KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
17 Nisan 2026 Cuma
°C

Erdoğan: 301'i değiştirmeye varız

Başbakan Erdoğan, 301. maddesinin değiştirilmesi için hükümet olarak çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Bu konuda STK'lardan da görüş beklediklerini yineleyen Erdoğan “301'i değiştirmeye varız, kaldırmaya yokuz” dedi.

Erdoğan: 301`i değiştirmeye varız
04 MART 2007 PAZAR 10:28
0
975
0
AA aa
ANTALYA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'da düzenlenen “Türk Turizminde Yeniden Yapılanma ve Yeni Açılımlar” zirvesine katıldı. Başbakan Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, kendisinden önceki konuşmacıların TCK'nın 301. maddesiyle ilgili değerlendirmelerine yanıt verdi.Erdoğan, “Batı'da sosyal demokratları yanımıza iyi alıyoruz da Türkiye'deki sosyal demokratları yanımıza alamıyoruz. '301 için bizim yanımıza gelmeyin, kapımızı çalmayın' diyorlar. Biz de ülkemizdeki sivil toplum örgütlerine diyoruz ki, ‘düşünceniz ne olursa olsun teklifinizi getirin, biz bunu değiştirmeye varız, kaldırmaya derseniz kaldırmaya yokuz”' diye konuştu.

Avrupa'nın her ülkesinde 301 benzeri, muadili kanunlar olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Siz de bize teklifinizi getirin, şu anda ben zaten kendi çalışmamı yaptırıyorum, o ayrı mesele... Ama, sivil toplum örgütlerinden de bir şeyler gelsin, oradan şöyle bir değerlendirmeyi yapalım ve ona göre de Meclis'e bu değişikliği götürelim istiyoruz” dedi.

‘YAPILAN TALEP RACONA TERS'
Daha çok ekonomiyle, ticaretle, sanayiyle ilgili olan sivil toplum örgütlerinin teklifte bulunduklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: “Ama öbür tarafta Barolar Birliği, ‘hükümet bize hazırlığını bildirsin, biz onun üzerinden kendilerine düşüncelerimizi bildirelim' dediler. Bu, herhalde bu işin yürüyüşüne, bu işin hani argoda biraz farklıdır ama raconuna ters... Yani, eğer böyle bir şey yapacaksan, teklifini bize gönderirsin, bunun üzerinden biz çalışmamızı yaparız, ondan sonra Meclis'e götürürüz. Ne zaman görülmüş böyle bir şey? Hükümet hazırlayacak, sivil toplum örgütüne verecek, ‘bak buyurun, biz hazırladık, işte bakın, edin, onaylayın, bize gönderin, biz de Meclis'e gönderelim' diyecek. Böyle bir uygulama yok. Siz teklifinizi yaparsınız, biz de o teklifi Meclis'e götürürüz ve TBMM, hani egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, öyleyse milletin vekilleri burada çalışmayı yapar, bu çalışma neticesinde de inşallah 301'i arzulanan şekilde çıkarmaya muvaffak oluruz.”

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
17.04.2026
01:05
Hafız Kal Yarışması`nda Bölge Birincisi Bingöl`den
Hafız Kal Yarışması'nda Bölge Birincisi Bingöl'den
Hafızlar; Kur'an-ı Kerim'i ezbere okuma, tecvid ve tilavet alanlarındaki yetkinliklerini sergiledi. Yarışmada Bingöl'ü temsil eden Şeyma Bozaba bölge birincisi oldu.
16.04.2026
23:04
12 Bingölspor`un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor'un Şampiyonluk Kutlamaları İptal Edildi
12 Bingölspor Kulübü, ülke genelinde yaşanan ve derin üzüntüye yol açan olaylar nedeniyle planlanan şampiyonluk kutlamalarının tamamının iptal edildiğini açıkladı. Kulüp, şampiyonluğu yalnızca maç sonrası düzenlenecek kupa töreniyle sade bir şekilde kutlayacağını duyurdu.
16.04.2026
22:36
Bingöl`de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de Organik ve İyi Tarım Ürünlerine Denetim
Bingöl'de organik tarım ve iyi tarım uygulamaları kapsamında satış yapan işletmeler denetlendi. Kontrollerde ürünlerin sertifikaları, etiket bilgileri ve muhafaza koşulları incelendi.
16.04.2026
21:43
Kaya`dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
Kaya'dan İl Özel İdaresi Denetim Raporuna Muhalefet Şerhi
DEM Parti İl Genel Meclis Üyesi Aydın Kaya, Bingöl İl Özel İdaresi'nin 2025 yılı faaliyetlerine ilişkin denetim raporuna muhalefet şerhi koydu. Kaya, doğrudan temin harcamaları, araç giderleri ve bütçe planlamasına ilişkin çeşitli tespitler paylaştı.
16.04.2026
20:50
‘Kadraj Bingöl` Fotoğraf Yarışması`nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nın Ödülleri Sahiplerini Buldu
Bingöl'de gençlerin yoğun ilgi gösterdiği 'Kadraj Bingöl' Fotoğraf Yarışması'nda dereceye girenler düzenlenen törenle ödüllerini aldı. Yarışmada Bingöl'ün doğal ve kültürel değerlerini yansıtan kareler büyük beğeni topladı.
16.04.2026
19:01
81 İlde Eş Zamanlı ‘Okul Güvenliği` Toplantısı
81 İlde Eş Zamanlı 'Okul Güvenliği' Toplantısı
Bakanların koordinasyonunda 81 ilde düzenlenen 'okul güvenliği' toplantısına, Bingöl Valisi Cahit Çelik de katıldı. Toplantıda okullarda alınacak yeni güvenlik tedbirleri ele alındı. Polis ve Jandarma kontrolleri sıkılaştırılacak!
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın