Baraj havzalarının bulunduğu yerde Orman teşkilatlarının kapatılmaması gerektiğini belirten vatandaşlar, toprağı korunması gerektiğini vurguladılar.
Bingöl'de Kale, Beyhan, Özlüce, Kiğı, HES, Kantar ve Kozan baraj havzaları bulunuyor. Orman müdürlüğünün kapatılmasının tasarruf değil, devleti zarara sokmak olduğunu aktaran vatandaşlar, Orman Bölge Müdürlüğü ile Genel Müdürlüğü'nün bu kadar yanlış bir uygulamanın içinde olmasının düşündürücü olduğunu ifade ettiler.
Elazığ'da merkez ile birlikte 3 şeflik bulunmasına tepki gösteren vatandaşlar, "Bingöl orman varlığı, Elazığ, Malatya ve Muş'un toplam orman varlığından fazla konumda ancak, müdürlüğü kapatılıyor. Doğal hayatı koruma, toprağı koruma ve erozyonu önleme yönü ile bakılmıyor. Ticaret mantığı ile bakıyorlar." şeklinde görüş bildirdiler.
Türkiye ortalamasının üzerinde, yüzölçümünün yüzde 30'u orman olan Elazığ, Malatya dahil bölgenin yakacak ihtiyacını karşılayan Bingöl Orman Müdürlüğü'nü Elazığ'a taşımasıyla Bingöl'de orman talanı arttı, Orman Müdürlüğü ile ilgili her işte vatandaşların ve kurumun masrafları arttı.
Geçtiğimiz dönemlerde, Danıştay'ın bozduğu karar rağmen Bingöl Orman Müdürlüğü'nü açmayan Elazığ Bölge Müdürlüğü, bir daha açılmaması amacıyla raporlar düzenleyip Bakanlığa göndermişti. Bilim otoritelerinin Meşe'nin anavatanı olarak kabul ettiği Bingöl'ün orman varlıklarının bu haksız kararı düzeltecek güçte olması ve ormanların taşınamayacak olması da halkın teselli kaynağı oluyor.
bingolgazetesi