KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
25 Şubat 2026 Çarşamba
°C

Ensari: küstahlığın adı özgürlük olamaz

Memur-Sen Bingöl İl Başkanlığı, Hz. Muhammed (SAS)'in karikatürlerinin basın-yayın organlarında yayınlanması olayına tepki gösterdi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen Bingöl İl Başkanı Abdurrahman Ensari;

Ensari: küstahlığın adı özgürlük olamaz
03 ŞUBAT 2006 CUMA 14:28
0
1916
0
AA aa
“Batı Dünyasında  son günlerde Müslümanlara yönelik küstahça hakaretleri ibretle izliyoruz. İnsanların inançlarıyla alay etme hakkının adı özgürlük olamaz. Danimarka'da başlayıp diğer Batı  ülkelerinde de devam eden  Hz. Muhammed (SAS)'in karikatürlerinin basın-yayın organlarında yayınlanması, tüm Müslümanlara hakaret anlamına gelmektedir. Bu olay, Batı dünyasının ikiyüzlülüğünün ve özgürlük maskesi altında küstahlık yaptığının en güzel  göstergesidir. İslam dininin Hz. Muhammed (SAS)'in ve onun arkadaşlarının her ne sebeple ve her ne şekilde olursa olsun resmedilmesine ve tasvirine kesinlikle izin vermemektedir. Hele hele alaycı ve küçük düşürücü bir şekilde yapılan tasvire izin verilmesi söz konusu olamaz. Çünkü dünyanın herhangi bir yerindeki bir Müslüman, bu utanç verici hareketi bütünüyle rahatsız edici bir hakaret ve acı verici olarak görür.

Söz konusu ülkelerde Peygamberimizin bu şekilde aşağılanmasını İslam dinine ve alemine yapılmış en büyük saygısızlık, hakaret ve inançlarımıza saldırı olarak görüyoruz.

Karikatürler batının İslam'ın kutsal değerlerine karşı çirkin saldırganlığının yeni bir örneğidir. İkinci bir Salman Rüştü hadisesiyle karşı karşıyayız. Peygamber Efendimize yapılan çirkin  saldırıları Batı yüzyıllardır yapmaktadır. En azılı düşmanları, özellikle oryantalistlerin bile Peygamber Efendimizde zerre-i miskal kadar bir hile ve sahtekarlık bulamazken Peygamber Efendimize Muhammed'ül Emin derken Peygamberimize ve İslam'a yapılan bu çirkin davranışları kınıyoruz. Batı yüzyıllardır bu tip çirkin ithamlarla İslam'a saldırmaktadır. Yeri geldiğinde İslam ülkelerine  karşı demokrasi havarisi kesilmekte, insan hakları savunuculuğunun avukatlığını yapmakta Müslüman'a modern insan tipolojisinin kendi vitrininde olduğunu göstermektedir. Söz İslam'a gelince radikalizm ve fundemantalizm, Müslüman'a gelince de terörist gibi İslam'a ve Müslüman'a uymayan sıfatlarla bizleri nitelendirmektedirler. Biz Batının hangi gayret ve amaçlarla bunu yaptığını biliyoruz. Onların demokrasi anlayışlarında yıkım ve felaketi insan haklarında insan azmanlığını modern insan tipolojisinde beyaz ırkın üstünlüğünü kastettiğini gayet iyi bilmekteyiz. Peygamber Efendimizin şahsına yapılan bu çirkin davranışı ifade özgürlüğüyle bağdaştırmak mümkün değildir. Rasmussen, din ve vicdan özgürlüğüne saygılıyız diyor ama dinlere ve dinlerin kutsallığına saygı duymuyor. Batı'nın hiçbir ülkesinde batının da gayet iyi bildiği gibi ifade özgürlüğü sınırsız değildir. Özgürlük, sorumsuzluğa yol açmamalıdır. 

Danimarka'da başlayıp diğer Batı ülkelerinde de devam eden ve Müslümanları rencide etmeye çalışan bu küstahlar, özgürlüğün, başkalarının inançlarına hakaret etmek olmadığını bilmelidirler. Bu  olayın faillerini nefretle lanetliyoruz.” dedi.

HABER
BİNGÖLÜN SESİ GAZETESİ
www.bingolunsesi.net
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
25.02.2026
00:36
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Bingöl için sağanak ve yoğun kar uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre yurt genelinde yağışlı hava etkili olacak, sıcaklıklar düşecek. Bingöl için ise sağanak ve yoğun kar yağışı uyarısı yapıldı.
24.02.2026
22:31
Serdar Turhan`dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Serdar Turhan'dan bir jest daha! 60 Yataklı Çocuk Evleri Sitesi İçin İmzalar Atıldı
Bingöl'de korunma ve bakım ihtiyacı olan çocuklar için 60 yatak kapasiteli, 6 yaşam biriminden oluşacak 'Serdar Turhan Kampüsü Çocuk Evleri Sitesi'nin yapımı için iş birliği protokolü imzalandı. Projenin 12 ay içerisinde tamamlanması planlanıyor.
24.02.2026
22:03
Bingöl`de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl'de Ramazan Coşkusu Sahnelere Taşınıyor
Bingöl Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri 25 Şubat–17 Mart tarihleri arasında tiyatrodan konsere, çocuk oyunlarından sahne gösterilerine kadar zengin bir programla vatandaşlarla buluşacak. Tüm etkinlikler saat 20.30'da Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek.
24.02.2026
22:02
Genç`te TYP Kurası Sonuçlandı
Genç'te TYP Kurası Sonuçlandı
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Bingöl İl Müdürlüğü ile Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen TYP kapsamında Genç ilçesinde 1116 başvuru arasından 35 kişi asil olarak belirlendi. Program 2 Mart'ta başlayacak.
24.02.2026
22:00
Bingöl`de KYK`lı Gençlerden Köy Okuluna ‘Isıtan Eller` Projesi
Bingöl'de KYK'lı Gençlerden Köy Okuluna 'Isıtan Eller' Projesi
Bingöl'de KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda kalan üniversiteli gençler, el emeğiyle ördükleri atkı ve bereleri köy okulundaki öğrencilere hediye etti. 'Isıtan Eller' projesiyle hem dayanışma büyüdü hem minik yürekler ısındı.
24.02.2026
21:59
Bingöl`de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'de Özel İdare Ekipleri Zorlu Mesaisini Sürdürüyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy ve mezra yolları, İl Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmasıyla yeniden ulaşıma açılıyor. Ekipler, Ramazan ayında da sahadaki mesaisine ara vermiyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın