KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
01 Haziran 2025 Pazar
°C

Erdoğan ve gül başörtüsü mağduru

Başörü yasağının kalkması için mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Sağlık İşçileri Sendikası Başkanı M. Başoğlu yasağa ilişkin ilginç açıklamalarda bulundu.

Erdoğan ve gül başörtüsü mağduru
28 KASIM 2007 ÇARŞAMBA 18:31
0
1016
0
AA aa
Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağının insanları mağdur etme uygulamasının devam ettiğini belirterek, "Cumhurbaşkanı ve başbakanlar birer başörtüsü mağdurudur. Çünkü muhterem eşleri, kamusal alana girememenin zorluğuyla karşı karşıyadırlar" dedi.

Başoğlu, Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel merkezinde dün yapılan ve kadın sivil toplum örgütlerinin katıldığı toplantıda, başörtüsü yasağı kaldırılıncaya kadar demokratik mücadelenin sürdürülmesi kararı alındığını bildirdi.

Toplantının açış konuşmasını yapan Mustafa Başoğlu, başörtüsü yasağının insanları mağdur etme uygulamasının devam ettiğini belirterek, bunun en son örneğini, Adana Kozan İmam Hatip Lisesi'nde kompozisyon yarışmasında ödül kazanan ve başörtüsü nedeniyle ödülü verilmeden sahneden indirilen öğrenci Tevhide Kütük olduğunu hatırlattı. Başoğlu, şunları söyledi: "Böylece başörtüsü yasağı, bazen başbakanın uçağında, bazen Cumhurbaşkanı karışlama ve uğurlanmasında, bazen Cumhuriyet kutlamaları için düzenlenen törenlerde kendisini göstermektedir. Aslında Sayın Cumhurbaşkanı ve başbakanlar birer başörtüsü mağdurudur. Çünkü muhterem eşleri, kamusal alana girememenin zorluğuyla karşı karşıyadırlar. Sivil Anayasa çalışmaları nedeniyle Anayasa'nın 42. ve 24. maddesi değiştirilerek hem okumanın hem çalışmanın önündeki engel olan başörtüsü yasağının kaldırılması mümkündür.

AK Parti, ikinci hükümeti döneminde bunu gerçekleştirebilecek güce sahiptir. Bugün sivil toplum örgütleriyle yaptığımız bu toplantıyı, gelecek hafta tekrarlayacağız. Toplantıya sendika temsilcilerini davet edeceğiz. Yaklaşık üç saat süren toplantının sonunda, başörtüsü yasağı kaldırılıncaya kadar çalışmaların sürdürülmesi, İstanbul'daki sivil toplum örgütleriyle temas kurulmasına karar verilmiştir. Toplantı sonunda kısa bir
açıklama yapan Mustafa Başoğlu, toplantının çok olumlu geçtiğini bu hevesle ve bu hızla sürdürülecek toplantıların olumlu sonuç alınmasının mümkün olabileceğini söylemiştir".


Haber7
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
30.05.2025
21:38
Bingöl`de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'de otomobil uçuruma yuvarlandı: 2 yaralı
Bingöl'ün Genç ilçesinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil uçuruma yuvarlandı. Kazada 2 kişi yaralandı.
30.05.2025
21:30
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Narkotik köpekleri uyuşturucuyu zulasından çıkardı
Bingöl'de bir evde yapılan aramada ilaç kutuları ile çamaşır makinesindeki çoraplara zulalanmış halde kokain maddesi ele geçirildi.
30.05.2025
21:29
Bingöl`de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarmadan kenevir baskını
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada 4 bin 763 kök kenevir bitkisi ele geçirildi.
30.05.2025
14:48
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
Genç ilçemiz sahipsiz mi?
'Kiralar fahiş seviyelere ulaşmış, vatandaşlarımız barınma kriziyle boğuşmaktadır' diyen HÜDAPAR Genç İlçe Başkanı Yusuf Doğru: 'Solhan'da 196 konut planlanırken, yapı stoku daha zayıf ve ihtiyacı daha fazla olan Genç'te bu sayı sadece 150 olarak belirlenmiş, o da henüz ihaleye çıkmamıştır. Bu kabul edilemez bir durumdur. Artık oyalayıcı açıklamalara değil, net adımlara ihtiyaç vardır.'
30.05.2025
14:20
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Naci Görür Bingöl depremi sonrası üstüne basa basa uyardı!
Bingöl Kiğı'da dün saat 21.14'te 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı sonrası olumsuz bir gelişme yaşanmazken Prof. Dr. Naci Görür, bu depremin ne anlam ifade ettiğiyle ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Görür, bölgedeki son depremi de hatırlatarak 'Bu deprem stres alanında değişime ve stresin artmasına neden olabilir' ifadelerini kullandı.
30.05.2025
13:27
İBAN ile para gönderme artık değişti!
İBAN ile para gönderme artık değişti!
Mobil bankacılıkta yeni dönem başlıyor. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte mobil bankacılığın kullanımı da arttı. Bankalar hem güvenliği hem de kullanıcı konforunu artırmak için uygulamalarına 'Ödeme İste' gibi yenilikçi bir özellik entegre etti.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın