KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
09 Ekim 2026 Cuma

Engelli kardeşlerimize yardımcı olmalıyız

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Hüseyin Artukarslan, “Engelli olsun, sağlıklı olsun, her insan Allah’ın en kıymetli en değerli varlıklarıdır. Fert ve toplum olarak bu kardeşlerimize karşı duyarlı olmak, gereken ilgiyi göstermek ve onlara her konuda yardımcı olmak bizim en önemli görevlerimizden biridir” dedi.

Engelli kardeşlerimize yardımcı olmalıyız
09 MAYIS 2012 ÇARŞAMBA 21:27
0
2053
0
AA aa

Altı Nokta Körler Derneği Bingöl Şube Başkanı Artukarslan, Sakatlar Haftası nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. 

1981 yılında birleşmiş milletler genel kurulunda alınan bir karar ile 10-16 Mayıs arası çeşitli etkinliklerle sakatlar haftası olarak kullanıldığını hatırlatan Artukarslan, “Engelli olsun, sağlıklı olsun, her insan Allah'ın en kıymetli en değerli varlıklarıdır. Ülkemizde yaklaşık olarak zihinsel, ruhsal, bedensel engelli 8,5 milyon civarında vatandaşımız bulunmaktadır. Fert ve toplum olarak bu kardeşlerimize karşı duyarlı olmak, gereken ilgiyi göstermek ve onlara her konuda yardımcı olmak bizim en önemli görevlerimizden biridir. Bizlerde bir gün hasta veya engelli olabiliriz, nice insanlar sağlıklı iken bir trafik kazası yada hastalık sonucunda ortopedik, engelli, işitme veya görme engelli olabilirler. Dolayısıyla bu konuda daimi bilinçli ve duyarlı olmalıyız” diye konuştu. 

“Engellilerin sorunlarının çözümünde doğrudan sorumluların ilgisizliği engelli yurttaşlarımızın yeterince örgütlü olmaması ya da toplumun duyarsızlığı nedeniyle engelli yurttaşlarımızın sorunları tüm büyük sözlere ve vaatlere karşın her yıl biraz daha artarak devam etmektedir” diyen Artukarslan, engellilerin katlanarak devam eden sorunlarının çözümü tüm kurumlarının ve kesimlerinin ortak çabası ile mümkün olabileceğine dikkat çekerek, şu ifadeleri kullandı:

“Yani engelli bireylere götürülecek öncelikli hizmetlerin yeterince sağlanabilmesi başta devletin, üniversitelerin, yerel yönetimlerin demokratik kitle örgütlerinin bireylerin ve toplumun ortak seferberliğiyle mümkün olacaktır. Bunu için engellilerin durumuna uygun mesleki eğitim programları geliştirilerek onların insanca yaşayabilecekleri bir ortamın ekonomik alt yapısı hazırlanmalıdır. Tüm bina yapı ve konutlarla engellilerin erişimini sağlayacak tedbirlerin alınması amacıyla bir yasa hazırlanmalı ve gerekli düzenlemeleri yapmayanlara ruhsat verilmemelidir. Ayrıca hazırlanacak yasa ile engelli yurttaşlarımızı dört duvar arasına hapseden engelliği düşünmeyen dünya görüşü değiştirilmelidir. Bu amaçla şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta kullanılan araçların, tesislerin, alt yapı ve sistemlerin engellilerin kullanımına uygun hala getirilmesi zorunlu olmalıdır. Dinimizde İslam'ın en önemli evrensel değerleri arasında engellilere sahip çıkılması da yer alır. Engelli kimselere yol göstermenin onlarla ilgilenmenin ve onlara yardımcı olmanın Allah katında sadaka olduğunu bildirmiştir. Onları toplumun ayrılmaz birer parçası olarak görmüştür. ‘bakıma muhtaç sahipsiz kimselerin sorumluluğu bize aittir'. Sözüyle engellilere toplum ve devlet bazında sahip çıkmasını istemiştir. Bizlerde bu bilinç ve duyarlılık içerisinde olmalı çevremiz ve yöremizdeki güçsüz, kimsesiz tüm özürlülere sahip çıkmanın yolarını araştırmalı ve onlara karşı olan görevlerimizi yerine getirmeliyiz. Bu vesile ile Türkiye'de ve Bingöl'de yaşamakta olan tüm engellilerin haftasını kutlar, başarı sağlık, mutluluk ve huzur dolu günler dilerim.”

 
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
09.10.2026
21:07
Bingöl`de korkunç kaza!
Bingöl'de korkunç kaza!
Bingöl-Diyarbakır kara yolunda sondaj kamyonu ile beton mikserinin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
09.10.2026
16:14
Bingöl`ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
Bingöl'ün yeni hastanesinde otopark endişesi!
500 yataklı Bingöl Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin açılışı yaklaşırken otopark sorunu gündeme geldi. Mevcut kapalı otoparkın artacak yoğunluğu karşılayıp karşılamayacağı tartışılırken, mevcut hastane ile yeni bina arasındaki alanın da Nükleer Tıp Merkezi için kullanılmasıyla ciddi bir otopark yükünün oluşacağı vurgulanıyor.
09.10.2026
14:27
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı`nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi öğrencileri Kiğı'nın tarihi yapılarını inceliyor
Bingöl Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi öğrencileri, Kiğı ilçesindeki tarihi yapıları ve geleneksel evleri inceleyerek ilçenin geleceğine yönelik tasarım ve proje çalışmaları için saha araştırması yaptı.
09.10.2026
14:08
12Bingölspor`a Süper Lig`den rakip çıktı!
12Bingölspor'a Süper Lig'den rakip çıktı!
Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu'nda 12Bingölspor, Süper Lig ekiplerinden Corendon Alanyaspor ile eşleşti. Bingöl temsilcisi, tek maç üzerinden oynanacak mücadelede tur atlamak için sahaya çıkacak.
09.10.2026
13:34
Bingöl`de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Bingöl'de 9 köy ve mezraya sıcak asfalt
Yumaklı'dan Gümüşlü'ye uzanan grup yolunda BSK çalışmaları sürüyor. İl Genel Meclis Üyeleri Emre Bulşu ve Abdullah Butaku, çalışmaları yerinde inceleyerek ekiplerden bilgi aldı. Bulşu, çalışmaların kırsal ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getireceğini belirtti.
09.10.2026
13:33
Bingöl`de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de iki ayrı kaza: 3 kişi yaralandı
Bingöl'de Gündoğdu Kavşağı ve Ekinyolu mevkiinde meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın