KİM KİMDİR FİRMA REHBERİ Hemen Üye Ol Üye Girşi
Uye Girişi
Giriş
Beni Hatırla
Yeni Üye Kayıt
Haber sitemizin aktivitelerinden yararlanmak için üyelik başvuru yapın.
Hemen Üye Olun
Uye Hizmetleri
 
03 Temmuz 2025 Perşembe
°C

Erken gelen kar sevindirdi

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle 6 köy yolu ulaşıma kapanırken, iş makineleri yolları, vatandaşlar ise iş yerlerinin önünü temizleme çalışmalarına başladı. Kuraklık korkusu yaşayan vatandaşlar, erken gelen kar ile sevindi.

Erken gelen kar sevindirdi
12 ARALIK 2018 ÇARŞAMBA 18:44
3
3581
0
AA aa

Meteorolojinin uyardığı kar yağışı Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dünden itibaren etkili oluyor. Gece ve bugün sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı nedeniyle ilçe tamamen beyazla kaplanırken, kar kalınlığı merkezde 20, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye kadar ulaştı. İlçeye bağlı 6 köy yolu ise kar nedeniyle kapandı. Sabah saatlerinden itibaren yolların açılması için il özel idare ve belediyeye ait iş makineleri çalışmalara başladı. Karlar kürünerek belirli bir noktaya toplanırken, iş yerlerini açan esnaflarda kürekle kaldırımları temizledi. Kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Bazı çocuklar kardan adam yaptı, bazıları da karla oynadı.

Meteoroloji tekrar uyardı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, bölge genelinde havanın aralıklı olarak yağışlı, yağışlar Tunceli'nin kuzeyi ve Bingöl'de ve yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar yağışı şeklinde geçeceğini bildirdi.

Merkez ayrıca, Elazığ, Malatya ve Adıyaman'da aralıklarla yağmur beklendiğini, Bingöl ve Tunceli merkezinde ise öğleden sonra yer yer yoğun yağmur yağışının olacağı tahmin edildiği aktarıldı.

Gece sıcaklıklarında düşüş beklendiği de belirtilen merkezin açıklamasında, "Rüzgarın genel olarak güneyli yönlerden orta kuvvette zaman zaman kuvvetli saatte 50-70 kilometre esmesi beklenmektedir. Rüzgarların kuvvetli esmesi beklendiğinden yaşanabilecek çatı uçması, ulaşımda aksamalar, doğalgaz ve baca kaynaklı zehirlenmeler, ağaç devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekmektedir. Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'de beklenen yer yer yoğun yağışlardan kaynaklanabilecek sel, ani su baskını, ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı tedbirli olunmalıdır” denildi.

YORUM YAZIN
Profiliniz ziyaretci statüsünde görünüyor. Yorumlarınız aşağıdaki isimle yayınlanacaktır
Değiştir
Dilerseniz web sitemize üye olarak daha özgün bir profil oluşturabilir ve yorumlarınızı hesabınızdan takip edebilirsiniz
Kodu Girin
Yapacağınız yorumların şiddet ve hakaret içermemesine lütfen dikkat edin. Aksi taktirde yorumlarınız onaylanmayacaktır. Gönder
02.07.2025
17:53
Bingöl`de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de tabanca ve fişek ele geçirildi
Bingöl'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmada, tabanca ve fişek ele geçirildi.
02.07.2025
15:56
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Depoları fulleyin! Akaryakıta otomatik zam!
Yılın ilk 6 ayına ait Yİ-ÜFE verileri doğrultusunda benzin, motorin ve LPG fiyatlarında dikkat çeken oranlarda artış bekleniyor. Akaryakıt fiyatlarına yarın (Perşembe) itibarıyla ÖTV kaynaklı otomatik zam yansıyacak.
01.07.2025
14:59
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Hayvan pazarları acil koduyla kapatıldı!
Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü, 81 ildeki müdürlüklere 'acil' ibareli bir yazı gönderdi. Şap hastalığında yaşanan artış nedeniyle, ülke genelindeki tüm hayvan pazarlarının ikinci bir emre kadar kapatılması talimatı verildi.
01.07.2025
13:10
Bingöl Basın Konseyi`nden karikatür tepkisi!
Bingöl Basın Konseyi'nden karikatür tepkisi!
Açıklamada; 'İnançlara hakaret eden, toplumsal barışı zedeleyen ve vicdanları yaralayan bu tarz yayınları en güçlü şekilde kınıyor, hem hukuki hem ahlaki sorumluluğun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz' vurgusunun altı çizildi.
01.07.2025
11:28
Bingöl`de aranan suç makinesi yakalandı
Bingöl'de aranan suç makinesi yakalandı
Polislerin şok baskınıyla çembere alınan şahıs kıskıvrak yalandı. Şahıs, işlemlerinin ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
01.07.2025
11:18
Türkiye yanarken Bingöl`de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye yanarken Bingöl'de montlar giyildi, sobalar yakıldı
Türkiye'nin birçok ili sıcaktan kavrulurken 1940 rakımlı Karlıova'da kış yeniden geldi. Soğuklar nedeniyle ilçedeki kahvehaneler sobaları tekrar kurup yakmaya başladı.
Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir
©Copyright 2017
Haberler, Fotoğraf Galerisi, Video Galerisi, Köşe Yazıları ve daha fazlası için arama yapın