KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
23 Eylül 2026 Çarşamba

Erdoğan'dan abd'ye tasarı uyarısı

Başbakan Erdoğan, ABD Temsilciler Meclisi'nin, Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili yasa tasarısını onaylaması halinde, iki ülkenin stratejik ortaklığına gölge düşeceğini söyledi.

Erdoğan`dan abd`ye tasarı uyarısı
19 ŞUBAT 2007 PAZARTESİ 08:59
0
1199
0
AA aa
İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Amerikan Şirketler Derneği'nin (ABFT) 3. kuruluş yıl dönümü nedeniyle düzenlenen gala yemeğinde bir konuşma yaptı.

Ermeni diasporasının, soykırım iddialarına ilişkin açıklamalarına tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Biz bundan gerçekten çok yorulduk, ancak Ermeni diasporası herhalde bundan yorulmadı. Ya bundan nemalanıyor, ya da bundan zevk alıyor. Biz diyoruz ki, bu tarihçilerin işidir” dedi.

Erdoğan, “Dünyada siyasi lobiler oluşturmak suretiyle Türkiye'ye vurma hakkına kimse sahip değildir. Bunu hazmedemeyiz, kabullenemeyiz. Çünkü biz tarih boyunca leke ile yaşamadık, bundan sonra da lekeyle yaşamayız. Bunu da böyle bilmeleri lazım” dedi.

Ermeni kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının mal ve can güvenliği noktasında herhangi bir sıkıntısı olmadığını söyleyen Erdoğan, gazeteci Hrant Dink cinayetinin ardından ortaya çıkan iddialara da yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan, “Bir tane sembolik olayı Türkiye'nin karşısına çıkarırsanız, o zaman bizim konuşacak çok şeyimiz var. Bizim 42 tane büyükelçimiz şehit edildi. Bunun karşısında acaba dünya hangi tutumu takındı?” dedi.

Erdoğan, Amerikan Temsilciler Meclisi'nin Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin vereceği kararın, iki ülke arasındaki ilişkileri önemli ölçüde etkileyeceğinin de altını çizdi.

Erdoğan, “Biz Temsilciler Meclisi'nden Nisan ayında böyle bir olumsuz kararın çıkmasını beklemiyoruz. Ama böyle bir sürprizle karşılaşmanın, geleceğimiz açısından stratejik ortaklığımızda bir gölge olacağı endişesini taşıyorum” diye konuştu.


NTV

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
23.09.2026
17:45
Bingöl`e kırsal kalkınma için 275 milyon TL`lik dev destek
Bingöl'e kırsal kalkınma için 275 milyon TL'lik dev destek
Kırsal Kalkınma Yatırım Programı'nın 17. etap sonuçları açıklandı. Bingöl'de 20 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, üreticilere sağlanacak toplam hibe tutarı 275 milyon 231 bin 674 TL oldu. Destek kapsamında 13 yeni tesis kurulacak, 7 projede ise kapasite artırımı ve modernizasyon yapılacak.
23.09.2026
15:54
Bingöl`de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Bingöl'de okul pansiyonunda asansör kazası! Bir öğrenci yaralandı
Pansiyon yemekhanesinde kullanılan yük asansöründe meydana gelen kazada 15 yaşındaki bir öğrenci yaralandı. Öğrenci Bingöl Devlet Hastanesine sevk edildi. Bingöl Valiliği, kazanın tüm yönleriyle aydınlatılması amacıyla adli ve idari inceleme başlatıldığını açıkladı.
23.09.2026
15:24
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Fon soruşturmasında kritik soru: Yatırımcı parasını nasıl alacak?
Türkiye'nin gündemindeki fon soruşturmasında 23 Eylül itibarıyla tutuklu sayısı 9'a yükseldi. 51 kişi hakkında yurt dışı çıkış yasağı ve malvarlığı tedbirleri uygulanırken, bazı isimlerin tüm malvarlıklarına yönelik yeni tedbir kararları alındı. Öte yandan SPK'nın tasfiye kararı verdiği 131 fonda 455 bin 758 tekil yatırımcı bulunuyor. Peki bu yatırımcıların parası geri ödenecek mi, ne zaman ve nasıl alınacak?
23.09.2026
14:55
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
DEM Parti BİNTSO seçimleri için kararını duyurdu
3 Ekim 2026'da yapılacak Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) seçimlerine ilişkin açıklama yapan DEM Parti Bingöl İl Eş Başkanı Sedat Ormangören, seçimlerde herhangi bir adayı desteklemediklerini ve hiçbir adayın tarafında olmadıklarını açıkladı. Ormangören, sandıktan çıkacak sonuca ve üyelerin iradesine saygı göstereceklerini belirtti.
23.09.2026
14:39
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Motorinde indirim sinyali! Gece yarısını bekleyin!
Akaryakıt piyasasında gözler motorin fiyatına çevrildi. Gece yarısından itibaren geçerli olması beklenen yeni fiyat değişikliğiyle motorin fiyatlarında 5 TL'yi aşan indirim yapılması öngörülüyor.
22.09.2026
17:27
Tanrıkulu; `Kontrollü muhalefete rıza göstermedik`
Tanrıkulu; 'Kontrollü muhalefete rıza göstermedik'
Yeni Parti'nin teşkilatlanma çalışmaları kapsamında Bingöl'e gelen Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile İstanbul Milletvekili Doğan Demir, örgüt toplantısında partinin kuruluş sürecine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Tanrıkulu, CHP'den ayrılık sürecine ilişkin kendilerine 'konforlu' bir alan önerildiğini ve iktidarı değiştirme iddiasından vazgeçmelerinin istendiğini savunarak, 'Biz buna rıza göstermedik. Bize dayatılana evet demedik' dedi.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın