KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
08 Ekim 2026 Perşembe

Erdoğan'ın yanıtını ertelediği soru...

Çek Cumhuriyeti'ne giderken olası sınırötesi operasyon için “İlk hedef silahı bıraktırmak'' diyen Erdoğan, Prag'da bu sözlerini açması istenince “Cevabı dönünce vereyim'' dedi. Çek Başbakanı da, “Erdoğan ve Barzani bu konuyu çözebilecek kapasitede'' dedi.

Erdoğan`ın yanıtını ertelediği soru...
16 KASIM 2007 CUMA 08:54
0
1147
0
AA aa
Başbakan Tayyip Erdoğan, Çek Cumhuriyeti'ne ilk resmi ziyaretini sürdürüyor. Başbakan Mirek Topalanek'in resmi konuğu olarak Prag'a giden Erdoğan, baş başa ve heyetlararası görüşmelerin ardından Topalanek'le birlikte basının karşısına çıktı.
      Türkiye olarak, Çek Cumhuriyeti'ni, Avrupa'da sağlam bir dost ve güvenilir bir müttefik olarak gördüklerini belirten Erdoğan, her iki ülkenin de ortak evrensel değerleri paylaştığını söyledi. Erdoğan, AB sürecinde Türkiye'ye verdiği destek için teşekkür ettikten sonra, “Terör konusundaki değerlendirmelerimizi paylaştık, uluslararası barış, istikrar ve işbirliğinin pekiştirilmesi yönündeki görüşlerimizin büyük ölçüde örtüştüğünü memnuniyetle gözlemledik. Bu ziyaretin ülkelerimiz arasında yeni bir dönemin başlamasına vesile olmasını temenni ediyorum'' diye konuştu.
      Erdoğan, Prag'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda yaptığı açıklamada “İlk hedef silahı bıraktırmak'' şeklindeki ifadesini açmasını isteyen ve DTP'nin “Elimizi taşın altına koymaya hazırız'' ifadesiyle “Demokrasi Zirvesi'' yapılması çağrısını nasıl değerlendirdiğini soran bir gazeteciye şu karşılığı verdi:
      “Sorunuzun cevabını Türkiye'ye döndükten sonra vereyim, şimdi Çek Cumhuriyetindeyiz, burayla ilgili soru sorarsanız memnun olurum.''
     
      ERDOĞAN VE BARZANİ ÇÖZER

      Çek Cumhuriyeti'nin Başbakanı Mirek Topolanek de, Erdoğan ile Prag'da Türk koleji kürsüsünün açılması, enerji, silah ve diğer sektörlerle ilgili işbirliğini de görüştüklerini belirten Topalanek, bir gazetecinin “Türkiye uzun süredir bir terör tehdidi ile karşı karşıya. Türkiye'nin kendini savunma hakkı olarak sınır ötesi operasyon yapmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorususuna şu karşılığı verdi:
      “Bu konu hakkında Sayın Erdoğan ile görüştük. Kürt nüfusun yaşadığı 4 ülkenin hiç birisi, Kürtlerin kendileri de ‘Büyük Kürdistan' hayalinin gerçekleşmesini istemiyor. Bunu Kuzey Irak da istemiyor ki, burada Barzani bir şekilde temsil ediyor. Terörizm kendini bütün dünyada aynı şekilde gösteriyor ve bütün dünyada aynı şekilde terörizme karşı savaşmak gerekiyor. Elbetteki Türk-Irak sınırının duyarlığını anlıyorum. Elbette ki böyle bir gerilimden memnuniyet duymuyoruz. Ama inanıyorum ki Erdoğan ve Barzani bu konuyu çözümleyecek kapasitededir.''
     

Milliyet
YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
07.10.2026
21:30
Bingöl TSO`da yeni yönetim belli oldu
Bingöl TSO'da yeni yönetim belli oldu
3 Ekim'de gerçekleştirilen Oda Organ Seçimleri sonrası BİNTSO'da yeni dönemin yönetim ve meclis kadrosu netleşti. Kadir Çintay yeniden Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ilk Meclis toplantısında Doğan Koç Meclis Başkanlığına seçildi. Yönetim, Meclis, Disiplin Kurulu ve TOBB delegeliğinde görev alacak isimler de belli oldu.
07.10.2026
20:56
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: `Yeni statü sahada karşılık bulmalı`
Baraç önce teşekkür etti, sonra uyardı: 'Yeni statü sahada karşılık bulmalı'
DEVA Partisi Bingöl İl Başkanı Nihat Baraç, Bingöl Devlet Hastanesi'nin Eğitim ve Araştırma Hastanesi statüsüne kavuşmasını önemli bir kazanım olarak değerlendirdi. Sürece katkı sunanlara teşekkür eden Baraç, bundan sonraki aşamada personel alımlarında liyakat ve eşitlik vurgusu yaparak yeni statünün yalnızca tabelada kalmaması gerektiğini söyledi.
07.10.2026
20:45
HÜDA PAR`dan Boğlan`daki GES projesine tepki:
HÜDA PAR'dan Boğlan'daki GES projesine tepki: 'Ekmek teknemiz olan meralarımızı kaybetmeyelim'
HÜDA PAR Solhan İlçe Başkanlığı, Boğlan Mahallesi'nde planlanan GES projesine ilişkin açıklama yaptı. Yenilenebilir enerji yatırımlarına karşı olmadıklarını belirten parti, hayvancılık ve arıcılıkla geçinen vatandaşların kullandığı meraların projeye tahsis edilmesine tepki göstererek alternatif alanların değerlendirilmesini istedi.
07.10.2026
20:02
Bingöl`de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'de ceviz hasadı başladı: 150 dönümden 6 ton rekolte bekleniyor
Bingöl'ün Solhan ilçesinde 150 dönümlük ceviz bahçesinde hasat mesaisi başladı. Yaklaşık 12 yıllık ağaçlardan bu yıl 5-6 ton civarında ürün elde edilmesi hedeflenirken, geçen yıl yaşanan don olayının üretimi olumsuz etkilediği belirtildi.
07.10.2026
19:50
Bingöl`de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Bingöl'de iki otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
07.10.2026
19:26
Bingöllü yazar İsmail Avcı`nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöllü yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı okuyucuyla buluştu: Korkuya Alışmak
Bingöl'de doğan yazar İsmail Avcı'nın ilk romanı Korkuya Alışmak, 1990'lı yıllarda Anadolu'nun doğusunda yaşayan 11 yaşındaki Beşir'in gözünden çocukluğa, aileye, eğitime, dostluğa, vefaya ve geçmişten geleceğe taşınan emanetlere uzanan bir hikâye anlatıyor. Avcı, romanını 'geçmişe bakarken geleceği de unutmamak' duygusuyla kaleme aldığını söylüyor.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın