KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
29 Ağustos 2026 Cumartesi
°C

Engelliler ebru'yu çok sevdiler

AB projeleri kapsamına finanse edilen 'Ufka Düşen Damlalar' projesi kapsamında ebru sanatı öğrenen 20 engelli genç sertifikalarını aldı.

Engelliler ebru`yu çok sevdiler
22 HAZİRAN 2012 CUMA 06:56
0
1696
0
AA aa

“Umuda Uzanan Eller Grubu” ile Bingöl Ortopedik özürlüler Derneği ortaklığıyla AB Hibeleri kapsamında finanse edilen “Ufka Düşen Damlalar” projesi kapsamında açılan kursta ‘Ebru' sanatı öğrenen engelli gençler, ebru sanatını çök sevdi.

Kurs boyunca aldıkları eğitimleri pratiğe döken gençler, eğitimlerinin tamamlayarak sertifika almaya hak kazandılar. Yaklaşık 5 ay süren eğitimlerin ardından kursiyerler için sertifika töreni düzenlendi.

Kursun verimli geçtiğini belirten Bingöl Ortopedik özürlüler Derneği Başkanı İdris Canlı: “Kurs boyunca arkadaşlarımız ile birlikte oldukça keyifli dakikalar geçirdik. Üyelerimiz bu sayede ebru sanatı ile sosyalleşme imkânı buldular. Hatta kursun bitmesinden dolayı üzüntü yaşayan arkadaşlarımız var. Bu imkânı bize sağlayan ‘Umuda Uzanan Eller Grubu' ve proje koordinatörü Sayın Fatih Buldağ Bey'e teşekkür ederiz. Bu tür sosyal alanlarda proje yürüten STK'lar ile beraber çalışmaya hazırız” dedi.

Projeyi bedensel engelli ve sosyal imkânı kısıtlı gençleri düşünerek hazırladıklarını belirten proje Koordinatörü Fatih Buldağ: “Engelli gençlerin sosyal hayatla iç içe olmalarını sağlayıp onları sanata teşvik etmeyi hedefledik. Engelli gençlerin toplumda daha aktif olmaları için bu tür projelerin desteklenmesi gerekiyor. Eğitimlerimiz boyunca kursiyerlerimiz birbirinden güzel çalışmalar ortaya çıkardı. Hatta kursa öyle alıştılar ki; bitmesini istemiyorlardı. Keşke imkânlarımız olsaydı bu süreyi uzatabilseydik” dedi.

Buldağ, engellilerin sosyalleşmesi adına yeni projeler geliştireceklerini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından eğitimlerini başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları takdim edildi. 

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
28.08.2026
03:03
Genç`te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Genç'te araç uçuruma yuvarlandı: 4 ölü, 5 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde hafif ticari aracın yaklaşık 600 metrelik uçuruma yuvarlandığı kazada 4 kişi hayatını kaybetti, 5 kişi ağır yaralandı. Hayatını kaybedenlerden ikisinin çocuk yaşta olduğu öğrenildi.
28.08.2026
03:00
Bingöl STK`ları tek çatı için harekete geçti
Bingöl STK'ları tek çatı için harekete geçti
İstanbul'da faaliyet gösteren yaklaşık 15 Bingöl STK'sının temsilcileri Genç'te bir araya geldi. Eylül sonunda yapılması planlanan geniş katılımlı toplantıda, federasyonların tek çatı altında birleştirilmesi masaya yatırılacak. Uzlaşı sağlanamaması halinde ise ortak hareketi sağlayacak alternatif bir yapılanma modeli değerlendirilecek.
28.08.2026
02:59
Bingöl`ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Bingöl'ün asfalt kapasitesi 4 katın üzerine çıkıyor
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yeni Asfalt Plenti'nin açılışında yaptığı açıklamada, saatte 260 ton üretim kapasitesine sahip tesisle Bingöl'ün yol hizmetlerinde önemli bir kapasite artışı sağlanacağını söyledi. Yılmaz, 'Terörsüz Türkiye ve terörsüz bölge' vizyonunun da yatırım ikliminin önündeki engelleri kaldıracağını belirtti.
28.08.2026
02:58
Yılmaz:
Yılmaz: 'Bingöl'e 222 yeni derslik kazandıracağız'
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl genelinde eğitim yatırımlarının sürdüğünü belirterek, devam eden 18 yatırımın 16'sının okul olduğunu açıkladı. Yılmaz, tamamlanacak okullarla kente 222 yeni derslik kazandırılacağını söyledi.
28.08.2026
02:51
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Yeni düzenlemeyle vergi ve SGK prim borcu bulunan esnaf da belirli şartlarla Hazine destekli kredi kullanabilecek. Bingöl Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Zülküf Alpay, düzenlemeyi 'esnafımızın finansmana erişiminin önündeki önemli bir engelin kaldırılması' olarak değerlendirdi.
28.08.2026
02:49
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis`ten seçilebilir
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde revizyon hazırlığı: Bakanlar Meclis'ten seçilebilir
AK Parti içinde hazırlanan bir raporda, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin tamamen değiştirilmeden yeniden düzenlenmesine yönelik dikkat çeken öneriler gündeme geldi. Taslakta bakanların milletvekilleri arasından seçilmesi, bazı yürütme yetkilerinin Bakanlar Kurulu'na aktarılması ve bakan yardımcılığı makamının yerine müsteşarlık sisteminin getirilmesi öneriliyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın