KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
20 Şubat 2026 Cuma
°C

Erdoğan'dan ilk sinyal

Aslında Erdoğan ve yakın çevresiyle yaptığımız görüşmeler bu ekibin artık Çankaya dönemine baktığını açıkça ortaya koyuyor.

Erdoğan`dan ilk sinyal
01 ŞUBAT 2007 PERŞEMBE 09:25
0
967
0
AA aa
Ergun BABAHAH yazıyor
Başbakan Erdoğan, Etiyopya dönüşü dış politikadan iç siyasete kadar uzanan bir yelpazede sorularımızı yanıtladı.

Yanına oturduğumda Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın pazar sabahı yaptığı kahvaltıyı açacak gibi oldum, "Erguncuğum ustaca bir giriş ama nisan ayına kadar cumhurbaşkanlığı konusuna girmeyeceğim" deyip konuyu kapattı.
Ancak ardından konu Afrika'ya geçtiğinde, bir grup hükümet ve devlet başkanını haziranda İstanbul'a davet ettiğini anlattı.

Enis Berberoğlu, "Efendim haziranda siz başbakan olmayabilirsiniz" yorumunu yapınca, Çankaya ile ilgili duygularını açığa vuran şu yanıtı verdi:
"Devlette devamlılık esastır. Ben görüşmelerimi Tayyip Erdoğan sıfatıyla yapmadım. Türkiye Cumhuriyeti' nin Başbakanı olarak yaptım. Dolayısıyla yapılan bütün görüşmeleri Türkiye Cumhuriyeti adına yapıyoruz. O gün görevde olanlar da zirvede üzerlerine düşeni yaparlar."

Aslında Erdoğan ve yakın çevresiyle yaptığımız görüşmeler bu ekibin artık Çankaya dönemine baktığını açıkça ortaya koyuyor.

Erdoğan, yine Arınç'ın 16 Nisan'da yapacağı açıklama ile ilgili şu değerlendirmeyi yapmaktan kendini alamadı: "Bülent Bey herhalde ilkelerle ilgili bir açıklama yapacaktır."

AK Parti kendini Erdoğan sonrası döneme hazırlıyor açıkçası.
Refah Partisi içinde gelenekçi ekibe mücadele bayrağı açarak yola çıkan bu ekibin önde gelen isimlerinin her birinin gönlünde yatan bir aslan var.
Ancak kendilerinden önceki partilerin başına gelenlerden ders çıkarmış görünüyorlar. Ayrıca, kendilerinden önceki partilerden farklı bir dayanışma anlayışları var.

Koltuk kavgası için birbirlerine girerlerse, ortada kavga edecek koltuk kalmayacağını görüyorlar.

O yüzden Erdoğan sonrası döneme geçişte ciddi bir sorun yaşanmayacağı görülüyor.
Yeni dönemde birlik ve beraberliğin sürdürülüp sürdürülemeyeceğini ise parti ve hükümetin performansı belirleyecek elbette.

Çankaya ve muhtemel bir erken seçim bütün kararları etkiliyor görünüyor.

Şu anda kabinede birçok bakanın performansı rahatsızlık yaratmasına, parti kadar başka güç odaklarından destek aldıklarının bilinmesine rağmen bir adım atılmamasının altında da bu gerçek yatıyor.
Bu arada herkes yeni dönemde parti içindeki gücünü koruyacak ittifaklar geliştirmeye çalışıyor.

Ancak uzun zamandır ortada olan bir gerçek var, Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı, Abdullah Gül'ün de Başbakanlığı için bir konsensüs var.
Bu sandalye dağılımı ve güçlü bir alternatifin ortaya çıkmaması nedeniyle, bu konsensüsün bozulması da kolay değil.
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
20.02.2026
02:01
Bingöl Belediyesi`nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Bingöl Belediyesi'nden Günlük 2 Bin Kişilik İftar Sofrası
Belediye Başkanı Erdal Arıkan; 'Birlik ve beraberliğimizin simgesi olan iftar sofralarımızda hemşehrilerimizle aynı ekmeği paylaşmaya devam edeceğiz' dedi.
20.02.2026
02:00
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl ve Fırat Üniversiteleri arasında İş Birliği!
Bingöl Üniversitesi ile Fırat Üniversitesi arasında imzalanan bilimsel iş birliği protokolü kapsamında 3 milyon TL bütçeyle 10 ortak Ar-Ge projesi hayata geçirilecek. Üniversite-sanayi odaklı projelerle hem bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması hem de uluslararası düzeyde nitelikli akademik yayın üretilmesi hedefleniyor.
20.02.2026
01:59
Genç için ‘Mesleki Eğitim Kampüsü` önerisi
Genç için 'Mesleki Eğitim Kampüsü' önerisi
HÜDA PAR Genç İlçe Başkanlığı tarafından hazırlanan strateji raporunda, artan okul terkleri ve sosyal risklere karşı ilçeye müstakil bir Meslek Lisesi ile üretim odaklı 'Mesleki Eğitim Kampüsü' kurulması önerildi. Modelin, gençleri hem istihdama hem de toplumsal hayata güçlü şekilde kazandırması hedefleniyor. Rapor, ilgili makamlara sunuldu.
20.02.2026
01:58
Bingöl`de ‘Araba Çekilişi` tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'de 'Araba Çekilişi' tuzağı! 1 şüpheli tutuklandı
Bingöl'den 557 bin TL'nin aktarıldığı olayla ilgili yakalanan 1 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çekilişe katılım bahanesiyle para talep eden şüphelilerin, vatandaşlardan topladıkları paraları farklı banka hesaplarına yönlendirdiği tespit edildi.
20.02.2026
01:57
Yayladere`de iki metreyi bulan karla mücadele
Yayladere'de iki metreyi bulan karla mücadele
Bingöl'ün Yayladere ilçesinde İl Özel İdaresi ekipleri 2 metreyi bulan karla mücadelesini sürdürüyor.
20.02.2026
01:56
Bingöl`de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Bingöl'de kontrolden çıkan otomobil takla attı! 7 yaralı
Yaralılar, olay yerinde yapılan ilk müdahalelerin ardından ambulanslarla Bingöl Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın