KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
19 Şubat 2026 Perşembe
°C

Erdoğan: barzani haddini aştı

Başbakan Erdoğan, KDP lideri Mesud Barzani'nin “Türkiye Kerkük'e karışırsa, Diyarbakır'a karışırız” açıklamasına tepki göstererek “Barzani, haddini aşmıştır. Altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Bu sözlerin bedeli çok ağır olur” dedi.

Erdoğan: barzani haddini aştı
09 NİSAN 2007 PAZARTESİ 13:13
0
1493
0
AA aa
ANKARA - Ankara, Türkiye'yi Diyarbakır'a karışmakla tehdit eden, Kuzey Irak bölgesel yönetimi Başkanı Mesud Barzani'ye karşı izleyeceği stratejiyi belirliyor.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kürdistan Demokratik Partisi lideri Mesut Barzani'nin “Eğer Türkiye, Kerkük'e müdahale ederse; biz de Türkiye'de yaşayan 30 milyon Kürt için harekete geçeriz” şeklindeki açıklamasıyla ilgili olarak, “Barzani hadini aşmıştır. Kenidini tatmin ediyorsa bilemem. Ancak altından kalkamayacakları sözler söylemesinler. Bu sözlerin bedeli çok ağır olur. Dikkat etmeleri gerek” dedi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ise Barzani'nin açıklamasına ilişkin gazetecilerin soruları üzerine, “Göreceksiniz cevabımızı” karşılığını verdi.

Ankara açıklamalardan duyduğu rahatsızlığı Washington yönetimine de iletti. Dışişleri Bakanı Gül, hafta sonu telefonda görüştüğü ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'tan, Mesud Barzani'nin uyarılmasını istedi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Barzani'nin açıklamalarıyla ilgili olarak, “Türkiye'nin dost eli çok sıcaktır, kuvvetlidir, candandır, samimidir. Türkiye'nin eli; dost eli yerine başka şekilde hak edenler için çok ağırdır. Hiç bir zaman sınanmaması gerekir” dedi.

ntv

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
19.02.2026
03:50
Bingöl Üniversitesi`nden Türkiye Geneli Na`t-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi'nden Türkiye Geneli Na't-ı Şerif Yarışması
Bingöl Üniversitesi, Hz. Muhammed'in (s.a.v.) doğumunun Hicri 1500. yılı dolayısıyla Türkiye genelindeki üniversite öğrencilerine yönelik ödüllü Na't-ı Şerif Yarışması düzenliyor. Son başvuru tarihi 16 Mart 2026 olarak açıklandı.
19.02.2026
03:48
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Ulu Camii abdesthanesi yenilenerek hizmete açıldı
Bingöl Belediyesi tarafından baştan aşağı yenilenen Bingöl Ulu Cami tuvalet ve abdesthane bölümü vatandaşların kullanımına açıldı. Tamamen yeniden düzenlenen alan, ücretsiz olarak hizmet verecek.
19.02.2026
03:47
'Okullarda Ramazan ruhunun yaşatılması kıymetli ve yerindedir'
Bingöl İslami Kardeşlik ve Dayanışma Platformu, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda Ramazan ayına yönelik farkındalık çalışmalarına destek verdiklerini açıkladı. Platform, söz konusu uygulamaların çocukların değer dünyasıyla buluşması açısından önemli olduğunu belirtti.
19.02.2026
03:41
Bingöl`de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl'de 400 kişiye iş imkânı
Bingöl Merkez ve 7 ilçede Milli Eğitim iş birliğiyle geçici istihdam sağlanacak. Başvurular 20 Şubat'ta sona eriyor. Kura çekimi 24 Şubat'ta!
19.02.2026
03:40
Bingöl`de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama
Uyuşturucu ile mücadelenin gençleri ve geleceği koruma azmiyle kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulandı.
19.02.2026
03:39
Bingöl`de ilk teravih coşkusu
Bingöl'de ilk teravih coşkusu
Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Bingöl'de ilk teravih namazı eda edildi. Kent genelindeki camilerde saf tutan vatandaşlar, Ramazan'ın manevi atmosferini hep birlikte yaşadı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın