Gazete'de
Engeli olan bireylerin Özel Tüketim Vergisi'nden muaf olarak araç alımına yönelik düzenleme Resmî Gazete'de yayımlandı. Yeni düzenleme, engelli bireylerin taşıt alımlarındaki istisna şartlarını ve kapsamını yeniden belirliyor.
22.04.2026
10:40
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu:
Jeotermalde Doğu Anadolu Vurgusu: 'Yatırımlar İçin Seferberlik İlan Edilmeli'
Jeotermal Enerji Derneği Başkanı Ali Kındap, Bingöl ve çevresinin de yer aldığı Doğu Anadolu'nun zengin jeotermal kaynaklara sahip olduğunu belirterek, yatırımların Ege Bölgesi'nden ülke geneline yayılması için seferberlik çağrısı yaptı.
22.04.2026
10:32
Hak Sahipleri;
Hak Sahipleri; 'Bu Bir Ayrıcalık Değil, Gecikmiş Hak'
Bingöl'ün Genç ilçesinde Şehit Ahmet Boz Caddesi'nde planlanan kentsel dönüşüm projesiyle ilgili 36 hak sahibi kamuoyuna açıklama yaptı. Yaklaşık 10 yıldır çözüm beklediklerini belirten hak sahipleri, 6 kat imar düzenlemesinin mağduriyeti gidermeye yönelik olduğunu vurguladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın