KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
12 Eylül 2025 Cuma
°C

Erdoğan: eminönü'nü boşaltın

Başbakan Erdoğan, Eminönü'ndeki imalathanelerin kaldırılacağını belirterek, esnafa Halkalı ve İkitelli'ye taşınmalarını için sert konuştu: Gerekirse cebir kullanacağız

Erdoğan: eminönü`nü boşaltın
18 HAZİRAN 2006 PAZAR 10:00
0
1316
0
AA aa

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eminönü'ndeki imalathanelerin kaldırılacağını belirterek, esnafa Halkalı ve İkitelli'ye taşınmaları çağrısında bulundu. Eminönü Belediyesi tarafından İstanbul Ticaret Odası'nda düzenlenen Birinci Uluslararası Eminönü Sempozyumu'na katılan Erdoğan, İstanbul'un özellikle de Eminönü'nün tarihi dokusunun ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'a sahip çıkalım

Sempozyumun faydalı olacağına inandığını belirten Erdoğan, Necip Fazıl ve Yahya Kemal'in İstanbul'la ilgili şiirlerinden örnekler verdiği konuşmasında “Bu kenti sevmek hepimizin boynunun borcudur. İstanbul mimarinin, zarafetin, estetiğin merkezidir. Tarihin akışına yön veren Topkapı Sarayı buradadır. Bu kent dünya tarih mirasının en önemli eserlerini barındırmaktadır. Dolayısıyla bu değerlere sahip çıkmak hepimizin ortak görevi olmalıdır” dedi.

Bütün yerel yöneticilerin kentin tarihi dokusunu ortaya çıkarmak için çalıştıklarını ancak, bir engelle karşılaştıklarını vurgulayan Erdoğan, şöyle dedi: “Meşru olmayan bu güç tarihi eserlerin yanına bir kondu, bir ucube kondurmuş. Onu gördüğünüz zaman bütün dünyanız kararıyor, moraliniz bozuluyor. Tarihi Süleymaniye'de el arabacısı, tinercisi, sucusu cirit atıyor. İşte bu kötü manzaraları ortadan kaldırmak için bütün kurumlarımızın el ele vererek çalışma zamanı gelmiştir. Pera'nın suriçinin kurtarılması için çalışmaları başlattık. Eminönü her zaman bir çok kültürü bir arada birbirini kırmadan yaşatmanın merkezi olmuştur. Sadece var olanı muhafaza etmek bizi İstanbul'a ve Eminönü'ne ait kılmaya yetmeyecektir. Medeniyet demek şehir demektir. Önemli olan gerçekten şehirli olmaktır” diye konuştu. Konuşmaların ardından Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a günün hatırasına binaen bir seramik ibrik takdim etti.

Esnaf İkitelli'ye

İstanbul'un sahip olduğu medeniyet birikimiyle küresel sınırları aştığına dikkat çekti. Erdoğan, “Gittiğim bir çok ülkede Türkiye dediğimde fazla bilen çıkmıyor. Ama İstanbul dediğimde tanımayan yok. Son yıllarda yıldızı en çok parlayan şehirlerden biri İstanbul'dur. İstanbul'un özeti ise Eminönü'dür. Buradaki imalathaneleri kaldırıp daha çok otel yapmayı hedefliyoruz. Eminönü'ndeki esnafa defalarca Halkalı, İkitelli'deki organize sanayiye taşınmaları için çağrı yaptık. Herkesin bu çağrıya uymasını istiyoruz. Eğer uymazlarsa bunu gerekirse cebir, güç kullanarak yapacağız” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da Eminönü'nün kentin en eski tarih ve kültür merkezi olduğunu ifade etti. Topbaş, “Eminönü 3 semavi dinin mensuplarının bir arada huzur içinde yaşadığı bir ilçedir. Tarihi yarımada ve Eminönü'nün yeniden imarı için 1994'den 2004'e kadar 250 milyon dolar yatırım yapılmıştır. Bundan sonraki düzenlemeler için de 150 milyon dolar harcanacaktır” diye konuştu.

Bu arada, sempozyum dolayısıyla Topkapı Sarayı avlusunda resepsiyon verildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er ile çok sayıda davetlinin katıldığı resepsiyonda, ünlü piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, İstanbul için bestelediği ‘'Dünya Başkenti İstanbul'' adlı eserini seslendirdi. Konserin ardından ünlü modacı Faruk Saraç imzalı, 700 parçalık padişah giysilerinin sunulduğu ‘'Padişahın Esvabı'' defilesi yapıldı.


TÜRKİYE
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
12.09.2025
15:42
Bingöl Konteyner Kent`te sona doğru
Bingöl Konteyner Kent'te sona doğru
Konteyner Kentin altyapı yatırımını üstlenen Bingöl Belediyesi, sahadaki çalışmalarını yüzde 90 oranında tamamladı. Konteyner kentin donanımları Bingöl Valiliği ve AFAD tarafından karşılanacak.
12.09.2025
15:17
Bingöl`de
Bingöl'de 'Gazze için Dua' programı
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Alpaya, katılımcılara teşekkür ederek, 'Sadece burada değil, gece ve seher vakitlerinde de ellerimizi Rabbimize açmaya devam edelim' çağrısında bulundu.
12.09.2025
15:02
Zıktê Sürkap`ta Atalay dönemi
Zıktê Sürkap'ta Atalay dönemi
Yeni Başkan Mehmet Atalay'ın, Zıktê aşiretinin birlik ve beraberliğini güçlendirmek, bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yürütmek ve gençlere yönelik projelere ağırlık vereceği belirtildi.
12.09.2025
14:55
‘Acaba` diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
'Acaba' diye düşünürken denemeyi tercih etti, meyveyi su altında yedi
Bingöl'ün Genç ilçesinde Murat Nehri'nde farklı bir etkinliğe imza atan doğa tutkunu Vedat Avar, nehirde su altına dalarak meyve yedi.
12.09.2025
09:27
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Tandırda unutulan köz yangına neden oldu
Bingöl'ün Genç ilçesinde tandırda unutulan köz yangına neden oldu. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
11.09.2025
17:36
Bingöl`de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de okul çevreleri ve servisler denetlendi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından okul çevreleri ve servisleri denetlendi. Denetimlerin yıl boyu süreceği aktarıldı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın