Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Kadri Engin, kurum bünyesinde yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz hafta Antalya'da düzenlenen TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında ‘Yapay Zeka' projesiyle Türkiye 2'inci olan METAL ekibini tebrik eden Engin, tarım yapay zekanın gelişmesinde önemli bir katkının olduğunu söyledi.
Engin; “Bu yıl 50.si düzenlenen TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projelerine (Tarımda Fe.Yz- Fenotipleme ve Yapay Zeka) adlı projesiyle katılıp Malatya'da Bölge birincisi olarak seçilerek Türkiye Finallerine katılan ve 08-12 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara'da düzenlenen final yarışmasında Türkiye ikincisi olarak bizleri gururlandıran Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, okul müdürümüz Abdulselam Begiç'i, okul idarecilerini, Bilişim Teknolojisi Öğretmeni Ahmet Bağbars'ı Bilişim teknolojileri öğrencileri Berat Koç ve Doğan Çağatay'ı elde ettikleri bu başarıdan dolayı tebrik ediyorum” dedi.
ORTAK YAZILI UYGULAMASI
STEM merkezinin kısa süre içinde hizmete gireceğinin altını çizen Engin, şu ifadelere yer verdi:
“İlimizdeki ilklerden bir tanesi ise geçen yıl kurulan ölçme değerlendirme merkezimizin “Nitelikli Ölçme Değerlendirme” çalışmaları kapsamında Türkiye'de çok az ilde uygulanan “Ortak Yazılı” uygulamalarıdır” dedi. 1. dönem 7. Sınıf Türkçe ve 9. Sınıf Edebiyat dersi ile başladığımız, sorularının ilimizdeki öğretmenler tarafından hazırlanarak uygulandığı “Ortak Yazılı” uygulamamızı bu dönemde de ders sayısını arttırarak 7. Sınıflarda Türkçe ve Matematik 9. Sınıflarda Edebiyat ve Matematik dersleri ile devam ediyoruz. Sayın Bakanımız Ziya Selçuk'un dediği gibi “Çocuklarımızı çift kanatlı yetiştireceğiz, bunlardan biri Bilim, öbürü erdem, ahlak” dedi. Çocuklarımızı bilimle buluşturup bilimsel çalışmalara yönlendirmek için TÜBİTAK projelerinin yanında İlimizde yine ilk olan STEM merkezimizi yakında öğrenci ve öğretmenlerimizin hizmetine sunacağız. Bu merkezimizle Bingöl Mesleki ve Teknik Anadolu lisemizin modernizasyonunu sağlayarak, öğrencilerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmak, günümüz sanayisinin ihtiyaçlarını karşılayacak öğrenci yetişmesini hedeflemek, ayrıca Fen, Matematik, Bilişim Teknolojileri ile uygulamalı eğitim yaparak, Robotik kodlama, yazılım geliştirme gibi çağın gerektirdiği şekilde eğitim yapmaktır. Çift kanadın biri Bilim iken diğeri Erdem ve Ahlak dedik; bu minvalde yine İlimize özgün “ Değerler Eğitimi Öğretmen Kılavuz Kitabı” hazırlanarak öğretmenlerimizin desteği ile Değerler Eğitimi konusunda ortak İl uygulaması başlattık. Aylık Değerler Eğitimi konuları ile öğrencilerimizi değerlerimizi özümseyen, değerleri ile yaşayan bir nesil hedefimize adım adım yaklaşmaktayız. Bu yıl yine İlk ve Ortaokullarımızda “ Öykülerle Değerler Eğitimi” çalışmaları başlattık. Yine veriye dayalı yönetim anlayışını uygulamak için “Başarı Ellerimizde” projesiyle öğrencilerimize, öğretmenlerimize, velilerimize anketler yaparak paydaşlarımızla odak grup çalışmaları yapıldı. Bunun sonucunda İlimizdeki eğitim ihtiyaçlarını önceleyen yol haritası çıkararak 1 yıllık, 2 yıllık, 3 yıllık eylem planları hazırladık. Çocuklarımızın anketlere verdiği cevaplardan ve raporlardan yola çıkarak “12 Adımda 12 Dev Öğrenci” projesini geliştirdik. Akademik, Sportif, Sanatsal alanlarda yarışmalar düzenledik ve öğrencilerimizi ilgi ve kabiliyetlerine göre tanımaya çalıştık. Bu bağlamda öğrencilerimizin kendilerini geliştirmeleri için okullarımızda (Müzik sınıfları, Görsel Sanatlar ve Teknoloji ve Tasarım ) sınıfları açtık.”
2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde öğrencilerin akademik başarılarının yanında sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda gelişimlerini desteklenin önemli olduğuna değinen Engin; “En az bir hobi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla Sayın Valimiz Kadir Ekinci'nin öncülüğünde “Benim de Bir Hobim var” proje çalışmamızı 2019-2020 eğitim öğretim yılında başlatmış olacağız. Bize katkılarından dolayı Bingöl Valiliğine, Fırat Kalkınma Ajansına ve diğer kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.